آغاز بارش‌های تازه و سرمای هوا از ۲ اردیبهشت
کد خبر: ۱۴۲۱۴۴
تاریخ انتشار: 2019 April 16    -    ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵

از بعد‌از‌ظهر امروز و روز چهارشنبه در شمال غرب و غرب و جنوب غرب و همچنین دامنه‌های البرز غربی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.
از روز دوشنبه دوم اردیبهشت، یک سامانه جوی بارشی و سرد وارد کشور می‌شود که با ورود این سامانه، افت نسبی دما در صبح سه‌شنبه هفته بعد در نیمه غربی کشور و صبح چهارشنبه در دامنه‌های البرز و شمال شرق کشور پیش بینی می‌شود.

بر اساس تحلیل آخرین داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، از بعد از ظهر امروز تا بعد از ظهر فردا در شمال غرب و غرب کشور بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

‌فردا در دامنه‌های البرز مرکزی و غربی و همچنین جنوب غرب کشور، بارش پراکنده باران، گاهی با رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

از بعد‌از‌ظهر امروز و روز چهارشنبه در شمال غرب و غرب و جنوب غرب و همچنین دامنه‌های البرز غربی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

امروز و فردا دمای هوا در شمال شرق بین ۷ تا ۱۰ درجه افزایش یافته و سپس اواخر وقت پنج‌شنبه روند کاهش دما در این مناطق پیش‌بینی می‌شود.

روز پنجشنبه در مرکز کشور بارش باران گاهی با رعد و برق رخ خواهد داد همچنین در شمال غرب، سواحل خزر و شمال شرق نیز روز پنج شنبه شاهد بارش پراکنده باران خواهیم بود، همچنین روز پنجشنبه دریای خزر مواج است.

آسمان تهران فردا نیمه ابری، در بعد از ظهر افزایش ابر، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در تهران ۲۵ و ۱۵ درجه خواهد بود.

فردا اهواز با بیشینه دمای ۳۶ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و ارومیه، کرمانشاه و سنندج با کمینه دمای ۴ درجه بالای صفر خنک‌ترین مراکز استان خواهند بود.

ورود سامانه بارشی سرد به کشور از دوم اردیبهشت
از روز دوشنبه هفته آینده ۹۸/۰۲/۰۲ یک سامانه جوی به تدریج از غرب وارد کشور شده و روز چهارشنبه از شرق کشور خارج خواهد شد؛ انتظار می‌رود در روز‌های دوشنبه و سه شنبه هفته بعد در اغلب استان‌های کشور در دامنه‌های زاگرس از جنوب غرب تا شمال غرب، مرکز و استان‌های واقع در دامنه‌های البرز تا شمال شرق کشور موجب بارش باران شود.

براساس خروجی مدل‌های عددی بیشینه بارش‌ها طی روز سه‌شنبه آینده در دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز و سواحل دریای خزر رخ می‌دهد.

درپی گذر این سامانه افت نسبی دما در صبح سه‌شنبه هفته بعد در نیمه غربی کشور و صبح چهارشنبه در دامنه‌های البرز و شمال شرق کشور پیش بینی می‌شود، انتظار می‌رود صبح سه‌شنبه در اغلب استان‌های واقع شمال غرب کشور شامل اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، همدان، زنجان و قزوین کمینه دما به محدوده کمتر از ۵ درجه سلسیوس برسد و در روستا‌ها و شهر‌های کوهپایه‌ای با احتمال متوسط تا زیاد افت دما به صفر درجه سلسیوس و یا کمتر وجود دارد.

دمای هوا در صبح چهارشنبه هفته بعد استان مرکزی، شمال استان‌های البرز و تهران، شمال سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی در محدوده ۲ تا ۵ درجه سلسیوس پیش بینی می‌شود که در مناطق کوهپایه‌ای و مرتفع احتمال افت دما به صفر درجه سلسیوس و کمتر وجود دارد.

انتظار داریم هوای نسبی سرد در صبح پنجشنبه هفته بعد نیز با تغییرات اندک تداوم یابد.

براین اساس احتمال سرمازدگی برای برخی محصولات زراعی و باغی در مناطق کوهپایه‌ای ذکر شده وجود دارد؛ در این راستا به کشاورزان پیشنهاد‌های ارائه می‌شود که تلاش کنند آن را اجرا کنند.

«تامین سوخت و کنترل دما و رطوبت و بستن دریچه‌ها در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها»، «در باغات، مزارع و مناطق کوهپایه‌ای محافظت از تاسیسات و مراقبت از سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین»، «آماده سازی وسایل مواجهه با سرمازدگی بهاره در باغات و اطراف مزارع نظیر بخاری باغی، سوزاندن کاه و کلش»، «ایجاد پوشش پلاستیکی بر روی نهال‌های جوان و درختان آسیب پذیر ««خودداری از انجام هرس درختان» و «برداشت محصولات آماده برداشت نظیر سبزیجات و صیفی‌جات و انتقال به مکان‌های امن و انبار‌های استاندارد» باید مورد توجه باشد.

«استفاده از ریز مغذی‌های توصیه شده توسط کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی»، «خودداری از انجام عملیات شخم و پاکنی باغات»، «آبیاری به موقع مزارع و باغات قبل از ورود موج سرما به منظور تعدیل دمای محیط» و «محافظت از کندو‌های زنبور عسل در مقابل کاهش دما» نیز باید در دستور کار باشد.

‌میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی (مهر‌ماه ۹۷) تا ۲۵ فروردین ماه سال جاری، ۲۷۴.۸ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش در سال زراعی گذشته در این بازه زمانی ۱۰۵ میلی‌متر بوده است، بنابراین بارش سال جاری تا این تاریخ ۱۶۱.۷ درصد بیشتر از سال زراعی گذشته است.

میانگین بلندمدت بارندگی کشور در بازه زمانی مذکور ۱۹۲.۲ میلیمتر است که بارش سال جاری ۴۳ درصد بیشتر از سال بلندمدت است.

بیشترین میزان بارش در هفته بیست و نهم سال زراعی متعلق به منطقه کلات نادر در استان خراسان رضوی به میزان ۴۹ میلی‌متر بوده است.

میانگین گرم‌ترین منطقه راسک در استان سیستان و بلوچستان به میزان ۳۶.۷ درجه سلسیوس و میانگین سردترین منطقه دیزین پایین در استان البرز به میزان منفی سه‌دهم درجه سلسیوس بوده است.

فارس

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار