هشدار، روند صعودی کرونا دلتا در کودکان
کد خبر: ۲۱۷۵۷۳
تاریخ انتشار: 2021 July 19    -    ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۵
نوع حاد بیماری کرونا، کودکان با اختلال تنفسی مراجعه می‌کنند و تعداد تنفس برای کودکان زیر یک سال بالای ۵۰ تنفس است و برای کودکان یک تا چهار سال بیش از ۴۰ تنفس در دقیقه است و کودکان ممکن است با اسهال، استفراغ و عدم ارتباط با والدین، بی اشتهایی و تشنج، مراجعه کنند.
 دکتر منیژه کهبازی گفت: افزایش آمار بیماران ناشی از عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با شیوع کرونا ویروس به ویژه درباره کودکان است، برخی خانواده‌ها که به کرونا ویروس مبتلا می‌شوند، گمان می‌کنند کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند و رعایت را در خصوص آن‌ها انجام نمی‌دهند.
 
هشدار، روند صعودی کرونا دلتا در کودکان
 
این متخصص عفونی اطفال و کودکان در ادامه خاطرنشان کرد: کرونا دلتا به دو صورت حاد و سندرم التهاب حاد چند سیستمی در کودکان بروز می‌کند و نوع دوم بیشتر در کودکانی که به کرونا ویروس مبتلا شده‌اند و حدود دو یا سه هفته بعد به بیمارستان مراجعه می‌کنند، معمولاً با تب بالا و اختلال در عملکرد قلب، کلیه، سیستم عصبی و برخی تظاهرات عجیب و مبهم در این کودکان بروز می‌کند.
 
وی ادامه داد: در نوع حاد بیماری کرونا، کودکان با اختلال تنفسی مراجعه می‌کنند و تعداد تنفس برای کودکان زیر یک سال بالای ۵۰ تنفس است و برای کودکان یک تا چهار سال بیش از ۴۰ تنفس در دقیقه است و کودکان ممکن است با اسهال، استفراغ و عدم ارتباط با والدین، بی اشتهایی و تشنج، مراجعه کنند.
 
دکتر کهبازی با اشاره به اینکه ابتلا به کرونا دلتا در کودکان و نوجوانان بیش از کرونای چینی و انگلیسی مشاهده می‌شود، تاکید کرد: کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و چون این موج بسرعت واگیردار است بیشتر از چهار موج قبلی درگیری را در کودکان افزایش یافته به تبع آن کودکان نیز در زنجیره انتقال قرار داده است.
 
وی افزود: به طور کلی علائم ویروس کرونا دلتا بیشتر گوارشی بوده و علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، تب، بی اشتهایی و بی حالی ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود، البته سرفه کمتر دیده شده، اما با این حال اگر علائم شدت پیدا کند، می‌تواند ارگان‌های دیگر را هم درگیر کند و حتی موجب مسائل ریوی و تنگی‌نفس شود و به صورت عوارض التهابی بروز نماید.
 
وی در ادامه گفت: اگر در خانه یکی از افراد به کرونا مبتلا شود، پرهیز از سرایت ویروس کار آسانی ‌نیست و در این میان رعایت بعضی نکات کمک می کنند خطر ابتلا و انتقال آن به کودکان و سنین کمتر کاهش یابد و از این رو خواهشمندیم که به منظور جلوگیری از انتشار ویروس در صورت ابتلای سایر افراد خانواده، کودکان را در همان خانه اما در اتاق جداگانه و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی مراقبت کنید.
 
دکتر کهبازی در پایان خاطرنشان کرد: مراجعه دیر هنگام کودکان مبتلا به مراکز درمانی یکی از مهمترین دلایل عوارض جدی در آنان است و  از این رو اکیداً به خانواده ها توصیه می کنیم که به محض مشاهده علایم، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
بهداشت نیوز
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار