هشدار ۲۶۷ استاد حقوق به طرح «تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب‌وکار»
کد خبر: ۲۲۲۶۶۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2021 September 14    -    ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۲
پس از کسب و کار تلقی کردن حرفه وکالت در برخی از طرح‌های موجود در مجلس، حقوقدان‌ها و نخبگان و اساتید فراوانی به نقد این مصوبه پرداخته اند.

هشدار ۲۶۷ استاد حقوق به طرح «تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب‌وکار»

هشدار ۲۶۷ استاد حقوق به طرح «تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب‌وکار»اختصاصی «تابناک باتو» ـ رامین فراهانی ـ قاضی و وکیل دو عامل مؤثر و ضروری اعمال حق دادخواهی افراد هستند، به نحوی که همواره از این دو به عنوان دو بال فرشته عدالت نام برده می‌شود. در هیچ نظام حقوقی تاکنون قاضی و وکیل کاسب و قضاوت و وکالت کاسبی تلقی نگردیده و همواره تابع قواعد و ضوابط مقتضی به موجب قوانین اختصاصی بوده‌اند. تسری مقررات کسب و کار به حرفه وکالت به همان اندازه عجیب و غیراصولی است که تصور شود قاضی کاسب بوده و قضاوت نوعی کاسبی است!

پس از کسب و کار تلقی کردن حرفه وکالت در برخی از طرح‌های موجود در مجلس، حقوقدان‌ها و نخبگان و اساتید فراوانی به نقد این مصوبه پرداخته اند.

به گزارش خبرنگار تابناک باتو، به دنبال مخالفت‌ها و نقد‌ها به این تصمیم، گروهی از اساتید، فرهیختگان و نخبگان حقوقی کشور که شمار آنان بالغ بر ۲۶۷ نفر می‌شود، نامه‌ای را به شرح زیر، در اعتراض به این اقدام و تصمیم مجلس آماده و نهایی کرده اند که در ادامه می‌خوانید.

گفتنی است، امضای همه این اساتید و نخبگان حقوقی در ذیل نامه درج شده است که خود موید تاکید موکد بر عناوین معنونه می‌باشد.

متن نامه به این شرح است؛

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و تحیات
همان گونه که مستحضرید طرح «تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب‌وکار» که کلیات آن در کمیسیون ویژۀ جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی تصویب شده است، در این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار خواهد گرفت. بر اساس تبصرۀ ۱ ماده ۶ طرح مذکور، تبصرۀ ذیل مادۀ ۱ «قانون کیفیت اخذ پروانۀ وکالت دادگستری» (مصوب ۱۳۷۶) اصلاح و یک تبصره بدان افزوده می‌شود. بر اساس تبصرۀ الحاقی، کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران و وکلای قوۀ قضاییه مکلف خواهند شد داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حایزان بالاترین امتیاز را کسب می‌کنند به‌عنوان کارآموز بپذیرند.


رویکرد اقتصادی حاکم بر کمیسیون و تلاش برای اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان باعث شده است که طراحان به تبعات غیر قابل جبران این مصوبه بر ساختار قضایی کشور و اصل دادرسی منصفانه بی‌توجه باشند.


تصویب این تبصره به معنای آن است که باتوجه‌به تعداد بسیار زیاد دانش‌آموختگان حقوق، که ناشی از ضعف برنامه‌ریزیِ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، سالیانه هزاران نفر بدونِ داشتنِ حداقلِ شرایطِ لازمِ علمی و آموزشی، وارد عرصۀ وکالت و دفاع از حقوق مردم شوند.

این ورود بی‌رویه و بدون مبنا آثار و تبعات سنگینی بر جای خواهد گذاشت که ذیلاً به برخی از آن‌ها اشاره خواهد شد:
اولاً، شرط اولیۀ وکالتْ داشتن حداقل دانش حقوق است. متأسفانه به علت توسعۀ بی‌حدوحصر دانشکده‌های حقوق در سرتاسر کشور سالیانه حدود هشتادهزار نفر وارد این رشته می‌شوند. برای مثال دانش‌آموختگان یکی از مراکز دانشگاهی سه برابر تمام دانشگاه‌های کشور فرانسه است؛ کسانی که به جهت فقدان استاد و نظارت آموزشی و شرایط لازم، ممکن است با مقدمات حقوق نیز آشنا نباشند، ولی فارغ‌التحصیل حقوق محسوب می‌شوند. حال، با این وضعیتِ دانش‌آموختگان حقوق نمی‌توان بدون دقت علمی و مناسب به افراد اجازۀ وکالت داد تا از جان، عرض و مال شهروندان دفاع کنند؛ لذا ملاحظه سود اقتصادی و نادیده گرفتن زیان‌های گزاف معنوی و اعتباری با هیچ استدلالی قابل توجیه نیست.

ثانیاً، پس از پذیرش افراد در آزمون جذب کارآموز وکالت دادگستری، آموزش و نظارت امری ضروری است؛ روش جذب ناصحیح اساساً آموزش در کانون وکلا و قوه قضاییه را غیرممکن می‌سازد که ظاهرا مورد ملاحظه و‌استعلام قرار نگرفت؛ چراکه انتظار آن خواهد بود که کانون‌های وکلای دادگستری به اندازۀ دانشگاه‌های کشور توان آموزش داشته باشند. نکتۀ مهم و شایان توجه دیگر آن است که عملکرد وکیل باید تحت نظارت قرار گیرد. متأسفانه امروز که نبود نظارت بر مؤسسات غیرمجاز حقوقی دامن‌گیر مردم و تضییع حقوق آن‌ها و گسترش واسطه‌گری شده است نباید اجازه داد این بحران بر عرصۀ وکالت هم حاکم شود.

ثالثاً، افزایش وکلایی که ازلحاظ علمی نیازمند آموزش و ازنظر حرفه‌ای، نیازمند نظارت هستند، به معضل فساد در سیستم قضایی دامن خواهد زد؛ فراوانی بی‌رویۀ تعداد وکلا، کم‌بودن دانش، عدم نظارت لازم و دغدغۀ گذران زندگی دستگاه مجری عدالت را درگیر پدیده‌ای شوم موسوم به «کارچاق‌کنی» و روابط ناسالم خواهد کرد که بر سلامت و قابلیت اعتماد نظام قضایی خدشه‌ای جدی وارد می‌کنند. به‌علاوه فضای دادگستری و ظرفیت محدود دادگاه‌ها نیز اجازۀ پذیرش شمار بالای کارآموز وکالت دادگستری جهت آموزش را نخواهد داد.

رابعاً، باتوجه‌به الزام قانونی کانون وکلای دادگستری به جذب کارآموزان وکالت به‌صورت سالیانه و تعیین ظرفیت در کمیسیونی که اکثریت آن با نمایندگان قوۀ قضاییه می‌باشد، بحث انحصارزدایی منتفی است. بدیهی است که در کمیسیون تعیین ظرفیت، امکانات قوۀ قضاییه در آموزش و زیرساخت‌های لازم در کانون وکلای دادگستری ملاحظه می‌شود و ضوابط خلاف اصول علمی، آموزشی و حرفه‌ای این طرح مبنا قرار نمی‌گیرد.

خامساً، نگاه اقتصادی که اساساً به بحث وکالت و قضاوت مفسده‌آمیز است، موجب این برداشت نادرست شده است که با افزایش بی‌حساب‌وکتاب وکلای دادگستری، خدمات وکالت افزایش می‌یابد. این بر‌داشت منطق حاکم بر وکالت را با منطق مسلط بر فروش کالا‌ها و خدمات اقتصادی یک‌سان می‌داند، درحالی‌که اساساً این دو خدمت عمومی‌ـ‌اجتماعی با اقتصادی قیاس‌ناپذیرند و افراد در مراجعه به وکیل به مؤلفه‌هایی توجه می‌کنند که در خصوص خرید کالا بدان توجه ندارند. حاکمیت این نگاه موجب می‌شود باتوجه‌به عدم اطلاع مردم در تمییز خدمت تخصصی وکالت، با خطرات جبران‌ناپذیری مواجه شوند. به‌ویژه آنکه هم‌اکنون نیز انحصاری وجود ندارد؛ اگر انحصاری وجود داشت، نباید با پدیدۀ وکلای بیکار و یا عدم تمدید گسترده پروانه مواجه می‌شدند. به‌هم‌ریختگی عرصۀ وکالت، دادرسی منصفانه و اجرای عدالت را درگیر چالش و صدمات غیر قابل جبران می‌سازد که اساساً با این نگاه اقتصادی، بحران مزبور اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

اینجانبان، جمعی از استادان دانشکده‌های حقوق دانشگاه‌های کشور، که دربارۀ رعایت حقوق شهروندان و ضرورت تحقق دادرسی عادلانه با حضور وکلای دارای صلاحیت که نهایتاً تأمین‌کنندۀ منافع ملّی و مصلحت نظام به شمار می‌رود، دغدغه‌مند هستیم و دربارۀ عدم توجه به نصاب علمی مناسب جهت ورود به عرصۀ وکالت و پیامد‌های حقوقی اجتماعی چنین رویکرد اقتصادی بر این امر مهم مدنی و اجتماعی هشدار می‌دهیم و از ریاست مجلس و نمایندگان محترم انتظار داریم با استفاده از نظر نخبگان از تحقق فاجعۀ حقوقی جلوگیری کنند و نگذارند با ادعای شکستن انحصار، فساد و ناکارآمدی و کارچاق‌کنی گریبان‌گیر دستگاه قضا شود و حقوق ملت تحت‌الشعاع اهداف اقتصادی طراحان قرار گیرد.

در خاتمه تأکید می‌کنیم «تحقق عدالت»، پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی اشخاص و اعتبار و منزلت دستگاه قضا در صحنۀ داخلی و بین‌المللی به عدم اجرای این طرح پیوند خورده است. تعیین ضابطه‌هایی همچون نصاب شناور که سابقه‌ای در نظام‌های حقوقی جهان ندارد و با تبعات مذکور به اعتماد مردم و اعتبار بین المللی به نظام حقوقی لطمه خواهد زد. به‌علاوه اجرای این طرح نه‌تن‌ها لطماتی سنگین به «حقوق ملت» وارد می‌نماید، بلکه به دلیل نادیده‌انگاشتن رکن اصلی دادرسی منصفانه کشور را از مسیر توسعۀ پایدار خارج خواهد کرد.
با احترام

همچنین اسامی اساتید امضاکننده نامه یادشده به شرح زیر است؛

۱_ دکتر سیدحسن صفایی، دانشگاه تهران
۲_ دکتر حسنعلی درودیان، دانشگاه تهران
۳_ دکتر بهروز اخلاقی، دانشگاه تهران
۴_ دکتر محمد آشوری، دانشگاه تهران
۵_ دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی، دانشگاه علامه طباطبایی
۶_ دکتر محمدعلی اردبیلی، دانشگاه حقوق بهشتی
۷_ دکتر محسن محبی دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات
۸_ دکتر ربیعا اسکینی، دانشگاه تهران
۹_ دكتر منصور امينى، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۰_ دكترمحمدعلى اعلايى فر، دانشگاه آزاد، واحد ميمه
۱۱-دكتر مسلم آقايى طوق، عضو سابق هيات علمى دانشگاه علوم قضايى
۱۲-دكتر اصغر احمدى موحد، دانشگاه آزاد، تهران مركز
۱۳-دكتر رضا آريافر، دانشگاه آزاد، واحد اروميه
۱۴-دكتر حسين آقايى جنت مكان، دانشگاه اهواز
۱۵-دكتر مصطفى السان، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۶-دكتر رضا اللهى منش، دانشگاه آزاد، تهران شمال
۱۷-دكتر سراج الدين اللهى، دانشگاه آزاد، واحد اروميه
۱۸-دكتر حسين آقابابايى، دانشگاه گيلان
۱۹-دكتر روح الله آخوندى، دانشگاه پيام نور مشهد
۲۰-دكتر محمد افشارى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۱-دكتر سيد ابراهيم امينى، دانشگاه شيراز
۲۲-دكتر على انصارى، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۳-دكتر وحيد آگاه، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۴-دكتر عليرضا آرشپور، دانشگاه اصفهان
۲۵-دكتر فيروز احمدى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۶-دكتر جهاندار اكبرى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۲۷-دکتر علیرضا آذربایجانی، دانشگاه تهران
۲۸-دکتر نعمت احمدی، آزاد، تهران مرکز
۲۹-عیسی امینی،
دانشگاه ازاد تهران مرکز
۳۰_ دکتر داریوش اشرافی، آزاد، تهران مرکز
۳۱_ دکتراکبر ایمان پور، دانشگاه گیلان
۳۲_ دکتر زینب اصغری، آزاد شهر قدس
۳۳_دکتر عباس اکبری، دانشگاه آزاد، واحد غرب
۳۴_دکتر یاسر آزاد شهابی، دانشگاه آزاد واحد ساری
۳۵_دکتر محسن آرین، دانشگاه پردیس فارابی تهران
۳۶_دکتر حسین الحسینی، دانشگاه آزاد واحد لاهیجان رشت
۳۷_دکتر هرمز اسدی کوهباد، دانشگاه آزاد اصفهان
۳۸_ دکترتهمورث بشيريه، دانشگاه
علامه طباطبايى
۳۹_دکتر محسن برهانى، دانشگاه تهران
۴۰-دکتر محسن بهشتيان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۴۱- دکتر ابراهيم بيك زاده، دانشگاه شهيد بهشتى
۴۲- دکترمحمدعلى بهمئى، دانشگاه شهيد بهشتى
۴۳_دکتر سعيد بيگدلى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۴۴_دکتر مجيد بنايى اسكويى، دانشگاه علامه طباطبايى
۴۵_ دکتر محمدعلى بابايى، دانشگاه بين المللى امام خمينى قزوين
۴۶_ دکتر محمد بهروزى، دانشگاه پيام نور مشهد
۴۷_ دکتر رحيم باغبان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۴۸_ دکتر فرامرز باقرآبادى، دانشگاه رازى
۴۹_دکتر روح الله بخت جو، دانشگاه آزاد، واحد تفت
۵۰_ دکتر امیر باقریان، دانشگاه آزاد اصفهان
۵۱_ دکتر بابائی مهر، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۵۲_ هژبر برادران نصیری چ، دانشگاه آزاد تالش
۵۳-دکتر بتول پاكزاد، دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۵۴- دکتر محمدرضا پاسبان، دانشگاه علامه طباطبايى
۵۵_ دکتر عباس پهلوان زاده، دانشگاه آزاد، واحد كرج
۵۶_ دکتر على پزشكى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۵۷- دکتر رحيم پيلوار، دانشگاه تهران
۵۸_دکتر رضا پرستش، دانشگاه گيلان
۵۹_ آيت الله پرويزى فرد، دانشگاه آزاد، واحد كرج
۶۰- دکتر رسول پروين، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۶۱_ دکتر جواد پور كرمى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۶۲_ دکتر عباس تدين، دانشگاه آزاد، تهران مركز
۶۳_دکتر احمد تاجى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۴_ دکتر نرجس توكلى افشار، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۵_ دکتر حسين تاجى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۶_ محمدصادق تیموری، دانشگاه آزاد اصفهان
۶۷_ دکترمنصور جبارى، دانشگاه علامه طباطبايى
۶۸_دکتر محمدهادى جواهرالكلام، دانشگاه علامه طباطبايى
۶۹_دکتر فريدون جعفرى، دانشگاه همدان
۷۰_ محمد جعفرى، دانشگاه اصفهان
۷۱_دکتر محمدجواد جعفرى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۷۲_دکتر شهاب جعفری، ندوشن، آزاد، واحد علوم تحقیقات
۷۳_دکتر مریم جلالی، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۷۴_دکتر کیوان جمالی، دانشگاه آزاد، قائمشهر
۷۵_دکتر مهدی جلیلیان، دانشگاه آزاد نجف آباد
۷۶_دکتر مهدی جلیلی، موسسه المهدی اصفهان
۷۷_ دکتر محمد مهدی جرکویه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
۷۸_ دکتر جواد حبیبی، دانشگاه آزاد قائمشهر
۷۹_دکتر محمود حبيبى-دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۸۰_دکتر حيدر حسن زاده، دانشگاه آزاد، تهران مركز
۸۱_دکتر محمدمهدى حاجيان، دانشگاه علامه طباطبايى
۸۲_دکتر محمدحسين حجاريان، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۸۳_دکتر محمدحسن حجاريان، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۸۴_دکتر عبدالمهدى حيدرى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۸۵_دکتر سوده حامد توسلى، دانشگاه آزاد، واحد كرج
۸۶_ دکتر محمدجعفر حبيب زاده، دانشگاه تربيت مدرس
۸۷_دکتر على عباس حياتى، دانشگاه كرمانشاه
۸۸_دکتر میترا حسینیان، دانشگاه ارشاد دماوند
۸۹_دکتر سید محسن حسینی پویا،
دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۹۰_ دکتر یوسف خرم فرهادی، دانشگاه نوشهر_چالوس
۹۱_دکتر مظاهر خواجوند، دانسگاه آزاد چالوس
۹۲_ دکتر ابوالقاسم خدادادى، دانشگاه آزاد، واحد اراك
۹۳_دکتر سيد پدرام خندانى، دانشگاه آزاد، واحد كرج
۹۴_دکتر عبدالله خدابخشى، دانشگاه مشهد
۹۵_دکتر مسعود خراشادى زاده، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۹۶_دکتر مونا خليل زاده، پژوهشكده حقوقى شهر دانش
۹۷_دکتر على دشتى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۹۸_دکتر مهراب داراپور، دانشگاه شهيد بهشتى
۹۹_ دکتر پوپك دبستانى دانشگاه كرمان
۱۰۰_دکتر حسين داوودى بيرق، دانشگاه خوارزمى
۱۰۱_دکتر رضا دريايى، دانشگاه گيلان
۱۰۲_ دکتر ابراهيم دلشاد، دانشگاه آزاد، واحد قم
۱۰۳_ دکتر هما داوودى گرمارودى، دانشگاه آزاد، واحد كرج
۱۰۴_ دکتر محمدعلى داوريار، دانشگاه پيام نور مشهد
۱۰۵_ دکتر ناصر داغمه چی فیروزجانی، دانشگاه پیام نور ساری_ بابل
۱۰۶_ دکتر مجید داودی، دانشگاه آزاد قائمشهر
۱۰۷_ دکتر رضا دریایی، دانشگاه گیلان
۱۰۸_ دکتر بیت اله دیوسالار، دانشگاه آزاد چالوس
۱۰۹_ دکتر مهدى ذاكريان، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقيقات
۱۱۰_دکتر محمد راسخ، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۱۱_ دكتر حبيب الله رحيمى، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۱۲_دكتر جمال رضائى حسين آبادى، دانشگاه تهران
۱۱۳_دكتر بهزاد رضوى فرد، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۱۴_ دكتر محمدرضا رهبرپور، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۱۵-دكتر محمود روح الامينى، دانشگاه كرمان
۱۱۶_دكتر هادى رحمانى، پژوهشكده حقوقى شهر دانش
۱۱۷_ دكتر عبادالله رستمى، دانشگاه گيلان
۱۱۸-دكتر حسن رحيم زاده، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۱۱۹-دكتر على زارعشاهى، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۱۲۰-دكتر على رفيعى مقدم، دانشگاه كرمان
۱۲۱_ دکتر بهاره حمزه راد، دانشگاه طبرستان، پیام نور
۱۲۲_ دکتر امین رادمان، دانشگاه پیام نور طبرستان
۱۲۳_ دکتر یوسف رضایی مفرد، دانشگاه آزاد خرم آباد
۱۲۴_ دکتر ناصر رضوانی، دانشگاه آزاد چالوس
۱۲۵_ دکتر ام البنین رمضان زاده بادلی، دانشگاه مازندران
۱۲۶-دكتر محمدرضا رحمت، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۱۲۷-دكتر ليلا ريسى، دانشگاه آزاد، واحد اصفهان
۱۲۸_دكتر سميه رحمانيان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۲۹-دكتر آزاد رضايى، دانشگاه كرمانشاه
۱۳۰_دكتر ساسان رضايى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۱۳۱_ دكتر محمد حسين زارعى، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۳۲-دكتر على زارع مهرجردى، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۱۳۳_ دكتر مهدى زاهدى، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۳۴_دكتر مجتبى زاهديان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۳۵-دكتر صادق سليمى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۳۶-دكتر غلامعلى سيفى زيناب، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۳۷-دكتر پرويز ساورائى، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۳۸_دكتر زهرا ساعدى، دانشگاه اهواز
۱۳۹-دكتر عبدالله سمامى، دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۱۴۰_ دكتر مهين سبحانى، دانشگاه گيلان
۱۴۱-دكتر عباس سلمانپور، دانشگاه گيلان
۱۴۲-دكتر حسن سوارى، دانشگاه تربيت مدرس
۱۴۳-دكتر رضا سيمبر، دانشگاه گيلان
۱۴۴_دكتر سيد كمال سجادى، دانشگاه خاتم
۱۴۵_دكتر محمد شجاعيان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۴۶-دكتر محمد شريف، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۴۷-دكتر عباس شفيعى، دانشگاه آزاد، واحد ميمه
۱۴۸_ دكتر مهدى شعبان نيا منصور، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۴۹-دكتر مرتضى شهبازى نيا، دانشگاه تربيت مدرس
۱۵۰_دكتر باقر شاملو، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۵۱_ دكتر سيروس شهريارى، دانشگاه آزاد، واحد بوشهر
۱۵۲_ دكتر محمدجواد شريعت باقرى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۵۳_ دكتر عباس شيخ الاسلامى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۴_ دكتر مجيد شعبانى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۱۵۵-دكتر محمدابراهيم شمس ناترى، دانشگاه تهران
۱۵۶-دكتر بهارك شاهد، دانشگاه آزاد، واحد اروميه
۱۵۷_دكتر مجيد شايگان فرد، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۸_دكتر عباس شهروان دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۹_ دكتر حسن شاه ملك پور-دانشگاه گيلان
۱۶۰_دكتر مهدى صبورى پور-دانشگاه شهيد بهشتى
۱۶۱_دكتر محمدجواد صفار-دانشگاه شهيد بهشتى
۱۶۲_دكتر مجيد صادق نژاد نائينى-دانشگاه سبزوار
۱۶۳_دكتر محمدعلى صلح چى، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۶۴_دكتر محمود صادقى-دانشگاه تربيت مدرس
۱۶۵_دكتر اميرمحمد صديقيان، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۱۶۶_ دكتر ياسين صعيدى، دانشگاه آزاد، واحد ميمه
۱۶۷_ طيبه صاحب، دانشگاه تربيت مدرس
۱۶۸_ دكتر محمد صابر، دانشگاه تربيت مدرس
۱۶۹_ دكتر محمدمهدى صفاكيش، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۷۰_ دكتر على طهماسبى دانشگاه كرمانشاه
۱۷۱_ دكتر سهيل طاهری، دانشگاه آزاد واحد شهرقدس
۱۷۲_دكتر جعفر عسگرى، دانشگاه آزاد، واحد شهرقدس
۱۷۳-دكتر مهدى عاشورى، دانشگاه شهركرد
۱۷۴_دكتر اصغر عباسى، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۱۷۵_ دكتر مريم عباچىدانشگاه آزاد، واحد بندرانزلى
۱۷۶_ دكتر حميدرضا على كرمى، دانشگاه آزاد، واحد اراک
۱۷۷_ دكتر حسن عالى پور، دانشگاه تهران
۱۷۸-دكتر بختیار عباسلو، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۷۹_ دكتر محمد عابدى، دانشگاه مشهد
۱۸۰_ دكتر بيژن عباسى، دانشگاه تهران
۱۸۱-دكتر ماهرو غديرى، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۸۲_دكتر هنگامه غضنفرى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۱۸۳_دكتر جهانبخش غديرى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۱۸۴_ دكتر مجيد غمامى، دانشگاه تهران
۱۸۵_ دكتر على فقيه حبيبى، دانشگاه آزاد، واحد ميمه
۱۸۶-دكتر فرهنگ فقيه لاريجانى، دانشگاه مازندران
۱۸۷_ دكتر احمد فاطم، دانشگاه آزاد، واحد اسلامشهر
۱۸۸-دكتر مسيب فلاح پور، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۱۸۹-دكتر غلام نبى فيضى چكاب، دانشگاه علامه طباطبايى
۱۹۰-دكتر نوبان فشندى، دانشگاه آزاد، واحد تهران غرب
۱۹۱_دكتر مجتبى فرخ بخش، دانشگاه شاهد
۱۹۲_ دكتر على فتوحى راد، دانشگاه غيرانتفاعى مشهد
۱۹۳_دكتر حسين فخر، دانشگاه تبريز
۱۹۴-دکتر مهدی فضلی، آزاد، واحد ملارد
۱۹۵_ دكتر محمد جعفر قنبرى جهرمى، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۹۶_ دكتر وحيد قاسمى عهد، دانشگاه آزاد، واحد اراك
۱۹۷-دكتر عباس قاسمى حامد، دانشگاه شهيد بهشتى
۱۹۸_ دكتر حسن قاسمى مقدم، دانشگاه آزاد، واحد يزد
۱۹۹_دکتر حسن قاسمی، دانشگاه یزد
۲۰۰_ دكتر مريم قربانى فر، دانشگاه اصفهان
۲۰۱_دكتر محسن قائم فر، دانشگاه اصفهان
۲۰۲_ دكتر جليل قنواتى، دانشگاه تهران
۲۰۳_دكتر حسام قپانچى، دانشگاه مشهد
۲۰۴_دكتر محمدرضا قاضى زاده، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۰۵_دكتر عباس كوچ نژاد، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۲۰۶_ دكتر غلامرضا كريمى، دانشگاه اهواز
۲۰۷_ دكتر جعفر كوشا، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۰۸-دكتر محسن كاظمى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۰۹_ دكتر محمد كريمى، دانشگاه آزاد، واحدايلام
۲۱۰_ دكتر محمود كهنى، دانشگاه آزاد، واحد رشت
۲۱۱-دكتر قباد كاظمى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۲۱۲_ دكتر رجب گلدوست، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۱۳_ دكتر على اكبر گرجى ازندريانى، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۱۴_ دكتر حسين گلدوزيان، دانشگاه گلستان
۲۱۵-دكتر محمدرضا گوهريان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۱۶_ دكتر سعيد لطفى، دانشگاه غيرانتفاعى مشهد
۲۱۷_ مهران لطفى فروشانى، دانشگاه آزاد، واحد اهواز
۲۱۸-دكتر ميرهادى ميرشمسى، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۱۹-دكتر ناصر منصوريان، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۲۰-دكتر عليرضا مظلوم رهنى، دانشگاه آزاد، واحد شهر قدس
۲۲۱-دكتر مهدى منتظر، دانشگاه آزاد، واحد دماوند
۲۲۲-دكتر حسنعلى موذن زادگان، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۲۳-دكتر منصور مير سعيدى، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۲۴-دكتر حسن مرادى، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۲۵_دكتر مصطفى مظفرى، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۲۶_ دكتر رضا مقصودى، دانشگاه گيلان
۲۲۷_دكتر عيسى مقدم، دانشگاه گيلان
۲۲۸_ دكتر سيد مهدى منصور، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۲۲۹_دكتر سيد ابراهيم موسوى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۳۰-دكتر جمشيد ميرزايى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۳۱-سيد مهدى موسوى احمدى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۲۳۲_دكتر محمدعلى مهدوى ثابت، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقيقات
۲۳۳_دكتر فيروز محمودى، دانشگاه تهران
۲۳۴-دكتر عباس محمدخانى، دانشگاه آزاد، واحد ايلام
۲۳۵-دكتر يوسف مولايى، دانشگاه آزاد، واحد اروميه
۲۳۶_ دكتر امير مهمان نواز، دانشگاه آزاد، واحد اروميه
۲۳۷-دكتر شراره مفيديان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مركز
۲۳۸-دكتر حسن مرادى، دانشگاه تهران
۲۳۹-دكتر محمد معبودى، دانشگاه مشهد
۲۴۰_دكتر رسول مقصودپور، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۴۱-دكتر محمدرضا ميرزاجانى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۴۲_دكتر شاپور محمدحسينى، دانشگاه آزاد، واحد اهواز
۲۴۳-غلامرضا موسى قزوينى، دانشگاه اهواز
۲۴۴-دكتر خديجه مرادى، دانشگاه كرمانشاه
۲۴۵_ دکتر جلیل مالکی، آزاد، تهران مرکز
۲۴۶_ شهلا معظمی، دانشگاه تهران
۲۴۷_ پژمان محمدی، تربیت مدرس
۲۴۸_دكتر صابر نياورانى، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقيقات
۲۴۹-دكتر مهدى نظرى الهويى، دانشگاه آزاد، واحد تاكستان
۲۵۰-دكتر محمد نوروزى، دانشگاه آزاد، واحد سارى
۲۵۱_ دكتر اميرحسين نيازپور، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۵۲-دكتر عليرضا نواريان، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۲۵۳-دكتر هادى نعيمى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۲۵۴_ دكتر محمدرضا نظرى نژاد، دانشگاه گيلان
۲۵۵-دكتر مصطفى نورالهى، دانشگاه خاتم
۲۵۶-نور محمد نوروزى، دانشگاه اهواز
۲۵۷_ دكتر يزادن نصرتى، دانشگاه آزاد، واحد كرمانشاه
۲۵۸_ دکتر علی نجفی توانا، آزاد، تهران مرکز
۲۵۹_ دكتر حسن وكيليان، دانشگاه علامه طباطبايى
۲۶۰_ دكتر احمدرضا ونكى، دانشگاه پيام نور گناوه
۲۶۱_ -دكتر اميرساعد وكيل، دانشگاه تهران
۲۶۲_ دكتر سيد جعفر هاشمى باجگانى، دانشگاه آزاد، واحد ميبد
۲۶۳_ دكتر احمدعلى هاشمى، دانشگاه پيام نور مشهد
۲۶۴_ دكتر اسدالله ياورى، دانشگاه شهيد بهشتى
۲۶۵_ -دكتر احمد يوسفى صادقلو، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقيقات
۲۶۶_ دكتر الياس يارى، دانشگاه آزاد، واحد ايلام
۲۶۷-مهدى يوسفى صادقلو، دانشگاه پيام نور

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
2
3
آقایون و خانمهای اساتید! همین اینهایی که میگین شرایط علمی و آموزشی لازم رو ندارن شاگردان خود شماها بودن! پرورش یافته خود شماها بودن! ضعف برنامه ریزی وزارت علوم و بقیه جاها قبول. اما خود شماها هم مقصرین. چرا کم کاری کردین؟ چرا الکی نمره دادین و طرف مدرک گرفته؟ الانم هدفتون از این نامه عدم ورود افراد ضعیف به عرصه وکالته یا انحصاری که هست میخواهین ادامه پیدا کنه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
2
2
شما آقایون و خانم های معترض!!!!
شما نگران جیب مبارکتون هستین و الا چرا تا حالا قلم فرسایی نمیکردین. تا دیدین نونتون داره آجر میشه و وکالت های ده ها و صدها و میلیاردیتون داره از کفتون میره دچار استرس شدید.
چرا در حرفه مهندسی و ... انحصار نیست؟؟
چرا در حرفه شماها و داروخانه ها و سردفترها و .. باید انحصار باشه
هر جا انحصار باشه فساد هم هست پس لطفا در مقابل قانون مقاومت نکنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
1
2
انحصار درست کردن متاسفانه،مافیا در مه چیز داریم حتی وکالت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
1
0
کسب و کار نیست پس چیست؟؟؟
ببخشید مگه شما برای رضای خدا کار می کنید ؟؟؟
حق وکالت های نجومی و نور چشمی هستید؟؟
پس مخالفت نکنید و راهت کنار بیایید!!!!!!
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار