ترکیه چندصد آثار باستانی را از زیر آب بیرون کشید
کد خبر: ۲۳۰۵۶۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2021 December 08    -    ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
سفر حفاری و تحقیقات زیر آب ترکیه در سال 1960 میلادی با کاوش‌های تیم‌های خارجی در کشتی غرق‌شده ژلیدونیا عصر برنز در نزدیکی منطقه فینیکه آنتالیا در سواحل مدیترانه آغاز شد.

سفر حفاری و تحقیقات زیر آب ترکیه در سال 1960 میلادی با کاوش‌های تیم‌های خارجی در کشتی غرق‌شده ژلیدونیا عصر برنز در نزدیکی منطقه فینیکه آنتالیا در سواحل مدیترانه آغاز شد.

هارون اوزداش، رییس کاوش‌های پروژه فهرست‌بندی کشتی‌های غرق‌شده ترکیه در این‌باره گفت: کشتی‌های غرق شده در اعماق بین 30 تا 60 متر قرار دارند و هر متری که در طول غواصی فرود می‌آید، سفری به گذشته است. وقتی به کشتی غرق‌شده می‌رسی، به نظر می‌رسد زمان یخ می‌زند. همه کشتی‌های غرق‌شده مانند یک کپسول زمانی هستند که هیچ موجود زنده‌ای آن را لمس نکرده است. این برای من به عنوان فردی که هم در دریا و هم به شغل باستان‌شناسی مشغول هستم، خوشحالی بزرگی است.

اوزداش همچنین تشریح کرد که روی عکاسی از کشتی‌های غرق‌شده در زیر آب و ایجاد موزاییک‌های عکس به عنوان بخشی از پروژه فهرست کشتی غرق‌شده کار کرده است.

وی ادامه داد: به دلیل شرایط آب‌وهوایی و محل غرق‌شدن کشتی‌ها، محققان در بیشتر مواقع زمان زیادی در زیر آب ندارند، زیرا کشتی‌ها در مکان‌هایی غرق نمی‌شوند که بتوان به راحتی غواصی کرد. در واقع، ما می‌توانیم سه شیرجه روی هر کشتی انجام دهیم.

ترکیه چندصد آثار باستانی را از زیر آب بیرون کشید

اوزداش همچنین تاکید کرد که تعداد زیادی کشتی متعلق به دوران عثمانی به‌ویژه در ازمیر و همچنین مناطق مرکزی و شمالی دریای اژه شناسایی شده است. محققان ترکیه‌ای با سیستم‌های دوربین کنترل از راه دور به لاشه‌ها در عمق 70 تا 80 متری رسیده‌اند. آن‌ها مربوط به قرن شانزدهم یا بعد از آن، یعنی دوران عثمانی هستند. برای ما مهمترین آن‌ها کشتی غرق‌شده در جزایر کویون است. آن‌ها شامل دانش آموزانی هستند که آموزش اولیه غواصی را در تیم اصلی دیده‌اند.

این باستان‌شناس در ادامه تصریح کرد: ما در حال سرمایه‌گذاری در نسلی به این معنا هستیم. دانش‌آموزان فرم‌های درخواست خود را با مراجعی که از مربیان خود دریافت کرده، برای ما ارسال می‌کنند. بنابراین، می‌توانیم به آن‌ها اجازه دهیم در دریا درس بخوانند.

یحیی کوشکون، معاون مدیر کل میراث فرهنگی و موزه‌های ترکیه، گفت که کاوش‌ها و تحقیقات باستان‌شناسی زیر آب در تمام دریاها ادامه دارد. ما سال گذشته 502 مطالعه در زمین و زیر آب انجام دادیم؛ امسال ما آن را به 602 افزایش دادیم. تعداد تحقیقات و مطالعات باستان‌شناسی ما هر سال در حال افزایش است.

وی در پایان اشاره کرد که این وزارتخانه در تلاش است تا مسیرهای زیر آبی فرهنگی ایجاد کند . پس از تکمیل، مسیرهای فرهنگی جدید زیر آبی فرصت‌های غواصی را برای گردشگران فراهم می‌کند.

اسکان نیوز

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
0
6
تركيه دائماً اثار تاريخي رو مي كند، حالا يا مي سازد يا واقعا كشف مي كند، اينجا هم مسئولين به هر بهانه، ميراث تاريخي ما را غارت و نابود مي كنند
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار