۵ دلیل برای خوردن قارچ در دوران اپیدمی کرونا
کد خبر: ۱۹۹۲۲۵
تاریخ انتشار: 2020 December 22    -    ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰
کالری و کربوهیدرات پایین یکی از مزایای مصرف قارچ است. اما این سبزی منبع غنی از ویتامین­ها و املاح محسوب می­شود که در دوران شیوع کروناویروس به بهبود ایمنی بدن کمک می کند. قارچ را می­توان بخارپز یا خام در انواع سالاد یا غذا استفاده کرد.

کالری و کربوهیدرات پایین یکی از مزایای مصرف قارچ است. اما این سبزی منبع غنی از ویتامین­ها و املاح محسوب می­شود که در دوران شیوع کروناویروس به بهبود ایمنی بدن کمک می کند. قارچ را می­توان بخارپز یا خام در انواع سالاد یا غذا استفاده کرد.

۵ دلیل برای خوردن قارچ در دوران اپیدمی کرونا

در ادامه این مطلب، به 5 مورد از مهم ترین فواید مصرف قارچ پرداخته ایم که عبارتند از:

1. موثر در کاهش وزن

هر 100 گرم قارچ فقط 25 کیلوکالری انرژی دارد اما سرشار از پروتئین است و از همین­رو خوراکی سیرکننده محسوب می­شود. همچنین قارچ مقدار زیادی آب و فیبر دارد که به کاهش چربی­های شکم کمک می­کند. البته نباید قارچ را مدت طولانی در روغن یا کره حرارت داد زیرا چربی زیادی را به­خود جذب می­کند. بنابراین، بهتر است بخارپز میل شود تا کالری زیادی نداشته باشد. این روش طبخ قارچ به حفظ تناسب اندام در دوران قرنطینه و کاهش تحرک کمک می­کند.

2. منبع غنی ویتامین B

ویتامین­های گروه B در رشد سلول­ها، عملکرد مطلوب مغز، تقویت ایمنی بدن و تامین انرژی نقش دارند. این ویتامین­ها در متابولیسم چربی­ها و پروتئین­ها نیز موثرند. ویتامینB2 برای پوست مفید است زیرا ساختار بافت­ها را بهبود می­دهد، ویتامینB3 از پوست در برابر نور محافظت می­کند و ویتامین B8 نیز برای بهبود سلامت موها ضروری است.

3. منبع غذایی ویتامینD

ویتامینD باعث تثبیت کلسیم در سلول­ها شده و در تکامل سلول­ها از جمله سلول­های ایمنی نقش دارد. کره و تخم­ مرغ جزء منابع خوراکی این ویتامین هستند اما می­توان از قارچ بدون نگرانی از چربی نیز بهره برد. البته ویتامینD موجود از پوکی استخوان، بعضی سرطان­ها مانند سرطان سینه، دیابت، بیماری­های التهابی روده و بیماری­های قلبی- عروقی نیز پیشگیری خواهد کرد.

4. مفید برای سیستم گوارش

فیبرهای حل­نشدنی قارچ نقش مهمی در تنظیم فعالیت روده­ها و پیشگیری از یبوست دارد. همچنین، قارچ حاوی ترکیباتی است که پس از هضم به­عنوان غذای باکتری­های مفید موجود در روده استفاده می­شود و به حفظ سلامت روده­ها کمک می­کند.

5. محافظت از سیستم ایمنی

قارچ عملکرد ایمنی بدن را تحریک می­کند، تولید پروتئین­های آنتی­ویروس و دیگر پروتئین­های تولید شده در سلول­ها را افزایش می­دهد و بافت­های بدن را بازسازی و محافظت می­کند. مصرف قارچ در کاهش خطر بیماری­های قلبی عروقی، سرطان­های مثانه، سینه و بیماری­های مزمن نیز نقش دارد. قارچ در مقابله با پیری سلول­ها هم موثر است زیرا سلنیوم فراوانی دارد که با رادیکال­های آزاد مقابله می­کند.

منبع: وبسایت سلامت

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار