دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری
bato-adv
کد خبر: ۱۶۷۵۸۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2020 January 11    -    ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری«تابناک باتو» دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می‌گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا‌های خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می‌شود.

در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می‌شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می‌گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان‌های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می‌کنند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می‌تواند از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب‌ها و جهش‌ها محافظت می‌کند.

از انواع دیگر پلو می‌توان به: کاری پلو، ماش پلو، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.

مواد لازم

ماش: یک پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
آب: ۲.۵ پیمانه

مراحل پخت

۱. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.

۲. پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.

۳. پوست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

۴. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.

۵. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می‌کنیم.

۶. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد.

۷. در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.

۸. دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.

۹. بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.

۱۰. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.

غذالند

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱
0
8
خدارحمت کنه تمام رفتگان رو . مادر بزرگم بختیاری بود .
هر وقت زمستونها ما می رفتیم جونقان ( همونجا که قلعه سردار اسعد بختیاری هست) برامون پلو ماش درست می کرد . توی یه مجمع یا سینی بزرگ می ریخت وسطش هم یه قالب بزرگ کره طبیعی می نداخت ... اون زنها دیگه نیستن .... یادشون بخیر
ناشناس
|
Malaysia
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
0
0
گرفتن پوست ماش و آبکش کردن آن همه خواصش را از دست میده.
همین طور آبکش کردن برنج.
بهتره برنج را مانند کته بپزیم و قبل از تمام شدن آب برنج، ماش پخته را اضافه کنیم. نکته مهم تنظیم میزان آب پلو هست که وقتی ماش پخته را با آب آن اضافه می کنیم، شفته نشود. به این صورت کلیه خواص برنج و ماش حفظ می شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نیازمندیها
بلیت هواپیما چارتر