«تابناک باتو» قویماق یا قویماخ، اسم یک دسر خوشمزه و محلی استان تبریز میباشد. البته این دسر کمی شبیه کاچی نیز میباشد و به اسم قویماق تبریز و یا قویماق اردبیل معروف است. درست کردن این دسر خوشمزه خیلی سریع انجام میشود و طعم و عطر خاص و عالی دارد.
برای تهیه کردن این دسر عالی باید از آرد گندم، شکر، کره و… استفاده کنید که هر یک از این مواد طبیعی بسیار سالم و مقوی هستند. به همین دلیل میتوانید هم در سفره مهمانی خود تنوع خاصی بدهید و هم یک دسر خوشمزه و انرژی بخش و کاملا سالم را تدارک ببینید.
اگر میخواهید که این دسر تبریزی را مقویتر و خوشمزهتر کنید، میتوانید کمی مغز گردو و یا پودر نارگیل به آن اضافه کنید تا فواید و خواص این دسر دوبرابر شود. به دلیل طعم شیرین این دسر، معمولا در وعدغ صبحانه نیز میتوانید میل کنید. وجود آرد و کره در این غذا باعث فراهم کردن کالری بالا آن شده است. از این رو این دسر برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مناسب میباشد و به عنوان یک دسر مقوی بسیار عالی است.
از دیگر انواع غذاها و دسرها که میتوانید به راحتی در منزل طبخ و سرو کنید میتوان به ساج کباب، دلمه کلم برگ، خورش مرغ، خوراک زبان، دسر هویج بستنی، دسر بستنی و دسر بیسکویتی اشاره کرد.
مواد لازم
آرد گندم: ۵۰ گرم
شکر: ۱ لیوان
کره: ۲۰۰ گرم
زعفران و زردچوبه: به میزان لازم
مراحل پخت
ابتدا کره را در یک قابلمه بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا آب شود.
سپس آرد را مرحله مرحله اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آرد طلایی شود.
سپس زردچوبه و کمی آب جوش به قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
شکر و زعفران را نیز به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
بعد از گذشت حدود ۲۰ دقیقه، بعد از سفت شدن قویماق، اجاق گاز را خاموش کنید.
غذالند