به گزارش
«تابناک باتو» ، مطلبی زیر توسط یکی از بینندگان سایت تابناک باتو به نام خانم سهیلا الماسی برای ما ارسال شده که در آن ملاک و میزان تشخیص شوری و بی نمکی آب برای تهیه خیار شور را برای شما کدبانو های عزیز توضیح داده اند که توجه شما را به آن جلی می نماییم.
سلام دوستان با توجه به اینکه الان فصل خیارشور گیری هست یه چگالی بهتون میگم که طبق اون بتونید مقدار مناسب نمک رو به دست بیارید که خیارشور شما نه شور باشه نه بی نمک،
به این ترتیب که :آب نمک خیارشور و درست کنید و یدونه تخم مرغ و خوب بشویید بندازید توی آب نمک اگه تخم مرغ رفت ته ظرف نمک کم زدین و شوری مناسب نیست، اگه تخم مرغ اومده روی آب نمک زیاد زدین و خیلی شور شده، اگه تخم وسط آب شناور شد نمک کاملا اندازه اس و خیارشورتون عالی میشه، این یه قانون فیزیک که چگالی نام داره.
ولی توجه داشته باشید که این مقدار دقیق نیست
زیرا میزان املاح و سختی اب و همچنین نوع نمک و میزان شوری ان و همینطور دمای اب هنگام ریختن خیار ها و دمای نگهداری و در ضمن مواد دیگر همراه خیار شور تاثیر متفاوتی در وضعیت خیار شور خواهند داشت. حتی برخی معتقدند خیار نباید شسته شود. و نوع خیار هم که اینروزها گلخانه ای هم هست تاثیر میگذارد. این چیزها درهر منطقه کشت خیار متفاوت هست!!!!
باور نمیکنید؟
نمک در نمکدان شوری ندارد! دل من طاقت دوری ندارد!!!!
عرض کنم ما مردمی هستیم که با ارقام و حساب و کتاب قهریم . بعضاً کارهایمان هردمبیله و از استاندارد کمتر اطلاع داریم . حالا هم که یکنفر آمده محاسبات را به زبان ساده در یک مثال آورده شروع کردیم به اینکه شرایط تخم مرغ فلان است و خیار گلخانه ای چنان است و ... میگوئیم . کم مانده مطلب را به محاسبات انتگرالی و تحقیقات ناسا بکشانیم ! کمی واقع بین باشیم و حداقل بابت راهنمائی تشکر کنیم و اگر متد دیگری را میدانیم به اشتراک بگذاریم . برای علی و داریوش هم آرزوی بهترینها را دارم .
همین
ممنون از راهنمایی های شما بزرگواران من فرمول دارم که خیلی ساده است
18+1+1+1
یعنی یک پیاله یا کاسه یا هرچی را بعنوان معیار قرار میدهیم و با آن 18پیاله آب +یک پیاله نمک +یک پیاله سرکه +یک پیاله آب آهک
مخلوط میکنیم طرز تهیه آب آهک (باعث ترد بودن خیار میشود بخاطر کلسیمی که دارد) یک کیلو آهک را در آب حل کرده و منتظر ته نشین شدن آن میمانیم آب صاف روی آنرا برمیداریم و با محلول قاتی میکنیم
دوستان چندین سال است با این روش خیار شور خانگی درست میکنم و هیچ مشکلی هم نداشته از نظر طعم ترد و...
سپاس
بالاخره چیکار کنیم چقدر نمک برا خیارشور لازمه؟
خسته نباشید
الانم میخوام خیارشور درست کنم با روش شما
تشکر
اب و نمک رو بجوشونید لحظه اخر سرکه اضافه کنید
سیر + فلفل تند+ ترخون + نعنا چند تا برگ + کرفس برای عطر خوب + هویچ
اب مخلوط کردیم یکمی خنک شد تا حدی که دستمون نسوزه با مواد میریزیم تو شیشه