اختصاصی «تابناک با تو»؛ خورش قیمه نجفی یا عراقی یکی ازغذاهای سنتی کشور عراق واز معروف ترین غذاهای شهرهای آن مانند کاظمین، کربلا، نجف و … است. در این گزارش ما طرز تهیه این خورش خاص و خوشمزه را تهیه کردهایم. امیدواریم که آن را درست کنید و لذت ببرید.
خورش قیمه نجفی
مواد لازم برای۴ نفر
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
نخود خیس خورده ۲۰۰ گرم
پیاز خرد شده متوسط ۲ عدد
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
دارچین ۱ قاشق سوپ خوری
پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زعفران ۳ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپ خوری
گلاب یک قاشق غذا خوری
پودر هل به میزان لازم
طرز تهیه
۱- نخودها را ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و هر چند ساعت یکبار آبش را تعویض میکنیم.
۲- یکی از پیازها را با مقداری روغن سرخ میکنیم و به آن تکههای گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم
۳- پس از آن نخودهای خیس خورده را بدون آب اضافه میکنیم و با کمی زردچوبه اجازه میدهیم تفت بخورد. به آن 6 لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با حرارت مناسب پخته شود.
۴- پس از آنکه از پخته شدن گوشت و نخود مطمئن شدید، در آبکش آب آن را جدا میکنیم و کناری میگذاریم.
۵- با گوشتکوب نخود و گوشت را میکوبیم.
۶- حالا پیاز دیگر را در قابلمه تفت می دهیم و پس از طلایی شدن آن، 3 قاشق سوپخوری رب نیز به ان اضافه کرده و تفت می دهیم تا خوشرنگ شود و ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم و مایه کوبیده شده را اضافه میکنیم.
۷- آب خورش را که از پیش جدا کرده ایم به مواد اضافه کرده و نمک و پودر لیمو ، دارچین ،پودر هل ،گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و اجازه میدهیم که ادویه ها به خورد مواد برود.
عکسها: سوران