راهکاری برای کاهش اضطراب کنکور
کد خبر: ۲۰۵۳
تاریخ انتشار: 2015 June 10    -    ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴
عبدالله امیدی، روانشناس بالینی ، با بیان اینکه کنکور می‌تواند برای برخی فاجعه‌آمیز تلقی شود، اظهار داشت: افرادی که همه امید و زندگی‌شان را قبولی در کنکور به ویژه در رشته و دانشگاهی خاص می‌دانند در صورت عدم قبولی دچار شکست و ناکامی می‌شوند.

وی با تأکید بر نسبت به شیوه فرزندپروری والدین در شکل‌گیری این نوع نگرش تصریح کرد: برخی خانواده‌ها به پیشرفت بیشتر از رشد عاطفی و هیجانی کودک اهمیت می‌دهند که در این شرایط کودک سعی می‌کند نقطه‌ای بالا را برای خود در نظر بگیرد و تحت هر شرایطی به آن دست پیدا کند در حالی که فردی از نظر روانی سالم است که علاوه بر دستیابی به موفقیت از نظر هیجانی و عاطفی نیز رشد کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: کنکور می‌تواند اتفاقی بزرگ تلقی شود اما اگر به منزله همه چیز در زندگی باشد آن وقت عدم موفقیت در آن به معنی از دست دادن همه چیز است. متأسفانه بیان این جمله که کنکور سرنوشت‌ساز است از سوی جامعه به ویژه اولیای مدرسه می‌تواند موجب شکل‌گیری چنین تفکری در دانش‌آموزان شود. این در حالی است که یادگیری مهارت‌های زندگی و قابلیت‌هایی که بر اساس آن فرد می‌تواند خود را با محیط اجتماعی سازگار کند بیش از قبولی در کنکور اهمیت دارد.

امیدی ادامه داد: کنکور می‌تواند در سرنوشت فرد تأثیر داشته باشد اما به منزله همه چیز و نهایت موفقیت نیست چرا که شکل‌گیری این تفکر موجب اضطراب می‌شود و اگر این ذهنیت را که قبولی کنکور نهایت موفقیت است در ذهن دانش‌آموز شکل گیرد موجب می‌شود تا نتواند ذهن خود را سر جلسه امتحان متمرکز کند و دچار فراموشی موقتی شود.

وی افزود: شکل‌گیری این تفکر که کنکور بخشی از زندگی است می‌تواند اضطراب و استرس فرد را کاهش دهد از طرفی داشتن تغذیه خوب، استراحت کافی، روش‌های اصولی مطالعه و تن‌آرامی می‌تواند اضطراب موقعیتی کنکور را کنترل کند.

متخصص حوزه بهداشت روان خاطرنشان کرد: فردی که بهتر بتواند هیجان‌ ترس، اضطراب و احساس ناامیدی را مهار کند توان بیشتری برای رویارویی با امتحان دارد.

منبع:فارس
برچسب ها: کنکور ، اضطراب
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار