«تابناک با تو» - خوردن کیک لذتبخش است اما بیشک خوردن کیکی که در خانه و با ذوق و طعم دلخواه تهیه شود، لذتش دوچندان است. مزیت دیگر کیک خانگی از کیکهای قنادی در این است که میدانید چه چیزی در آن ریخته شده و همهچیز مطابق خواسته شماست.
برای درستکردن کیک خانگی نیاز به مواد غذایی چندان گران و دور از دسترس نیست فقط ذوق و کمی خلاقیت نیاز است. سرآشپز این هفته ما شما را در تهیه کیکهای خانگی خاص و متفاوت راهنمایی خواهد کرد.
کیک مهیاوه پنیری
مهیاوه نوعی کیک شورمزه و مرسوم در مناطق جنوبی کشور و بهویژه در کشور امارات است. این کیک بافتی نرم دارد و از سسی به نام مهیاوه در آن استفاده میشود که از نوعی ماهی گرفته میشود. از همین رو این کیک به این نام شهرت دارد.
مواد لازم
تخممرغ: ۳عدد آرد: ۲/۵ پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
آب ولرم: یک پیمانه شیرخشک: ۳ قاشق سوپخوری
خمیرمایه ترش و شکر (هرکدام): یک قاشق سوپخوری
نمک و بکینگ پودر (هرکدام): نصف قاشق چایخوری
مواد میانی و رویه:
پنیر چدار (خامه یا پنیر صبحانه): ۱۲۰ گرم
تخممرغ: یک عددکامل و یک زرده
مهیاوه: حدود یکسوم پیمانه
کنجد و سیاهدانه: به مقدار لازم
طرز تهیه
آب ولرم و خمیر مایه و شکر را مخلوط کرده و رویش درپوش بگذارید تا پف کند و مطمئن شوید خمیر مایه سالم باشد. در ظرفی تخممرغها را با مفتول مخلوط کرده و سپس روغن را افزوده و دوباره مخلوط کنید. حالا خمیر مایه عمل آمده را نیز به مواد اضافه کنید. آرد، بکینگ پودر، شیرخشک و نمک را باهم الک کرده و با رازیانههای نیمکوب ترکیب کنید و هم بزنید. سپس موادخشک (مواد آردی) را به ظرف مخلوط تخممرغها بیفزایید و کاملا مخلوط کنید. در نهایت مواد شلی بهدست میآید مانند مواد کیک که باید استراحت کند. سپس روی آن را بپوشانید و بگذارید حجماش ۲برابر شود.
حالا نیمی از مواد را در قالب ریخته و با دست خیس یکدست کنید و رویش را صاف کنید. یک تخممرغ کامل را همزده و نیمی از سس مهیاوه را با تخممرغ مخلوط کرده وسط مواد ریخته همراه با کمی رازیانه که روی آن میپاشید. و حالا نیم دیگر خمیر را روی آنها بریزید. دوباره روی آن را پوشانده و استراحت دوم داده تا بالا بیاید. فر را روی درجه حرارت ۱۷۵سانتیگراد گرم کنید. پنیر صبحانه را خرد کرده و بعد از استراحت با فاصله در مواد فرو کنید. زرده تخممرغ روی خمیر رومال کرده و کنجد و سیاهدانه پاشیده و در فر قرار دهید. مدت زمان پخت بین ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است. بعد از پخت خارج کرده و در صورت تمایل نیم دیگر مهیاوه را رویش ریخته و بعد از خنک شدن برش دهید.
دسر مخملی
دسر مخملی، نوعی دسر عربی است که ته مزه قهوه و نسکافه دارد و برای مهمانیها یک گزینه بسیار راحت و آسان است و اگر وقت کافی برای پختوپز انواع دسر دارید و میتوانید زمان صرف کنید، این دسر حتما انتخاب خوبی برایتان است.
مواد لازم
شیر: ۴ لیوان
پودر کرم کارامل: یک بسته
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
نسکافه: ۲ قاشق غذاخوری
آب: ۵ قاشق غذاخوری
بیسکوئیت پتیبور ساده: یک بسته
طرز تهیه
برای شروع ژلاتین را روی آبی که از قبل سرد شده است بپاشید تا اسفنجی شود. سپس شیر، شکر، نسکافه و پودر کرم کارامل با هم ترکیب کنید و بعد ژلاتین را که اسفنجی شده به آن اضافه کنید و مخلوط را روی حرارت بگذارید. مخلوط را تا زمانی که داغ و ژلاتین کاملا حل شود روی حرارت نگهدارید. وقتی به جوش آمد از روی حرارت بردارید تا بیشتر نجوشد. سپس یک بسته بیسکوئیت پتیبور را به آن اضافه کنید و وقتی که کمی بیسکوئیتها نرم شدند در غذاساز یا مخلوطکن میکس کنید و در قالبی که چرب کردهاید بریزید. سپس در حدود ۸ ساعت در یخچال استراحت بدهید تا دسر سفت شود و بعد از قالب دربیاورید و به دلخواه تزئین کنید.
کیک شعریه
کیک شعریه یا کیک نئوکلاسیک، یک کیک عصرانه با بافتی نرم، پوک، سبک و عالی است که میتوانید این کیک را برای عصرانه یا بعد از شام درست کرده و در کنار خانواده از مزه دلچسب آن بههمراه چای یا قهوه لذت ببرید.
مواد لازم
تخممرغ: ۳ عدد (زرده و سفیده جدا)
شکر: یک پیمانه
کره آب شده و شیر (هرکدام): ۳/۴ پیمانه
آرد: ۱/۵ پیمانه
بیکینگ پودر: ۱.۵ قاشق غذاخوری
وانیل: کمی
مواد لازم برای رویه:
شعریه: یک بسته
کره: ۵۰ گرم
شیرعسلی: نصف قوطی
هل: به میزان دلخواه
طرز تهیه
زرده و سفیده را از هم جدا کنید. سفیده را با شکر فرم بدهید. در یک ظرف جدا زرده و وانیل و مابقی شکر را با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. حالا به آن شیر و کره آب شده را اضافه کرده و در حد ترکیب شدن هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را با هم الک و ترکیب کنید و بعد به تناوب آرد و سفیده فرم گرفته را با مواد زرده ترکیب و با لیسک فولد کنید. (فولد کردن اصطلاحی در آشپزی است که به معنی تا کردن مواد است و با هم زدن فرق دارد. با لیسک مواد را از ته ظرف به روی ظرف میآید.) تنها باید در حد یکدست شدن مواد با هم فولد کنید و نه بیشتر! زیرا بافت خمیر باید پُر هوا بماند.
حالا در قالب کاغذ روغنی بیندازید و مواد را در آن ریخته و سطح آن را صاف کنید. سپس در فر روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. برای درست کردن رویه باقلوایی کره را آب کنید و شعریههای خردشده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید و بعد شیرعسلی را بریزید و اجازه دهید روی حرارت در حد ۲-۳ دقیقه بجوشد. دور کیک را با رینگ فیکس کنید یا طلق بکشید. سطح آن را با کرمفیل یا کارامل یا عسل مرطوب کنید و از مواد رویه روی آن بریزید و سطحش را صاف کنید. اجازه بدهید خنک شود و بعد طلق یا رینگ را باز کرده و طبق سلیقه خود تزئین کنید.
منبع: همشهری