چرا زود خسته می‌شویم و چگونه می‌توان انرژی بیشتری به دست آورد؟
کد خبر: ۲۱۰۳۴
تاریخ انتشار: 2015 December 13    -    ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰

چرا زود خسته می‌شویم و چگونه می‌توان انرژی بیشتری به دست آورد؟

چرا زود خسته می‌شوند و چگونه می‌توانند انرژی بیشتری کسب کنند؟ تنها پاسخی که کارشناسان سلامت برای این پرسش دارند، عادت‌های غلط و روزمره و انتخاب یک الگوی ناسالم است که به خستگی زودتر و بیشتر می‌انجامد.
چرا زود خسته می‌شویم و چگونه می‌توان انرژی بیشتری به دست آورد؟ اسیدهای چرب امگا 3

به گزارش «تابناک باتو» اسیدهای چرب امگا 3 حاوی EPA (acid  eicosapentaenoic) و DHA (acid docosahexaenoic)  هستند؛ این چربی های سالم در ماهی های چرب، روغن ماهی و روغن آجیل ها وجود دارد.

اسیدهای چرب امگا 3 می توانند مغز را از آسیب ناشی از التهاب محافظت کنند. علاوه بر این، شواهدی قوی وجود دارد که بیان می کند، آنها می توانند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

هرچند مطالعات کنترل شده ی بیشتری برای تأیید اینکه اسیدهای چرب امگا 3، باعث افزایش حافظه می شود، مورد نیاز است، اسیدهای چرب به طور گسترده ای به عنوان مواد غذایی برای مغز در نظر گرفته شده و همچنین مزایای بی پایانی برای بدن دارند.

یکی از پرسش‌هایی که بیشتر اوقات برای افراد مطرح می‌شود این است که چرا زود خسته می‌شوند و چگونه می‌توانند انرژی بیشتری کسب کنند؟

تنها پاسخی که کارشناسان سلامت برای این پرسش دارند، عادت‌های غلط و روزمره و انتخاب یک الگوی ناسالم است که به خستگی زودتر و بیشتر می‌انجامد.

بنا بر این گزارش، برخی از رفتارها و عادت‌های روزانه که باعث می‌شوند زودتر خسته شویم و در طول روز کم‌انرژی باشیم عبارتند از؛

1- الگوی خواب نامنظم:
در صورتی که چرخه خواب فرد منظم نباشد، بدن و ذهن تمام مدت در تلاش برای جبران آن هستند. این مشکل می‌تواند پیامدهای جدی‌ همچون افسردگی، تغییر خلق و خو و افزایش وزن را به دنبال داشته باشد.


2- حذف وعده‌ غذایی صبحانه:
شروع فعالیت‌های روزانه بدون خوردن صبحانه و با معده خالی، بدن را بیش از ضرورت تحت استرس قرار می‌دهد؛ بنابراین مصرف این وعده غذایی که شامل غلات، پروتئین، مواد لبنی و میوه می‌شود در اولین ساعات روز و پس از بیدار شدن از خواب می‌تواند فرد را تا پایان روز پرانرژی نگه دارد.

3- کاهش مصرف مایعات:
از دست رفتن آب بدن فرآیند متابولسیم را کندتر می‌سازد. با نوشیدن مقدار آب کافی، عملکرد سیستم ایمنی بدن بهبود می‌یابد. همچنین باید به این نکته توجه داشت که نوشیدن آب پس از مدتی خسته‌کننده می‌شود به همین دلیل گنجاندن مواد خوراکی‌ آبدار در وعده‌های غذایی ضروری است.

4- نوشیدن بیش از حد قهوه:
یکی از راه‌های کسب انرژی بیشتر، کم کردن میزان مصرف کافئین و شکر است. نوشیدن قهوه به فرد احساس کاذب انرژی می‌دهد اما در اواخر روز دردسرساز می‌شود و به افزایش احساس خستگی می‌انجامد.

5- خیره شدن به صفحه مانیتور:
استراحت ندادن به چشم‌ها موجب سردرد، خستگی و تاری دید می‌شود. برای پیشگیری از خستگی چشم‌ها می‌توان هر 20 دقیقه یک بار مدت 20 ثانیه روی خود را به سمت یک شیء دیگر برگرداند.

6- مصرف کربوهیدرات‌های نامناسب:
گنجاندن کربوهیدرات‌های طبیعی و غیرفرآوری شده همچون غلات، میوه‌ها و سبزیجات یکی از شیوه‌های موثر کسب انرژی است. زمانی که فرد میزان کافی کربوهیدرات سالم و طبیعی مصرف نکند مغز مجبور می‌شود انرژی مورد نیازش را از ماهیچه‌ها دریافت کند و این امر موجب خستگی بیشتر می‌شود.

7- داشتن زندگی به‌هم‌ریخته و آشفته:
خانه شلوغ و ذهن آشفته به یک اندازه عامل خستگی ذهنی و جسمی هستند.

8- کم‌تحرکی یا فعالیت بدنی شدید:
هر ساعت یک بار به خود استراحت کوتاهی دهید، حرکات کششی سبک انجام داده یا در فاصله زمانی کوتاهی پیاده‌روی کنید. همچنین لازم است از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین در شروع کار خودداری کنید، زیرا موجب می‌شود بدن مقدار زیادی هورمون استرس ترشح کند.

9- کمبود استراحت:
فعالیت‌های روزانه خود را به گونه‌ای دسته‌بندی کنید که مدت زمان کافی برای استراحت کردن داشته باشید.

10- ارتباط با افراد افسرده و مضطرب:
روابط اجتماعی می‌تواند تأثیر چشمگیری بر رفتار و ذهن فرد داشته باشند. اگر فکر می‌کنید در زندگی‌تان افرادی وجود دارند که موجب می‌شوند شما افسرده و خسته شوید در رابطه‌تان با آنان تجدیدنظر کنید.
ترجمه: آموزشگاه الوند

آخرین اخبار