این آقا طراح نان سنگک است +عکس
کد خبر: ۱۷۱۶۷۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2020 February 23    -    ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰
نان سنگک با این مزه، طعم و هضم راحت که یکی از بهترین نان‌های ایرانی است و طراحی پخت آن روی سنگ ریزه‌های داغ است، به وسیله یکی از روحانیون و علماء شیعه در قرن ۱۰ و ۱۱ هجری طراحی شده است.

درباره تاریخچه و چگونگی پیدایش نانوایی و نان سنگک این گونه آمده است: "شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می‌رسند نانوا‌هایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از "شیخ بهایی" که از اجلّه علما و دانشمندان ایران بود خواست. شیخ بهایی نیزبا تفکر و تعمق تنور سنگکی را ابداع نمود. "
این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می‌شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است.

این آقا طراح نان سنگک است +عکس

این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست. البته برخی نقل‌ها نیز قدمت نان سنگک را قبل از ورود اسلام به ایران و در زمان پادشاهان ساسانی می‌دانند.
«شیخ بهایی» عالم و دانشمند مشهور قرن ۱۰ و ۱۱ هجری است که در دانش‌های فلسفه، منطق، هیأت و ریاضیات تجربه‌ی زیادی داشت. به پاس خدمات این دانشمند بزرگ به علم ستاره‌شناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ را به نام او سال «نجوم و شیخ بهایی» نامگذاری کرد.

از او چیزی حدود ۹۵ کتاب و رساله باقی مانده است. شخصیت علمی، ادبی و اخلاق و پارسایی او باعث شد تا از ۴۳ سالگی تا پایان عمرش (۷۵ سالگی) منصب شیخ‌الاسلامی پایتخت صفوی را در دربار مقتدرترین شاه صفوی، شاه عباس اول، بر عهده داشته باشد. شیخ بهایی در سال ۱۰۰۰ خورشیدی در اصفهان درگذشت و به خاطر وصیت خودش جنازه‌ی او را به مشهد بردند و در جوار مقبره‌ی علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) جنب موزه‌ی آستان قدس دفن کردند.

جدیدترین

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
2
1
یه نون سنگک داشتیم آن را هم بزنید به نام عربـــــــها!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
0
1
البته حلوا ارده را هم او اختراع کرد ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۵
0
1
شیخ بهایی از جبل العامل لبنان به ایران مهاجرت کرد. حلوا ارده نیز اختراع شیخ بهایی بعنوان تغذیه قابل حمل، مقوی و کم حجم با قابلیت ماندگاری بالا برای سپاهیان صفوی می باشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۵
1
1
نفهمیدیم چه کمکی به لشگریان میکنه. نون سنگک که دیرتر از نون های دیگه درست میشه!
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار