چرا مبلغ بیمه بیکاری کرونا ناچیز شد؟
کد خبر: ۱۸۲۱۵۶
تاریخ انتشار: 2020 June 14    -    ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰
معاون وزیر کار در پاسخ به این پرسش که مبنای واریز مبالغ بیمه بیکاری چه بوده است؟ گفت: تمایل وزارت کار این بود که پرداخت‌ها طبق قاعده قانونی و روال همیشگی صورت گیرد و تفاوتی نباشد ولی علیرغم پیشنهاد وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه نظر دیگری داشت.
۲۵ اسفند ماه بود که محمد شریعتمداری وزیر رفاه در توئیتر خود نوشت: «برای پیشگیری از شیوع ‫کرونا‬ و حفظ سلامت کارگران‬ مشمول ‫ قانون کار و تأمین اجتماعی‬ که شغل خود را از دست داده‌اند، ازاین‌پس برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

به‌گفته وی، به‌منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند به سامانه https://bimehbikari.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.»

متقاضیان پس از ثبت‌نام کد رهگیری با امکان ذخیره و چاپ دریافت می‌کنند. همچنین پیام اطلاع‌رسانی به متقاضی پس از ثبت درخواست در سامانه برایشان ارسال می‌شود و نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در تبصره ۲ قانون بیمه بیکاری آمده است: بیمه‌شدگانی که به‌علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل: سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار می‌شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

همچنین در تبصره ب. ماده ۶ این قانون آمده است بیمه‌شده مکلف است ظرف (۳۰) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحد‌های کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

مطابق قانون میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یامتکفل، تا حداکثر (۴) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آن‌ها به میزان (۱۰%) حداقل دستمزد است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (۸۰%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

درحالی که در قانون ذکر شده است که مجموع دریافتی مقرربگیر بیمه بیکاری نباید از ۸۰ درصد متوسط مزد یا حقوق کمتر باشد که این روز‌ها شاهد مشمولان بیمه بیکاری کرونا هستیم که گلایه‌های بسیاری از وضعیت پرداختی‌ها دارند. میزان پرداختی‌های بیمه بیکاری مشمولان کرونا به اندازه‌ای کم بوده است که در برخی موارد تا ۷۰ هزار تومان در گزارش‌های میدانی گزارش شده است. طبق پیگیری از سازمان برنامه و بودجه، پرداخت بیمه بیکاری بر اساس تعداد روز‌های بیکاری فرد و با تأیید سازمان تأمین اجتماعی انجام خواهد شد.

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار درباره آمار‌های مختلف در پرداختی‌های بیمه بیکاری می‌گوید: آخرین آمار کل ثبت‌نام شدگان در سامانه بیمه بیکاری ۸۴۰ هزار نفر است. از اسفند ماه تا کنون روند ثبت نام‌ها کاهشی بوده است به گونه‌ای که در اسفند ماه سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند، اما این تعداد در در خرداد ماه به ۲۸۰۰ نفر رسید که این نشان از روند کاهشی آمار بیمه شدگان دارد.

وی گفت: از مجموع تعداد ثبت‌نام شدگان، ۷۰۳ هزار نفر مشمول بیمه بیکاری شدند که بر اساس نوع اعلام بیکاری اعم از اینکه به دلیل تعطیلی کارگاه بوده یا خودخواسته صورت گرفته از هم تفکیک شده‌اند. تاکنون برای ۲۴۱ هزار نفر از بیکار شدگان اسفند ۹۸ پیامک ارسال و مشمول واقع شدند که از این تعداد برای ۱۰۳ هزار نفر مبلغ بیمه بیکاری واریز شده و ظرف ۱۰ روز آینده نیز برای حدود ۲۶۰ هزار نفر دیگر مقرری بیمه بیکاری کرونا پرداخت می‌شود.

منصوری در پاسخ به این پرسش که مبنای واریز مبالغ چه بوده است؟ گفت: تمایل وزارت کار این بود که پرداخت‌ها طبق قاعده قانونی و روال همیشگی صورت گیرد و تفاوتی نباشد، ولی علیرغم پیشنهاد وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه معتقد بود که، چون بخش قابل توجهی از این منابع از محل بودجه عمومی اختصاص می‌یابد و از طرفی برخی افراد اگر چه بیمه بودند، ولی میزان کار در ماهشان در مقایسه با افرادی که تمام وقت کار کرده و دوره زمانی اشتغالشان هم طولانی بوده آنقدر نیست که بتوانند مقرری بیمه بیکاری را کامل بگیرند لذا این تفکیک انجام شد و مجموع جمع بندی‌های صورت گرفته این شد که مبالغ متناسب با شرایط کرونا پرداخت شود ضمن آنکه بخش قابل توجهی از این افراد به سر کار بر می‌گردند.

علاوه بر مبلغ اندک بیمه بیکاری که گلایه بسیاری از مشمولان را به همراه داشته است یکی از سوالاتی که بار‌ها ذهن مخاطبان را درگیر می‌کند این است که بیمه بیکاری کرونا چه بازه زمانی راپوشش می‌دهد؟ افرادی که به دلایل غیرکرونایی شغل خود را از دست داده اند چگونه می‌توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند؟

مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بیمه بیکاری مشمولان ناشی از شیوع کرونا از اسفند ۹۸ تا پایان اسفند ۹۹ را تحت پوشش قرار داده است و این ستاد هنوز مصوب دیگری در این زمینه نداشته است. همچنین برای افرادی که به دلایل غیرکرونایی مانند پایان قرارداد، اختلاف با کارفرما و... بیکار شده و در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند؛ از ابتدای تیرماه پیامک ارسال می‌شود تا مستندات خود را در این سامانه آپلود کنند تا درخواست آنان مطابق معیار‌های قانونی بررسی شود.
منبع: تسنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار