راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها
کد خبر: ۱۸۷۸۴۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2020 August 17    -    ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵
طعم دار کردن غذا بسیار مهم است برای این که یک غذای خوشمزه داشته باشید مزه دار کردن و مرینت کردن برخی از غذا‌ها می‌تواند طعم بی نظیری به غذا‌ها بدهد ما در این مطلب قصد داریم برای شما عزیزان نکات طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی و دیگر غذا‌ها را برایتان به اشتراک گذاریم.

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها«تابناک باتو» طعم دار کردن غذا بسیار مهم است برای این که یک غذای خوشمزه داشته باشید مزه دار کردن و مرینت کردن برخی از غذا‌ها می‌تواند طعم بی نظیری به غذا‌ها بدهد ما در این مطلب قصد داریم برای شما عزیزان نکات طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی و دیگر غذا‌ها را برایتان به اشتراک گذاریم.

طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

برای طعم‌دار کردن گوشت، اول از همه باید بدانید که گوشت را می‌خواهید کبابی کنید یا خورشتی یا استیک!

۱- برای بهتر پختن و طعم گرفتن گوشت قرمز کبابی، پیش از طعم‌دار کردن، بافت آن را با پشت چاقو کمی باز و نرم کنید و از ۳ ساعت قبل در کیوی رنده شده، فلفل قرمز و ماست بخوابانید. این روش تنها مختص رستوران‌ها نمی‌باشد. شما نیز می‌توانید در منزل خود آن را تجربه کنید.

۲- گوشت مرغ کبابی را باید یک روز قبل در مخلوطی از آبلیمو، فلفل دلمه‌ای، روغن زیتون، فلفل سیاه، زعفران و کمی نمک قرار دهید.

۳- اگر می‌خواهید طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی یا مرغ را بپزید، بهتر است پیش از این کار، آن را با پیاز، فلفل سیاه و کمی زردچوبه تفت دهید و بعد آن را بپزید. با این کار، هم گوشت طعم بهتری پیدا می‌کند و هم از نظر ظاهری بافتش را از دست نمی‌دهد.

۴- ساقه کرفس، برگ بو و فلفل دلمه‌ای عطر بسیار خوبی به مرغ پخته می‌دهند.

۵- اگر قصد تهیه استیک یا حتی گوشت کبابی را دارید، می‌توانید از پودر قهوه نیم‌کوب برای طعم دادن به گوشت استفاده کنید. ترکیب پودر قهوه اسپرسو، کمی نمک، فلفل قرمز، پودر فلفل دلمه‌ای، زیره سبز و چند دانه فلفل سیاه بهترین ترکیب برای طعم‌دار کردن گوشت‌های استیک و کبابی است.

۶- راه دیگر برای بهتر شدن عطر و طعم گوشت استیکی آن است که آن را از روز قبل در مخلوطی از سرکه، روغن کنجد، کمی نمک، کمی فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای و برگ کرفس خام و حتی کمی آب گوجه فرنگی بخوابانید.

۷- برای پختن هریک عدد مرغ کامل، یک لیوان آب کافی است و شما با افزودن آب بیشتر، فقط طعم مرغ را از بین خواهید برد!

۸- گوشت قرمز را با آب سرد و مرغ را با آب گرم بپزید تا طعم بهتری پیدا کنند.

۹- پس از اینکه تکه‌های مرغ را با آب و کمی نمک پختید، ۲ قاشق غذاخوری رب انار را با نصف لیوان پیاز سرخ شده و یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده کمی تفت بدهید و روی مرغ‌ها بریزید. سپس اجازه دهید تکه‌های مرغ طعم‌دار شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند.

۱۰- ترکیبی از زعفران، نمک، فلفل سیاه و سرکه از بهترین طعم دهنده‌ها به گوشت ماهی است

خوش طعم کردن برنج

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

۱- اگر می‌خواهید برنج آبکش سفید درست کنید، بهتر است داخل آب در حال جوش برنج‌تان، چند عدد دانه هل یا یک چوب دارچین بیندازید. به این ترتیب هم برنج‌تان خوش‌طعم می‌شود و هم رنگ نمی‌گیرد.

۲- برای طعم گرفتن برنج‌های بدون عطر می‌توانید هنگام خیس کردن آن‌ها چند گلبرگ گل محمدی را داخل آبشان بریزید تا عطر و طعم خوبی پیدا کنند.

۳- بهتر است به جای اضافه کردن رب به لوبیاپلو یا سایر پلو‌هایی که به رب نیاز دارند، از گوجه‌فرنگی رنده شده یا آب آن استفاده کنید.

۴- همیشه اضافه کردن روغن زیتون و روغن کنجد به برنج می‌تواند طعم بهتری به آن بدهد.

۵- اگر می‌خواهید ته‌چین درست کنید، داخل برنج در حال جوش کمی زردچوبه بریزید و پس از آبکش کردن، به برنج‌تان زعفران بزنید. با این روش هم طعم زعفران حفظ می‌شود و هم رنگ برنج زردتر خواهد بود.

۶- اگر عادت دارید برنج مهمانی را از یکی، دو روز قبل خیس کنید، حتما داخل آب آن چند عدد دانه هل، برگ پونه یا برگ نعنای تازه بریزید تا برنج خوش طعم‌تری را جلوی مهمان‌هایتان بگذارید.

۷- برای خوشمزه‌تر شدن شوید پلو می‌توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و در عطاری‌ها موجود می‌باشد استفاده کنید و پس از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه‌لای برنج بپاشید.

۸- برای خوشمزه‌تر شدن شیربرنج، بهتر است برنج را با شیر خیس کنید.

خوش طعم کردن ماکارونی

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

خیلی‌ها به آب در حال جوش ماکارونی، کمی نمک اضافه می‌کنند. این بار به جای این کار یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را به آب ماکارونی اضافه کنید و هنگام سرو ماکارونی هم کمی‌آویشن یا پودر ریحان خشک روی آن بریزید. به این ترتیب هم حجم نمک دریافتی را کاهش می‌دهید و هم طعم جدیدی را در ماکارونی تجربه خواهیدکرد.

وقتی ماکارونی را پختید و در ظرف مخصوص سرو ریختید، کمی پنیر صبحانه روی آن رنده کنید

خوش طعم کردن سبزی‌ها

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

۱- بهتر است برخی از سبزی‌ها مانند هویج، گل کلم، پیاز و گوجه فرنگی را اصلا نپزید. چون این سبزی‌ها به صورت خام خوشمزه‌تر هستند. شما می‌توانید آن‌ها را قطعه قطعه و با کمی آبلیمو طعم‌دار کنید و کنار ظرف غذایتان بچینید. اگر سفت و سختی هویج برای شما یا کودکتان قابل تحمل نیست، می‌توانید آن را رنده کنید تا خوردنش آسان‌تر شود.

۲- معمولا بیشتر افراد طعم سبزی‌های بخارپز را دوست ندارند، اما می‌توانید با افزودن کمی روغن کنجد و سرکه بالزامیک به سبزی‌های بخارپز، طعمی مطلوب به آن‌ها بدهید، البته کمی‌تفت دادن این سبزی‌ها طعم بهتری به آن‌ها خواهد داد.

۳- طعم دهنده‌هایی نظیر پودر سیر، فلفل سیاه و مقدار بسیار کمی نمک می‌تواند سبزی‌های شما را خوش طعم کند.

۴- افزودن کمی روغن زیتون یا روغن کنجد به سبزی‌های پخته هم می‌تواند طعم فوق‌العاده‌ای به آن‌ها ببخشد.

۵- هرگز به سبزی‌هایی که قرار است پخته شوند، آبلیمو یا سرکه اضافه نکنید. این کار باعث تلخ و بدبو شدن آن‌ها می‌شود.

طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی شما می‌توانید آبلیمو و سرکه را بعد از پخت به سبزی‌ها اضافه کنید.

۶- برای اینکه ویتامین‌ها، شکل و بافت سبزی‌ها از دست نروند و بی‌طعم نشوند، بهتر است به جای آبپز کردن یا جوشاندن آنها، از روش بخارپز استفاده کنید.

۷- ذرت، نخودفرنگی، باقلا و لوبیاسبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج کنید تا پوست رویی آن‌ها جدا نشود و ظاهر زشتی پیدا نکنند. در ضمن، افزودن کمی کره، نمک و آویشن می‌تواند طعم این سبزی‌ها را بسیار مطلوب‌تر کند.

خوش طعم کردن سویا

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

با اینکه سویا جایگزین مناسبی برای گوشت است و از لحاظ غذایی هم بسیار مفید و با ارزش است، اما بیشتر خانواده‌ها طعم و مزه آن را نمی‌پسندند.

برای خوشمزه کردن سویا به نکات زیر دقت کنید: ۱- ابتدا سویا را در مقدار لازم آب گرم خیس کنید و یکی دو بار آب آن را عوض کنید. وقتی سویا نرم شد، آن را در صافی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس در ظرفی پیاز رنده شده را سرخ کنید و به آن ادویه، نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

حالا سویا را داخل آن بریزید و تفت دهید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری آبغوره را نیز به مواد اضافه کنید. اندکی صبر کرده و یک استکان آب به این مخلوط اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت ۵دقیقه بپزد. حالا سویای شما مزه‌دار شده است. این را می‌توانید به ماکارونی یا خوراک می‌توانید اضافه کنید. ۲- علاوه بر روش فوق می‌توان پروتئین سویا را با مایعی تشکیل شده از سس گوجه فرنگی و شیر مخلوط کرده که طعم بهتری پیدا کند و سپس آن را با مقداری گوشت مخلوط نمود.

۳- در همبرگر، کوفته، سس اسپاگتی و ماکارونی یا لازانیا، می‌توان نیمی از گوشت مصرفی را با پروتئین سویا جایگزین کرد.

خوش طعم کردن شامی

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

اگر مقداری از برنج مهمانی شب گذشته تان باقیمانده است، اصلا نگران نباشید. شما می‌توانید یک لیوان برنج پخته را خوب بکوبید و با کمی‌گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده آن را مخلوط کنید و پس از افزودن ادویه و سبزی‌های معطر، یک شامی بسیار خوشمزه سر میز غذا سرو کنید.

بیشتر بدانید از مواد اولیه برای مرینیت کردن و طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی

راه و رسم خوش ‌طعم کردن انواع غذاها

نمک و روغن دو ماده اصلی هر نوع مرینیتی هستند. در کنار آن شکر و سس سویا به عنوان بهبود‌دهنده‌ی طعم استفاده می‌شود. در واقع شما با این چهار ماده اصلی می‌توانید گوشت‌تان را نرم و طعم‌دار کنید.

نمک: نمک پایه و اساس نرم کردن گوشت کبابی است. نمک باعث جذب مواد مرینیت به گوشت می‌شود. نمک در ترکیب با ادویه‌ها و گیاهان طعم‌دهنده در مرینیت، طعم گوشت را بهبود می‌دهد و سبب می‌شود که رطوبت مرینیت در تمام بخش‌های گوشت، حتی قسمت‌های خشک آن جذب شود. در حقیقت نمک نقش اسمزی را درگوشت انجام می‌دهد و باعث می‌شود، آب درون گوشت بیرون کشیده شود، ساختار پروتئین‌های گوشت شکسته و شکاف‌هایی در بافت گوشت ایجاد شود. سپس مواد مرینیت برای نرم کردن گوشت کبابی و مزه دار کردن آن جذب گوشت می‌شوند.

برای این که نمک جذب گوشت شود لازم است حداقل ۴۰ دقیقه قبل از کباب کردن، به گوشت نمک بزنید. اگر می‌خواهید گوشت آبدار باشد هنگام کباب کردن روی سطح گوشت نمک بپاشید. اگر جزو کسانی هستید که طعم نمک را خیلی می‌پسندید، بعد از کباب کردن روی تکه‌های کباب و برش‌های استیک نمک بریزید.

این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. روغن: روغن برای مرینیت ضروری است. بیشتر گیاهان طعم‌دهنده و ادویه‌جات طعم و عطر خود را هنگام ترکیب با روغن نشان می‌دهند. روغن زیتون، روغن دانه انگور، روغن کنجد و روغن آووکادو ازروغن‌های پرکاربرد در ترکیب مرینیت هستند.

سس سویا: اگر می‌خواهید مرینیتی استثنائی داشته باشید سس سویا گزینه مناسبی است. سس سویا حاوی اسید گلوتامیک است که باعث تقویت طعم و نرم کردن طعم دار کردن گوشت قرمز خورشتی استیک می‌شود.

شکر یا عسل: شیرینی که به شکل شکر یا عسل به مواد مرینیت اضافه می‌شود طعم بیشتری به گوشت می‌دهد و علاوه بر آن هنگام کباب شدن، رنگ سطح کباب را زیباتر می‌کند. شکر را داخل مواد مرینیت قاطی کنید یا مستقیم روی گوشت بمالید. می‌توانید از شکر قهوه‌ای، مربا، سس گوجه، استویا، شربت افرا و نوشابه هم استفاده کنید.

یک ترکیب اسیدی: آنچه مسلم است برای نرم کردن گوشت کبابی لازم است یک ترکیب اسیدی هم داشته باشید. سرکه بازامیک، سرکه انگور قرمز، لیمو، نارنج، گریپ فروت، ماست و دوغ از گزینه‌هایی هستند که نقش اسیدی را به خوبی در مواد مرینیت انجام می‌دهند.

کاله

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
0
1
مرسی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار