طرز تهیه‌ی نان لواش خانگی؛ نگران کرونا هستید، بخوانید
کد خبر: ۱۷۴۵۵۵
تاریخ انتشار: 2020 March 24    -    ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵
تهیه نان در این روز‌های شیوع ویروش کرونا کووید ۱۹ یکی از دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی است. حالا دیگر در شهر‌هایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، شهر‌های استان مازندران، قزوین و شهر‌های دیگر ایران ویروس کرونا تبدیل به یک اپیدمی شده و برای بسیاری از افراد بیرون آمدن از خانه برای خرید نان و از سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی برای تهیه نان یک نگرانی جمعی است. طرز تهیه نان لواش خانگی را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه‌ی نان لواش خانگی؛ نگران کرونا هستید، بخوانید«تابناک باتو» تهیه نان در این روز‌های شیوع ویروش کرونا کووید ۱۹ یکی از دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی است. حالا دیگر در شهر‌هایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، شهر‌های استان مازندران، قزوین و شهر‌های دیگر ایران ویروس کرونا تبدیل به یک اپیدمی شده و برای بسیاری از افراد بیرون آمدن از خانه برای خرید نان و از سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی برای تهیه نان یک نگرانی جمعی است. طرز تهیه نان لواش خانگی را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه‌ی نان لواش خانگی؛ اگر نگران کرونا هستید بخوانید

 

مواد لازم

  • آرد گندم: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار (لیوان فرانسوی دسته‌دار برای آشپزی و شیرینی‌پزی یک پیمانه استاندارد است)
  • آرد سفید: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری سرصاف
  • مایه خمیر: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • آب ولرم: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار برای عمل آمدن خمیر مایه
  • آب ولرم برای خمیر: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • (مقدار آب ممکن است کمی بیشتر یا کمتر باشد، بستگی به نوع آرد شما دارد، آب را تا جایی اضافه کنید که آرد تبدیل به خمیر شود)

 

طرز تهیه

طرز تهیه نان لواش در منزل برای صبحانه همیشه لطف خودش را دارد. حالا که این روز‌ها تهیه نان کمی سخت شده بد نیست برای روز‌های مبادا طرز تهیه خمیر نان لواش نانوایی را در خانه بلد باشید و چند بار مراحل پخت نان را امتحان کنید تا در پخت نان هم حرفه‌ای شوید. برای درست کردن خمیر نان لواش ابتدا خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان آب ولرم را با هم مخلوط کنید. آب حتما باید ولرم (نه سرد و نه گرم) باشد تا خمیر مایه عمل بیاید. خمیر مایه هم باید تازه و سالم باشد تا حسابی پف کند و حجیم شود. برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.

در این فاصله آرد گندم و آرد سفید را چند بار الک و با هم مخلوط کنید. نمک را اضافه کنید و آرد‌ها را هم بزنید تا حسابی مزه‌دار شوند. خمیر مایه عمل آمده را هم اضافه کنید. سپس کم کم آب را اضافه کنید تا مرتب با دست هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر درست شود. روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید و ورز بدهید. با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیرید در این صورت نیاز نیست دیگر آرد اضافه کنید، چون نان سفت می‌شود. ۱۰ دقیقه زمان برای ورز دادن خمیر کافی است.

مراحل درست کردن خمیر

خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی ظرف سلفون بکشید تا خمیر برسد و عمل بیاید. بهتر است خمیر یک ساعت به همین صورت در دمای محیط استراحت کند. به این ترتیب حجم خمیر دو برابر می‌شود. بعد از یک ساعت دوباره خمیر را روی سطح کار بگذارید و ورز بدهید. پف خمیر را بگیرید و چانه خمیر درست کنید. یک بار دیگر باید به خمیر و این بار در حالت چانه استراحت بدهید. استراحت خمیر برای داشتن یک نان نرم و ترد بسیار اهمیت دارد. در این مرحله باید به چانه‌های خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید.

دوباره روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر نان لواش باید نازک و یکدست باشد. خمیر را چند بار روی دست جا به جا کنید تا کش بیاید و نازک‌تر شود. روی بالشتک خمیر را بگذارید و خمیر را تا لبه‌های آن بکشید. برای درست کردن نان لواش باید ساج داشته باشید، اما اگر ساج ندارید از پشت یک سینی یا پشت یک ماهیتابه استفاده کنید. ساج یا سینی روحی را روی شعله گاز بگذارید تا حسابی داغ شود. شعله گاز را متوسط کنید و خمیر باز شده را روی ساج یا سینی بگذارید. وقتی یک طرف نان پخت با احتیاط آن را بردارید تا طرف دیگر نان هم بپزد. وقتی نان پخت آن را لای پارچه یا سفره بگذارید تا خشک نشود.

افق کوروش

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار