مردی در آمریکا به خاطر خوردن آب نبات شیرین بیان، مرد!
کد خبر: ۱۹۱۵۸۰
تاریخ انتشار: 2020 September 27    -    ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
یک کارگر ساختمانی ۵۴ ساله در ماساچوست امریکا که مقدار زیادی آب نبات شیرین بیان سیاه مصرف کرده بود، در پایان تابستان امسال درگذشته است. شیرین بیان مقدار سم به نام glycyrrhizin یا اسید گلایکریزیک دارد. بر اساس این گزارش این مرد در یک رستوران فسف فودی بود که ناگهان دچار ایست قلبی شد، تنفسش متوقف شد و ناهشیار شد.

مردی در آمریکا به خاطر خوردن آب نبات شیرین بیان، مرد!

مردی در آمریکا به خاطر خوردن آب نبات شیرین بیان، مرد!«تابناک با تو» - بعضی از مواد غذایی به نظرمان اصلا نباید اثر جانبی بدی داشته باشند. اما همین مواد غذایی معصوم، می‌توانند در موارد کشنده باشند.

مجله پزشکی NEJM به تازگی یک مورد جالب پزشکی را منتشر کرده است: یک کارگر ساختمانی ۵۴ ساله در ماساچوست امریکا که مقدار زیادی آب نبات شیرین بیان سیاه مصرف کرده بود، در پایان تابستان امسال درگذشته است. شیرین بیان مقدار سم به نام glycyrrhizin یا اسید گلایکریزیک دارد.

بر اساس این گزارش این مرد در یک رستوران فسف فودی بود که ناگهان دچار ایست قلبی شد، تنفسش متوقف شد و ناهشیار شد. تکنسین‌های اورژانس بعد از دقایق کوتاهی از راه رسیدند و سعی کردند که او را احیای قلبی – ریوی کنند. ۳۰ دقیقه بعد که بیمارستان رسید، پزشکان در بدو ویزیت متوجه شدند که اعضای مهم داخلی‌اش از کار افتاده‌اند و مشکل متابولیک جدی دارد.

آزمایشات او نشان می‌داد که میزان پتاسیم خون به شدت کاهش یافته و همین احتمالا موجب نوعی اختلال ضربان قلب در او به نام فیبریلاسیون بطنی شده بود. در این اختلال، بطن‌های قلب، دچار لرزش‌های سریع غیرمؤثر می‌شوند و عملا خونی را پمپ نمی‌کنند.

این مرد سابقه هیچ مشکلی قلبی نداشت. خانواده‌اش گفتند که او یک یا دو بسته بزرگ آب نبات شیرین بین در طی ۳ هفته اخیر مصرف کرده بود.

متاسفانه ۳۲ ساعت بعد از رورود به بیمارستان این مرد درگذشت.

شیرین بیان سابقه زیادی در متنون پزشکی کهن دارد و سابقه آن به فرهنگ‌های غربی و شرقی و امپراتوری‌های مصر و بابل می‌رسد. بقراط شیرین بیان را برای درمان آسم و سرفه‌های خشک تجویز می‌کرد و چینی‌ها هم آن را برای درمان سل و زخم معده توصیه می‌کردند.

اما شیرین بیان بدون عارضه جانبی نیست. در دهه ۱۹۵۰ میلادی یک پزشک هلندی متوجه شد که مصرف شیرین بیان می‌تواند عوارض جانبی مانند عرق ریزش ، سردرد شدید، فشار خون و درد سینه داشته باشند.

بعد از چند دهه بررسی مشخص شد که شیرین بیان ماده glycyrrhizin دارد که توسط میکروب‌های روده به اسید glycyrrhetic تبدیل می‌شود.

این ماده جذب می‌شود و بعد باعث اختلال آنزیم ۱۱ بتا هیدروکسی استرویید دهیدروژناز نوع ۲ می‌شود. این آنزیم استروئیدها را به کورتیزون تبدیل می‌کند. وقتی استروئید تبدیل نشده در بدن افزایش پیدا کند، توازن آب و الکترولیت بدن به هم می‌خورد، پتاسیم بدن کم می‌شود و سدیم افزایش می‌یابد که در نهایت می‌توانند منجر به پرفشاری خون و مشکلات قلبی عروقی شوند.

بنابراین توجه داشته باشید که مصرف مقدار زیاد شیرین بیان خطرناک است. اداره غذا و داروی آمریکا هم این موضوع را جدی گرفته و هر سال، در هنگام مراسم هالووین هشدار مصرف آن را می‌دهد.

در این هشدار نوشته شده است که اگر ۴۰ ساله یا بالاتر هستید، خوردن ۲ اونس (۵۶ گرم) شیرین بیان سیاه در روز، به مدت ۲ هفته می‌تواند شما را روانه بیمارستان کند و باعث ریتم نامنظم قلب در شما شود.

منبع: یک پزشک

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار