برای چربی‎سوزی چربی بخورید
کد خبر: ۱۱۶۱۷۱
تاریخ انتشار: 2018 July 25    -    ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸

تعجب می‏کنید که به شما توصیه می‎کنیم برای چربی‎سوزی چربی بخورید! ولی واقعیت این است که خوردن چربی می‌تواند به شما برای متعادل نگهداشتن وزنتان کمک کند در حالی که شما را چاق نکند.

یعنی اگر شما چربی سالم را به اندازه مصرف کنید، نه تنها سالم است، بلکه باعث کاهش وزنتان هم خواهد شد.


چربی چیزی نیست که از آن اجتناب کنید. چربی برای رشد طبیعی ضروری است. چربی‏های غذایی انرژی ما را تامین می‏کنند، از اندام‏ها محافظت می‏کنند، غشای سلولی را حفظ و به بدن در جذب و پردازش مواد مغذی کمک می‏کنند. از آن گذشته به سوزاندن چربی در بدن کمک می‌کنند. ولی همه خوراکی‎های چرب یکسان عمل نمی‎کنند.


پیتزا، سیب‎زمینی سرخ‏شده و همبرگر مسلما باعث اضافه ‎وزن و بدتر شدن وضعیت سلامتی شما می‎شوند.
تحقیقاتی که ۵۰ سال گذشته انجام شده نشان داده‌اند که اسید‌های چرب اشباع که با هیدروژن اشباع شده‌اند و در دمای اتاق جامدند، کلسترول بد LDL را بالا می‎برند. در حالی که کلسترول خوب HDL به همان اندازه برای محافظت از بدن در مقابل کلسترول بد و بیماری‎‏های قلبی ضروری است.


به جای این که یک مجرم در رژیم غذایی خود شناسایی کنید باید به محتوای کالری کلی و کیفیت غذایی که می‎خورید، دقت کنید.
خوراکی‌هایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت سلول‎هایمان کمک کنند برای خوردن خوبند.
برای یک رژیم غذایی سالم به خصوص اگر بخواهید وزن کم کنید باید بیشتر چربی‎هایی که می‏خورید از منابع چربی‎های یک یا چند غیراشباع باشند. چرا؟


چون این خوراکی‏های خوب برای شما (مثل ماهی، مغزها، دانه‎ها، سبزیجات برگدار، روغن زیتون و آووکادو) سرشار از مواد مغذی هستند. چربی‎های غیراشباع علاوه بر از بین بردن کلسترول LDL از عروق و بهبود سلامت قلب می‎توانند به سوزاندن چربی بدن بدون کاهش کالری کمک کنند.


مطالعه‎ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله تغذیه Nutrition انگلیس منتشر شد. شرکت‌کنندگانی که اغلب اسید‌های چرب غیراشباع مصرف می‌کردند، حجم بدنی و چربی شکمی کمتری نسبت به دیگران داشتند.


رژیم‎های کم‌چربی علاوه بر این که مواد مغذی مورد نیاز کمتری به بدن می‎رسانند باعث افزایش چاقی هم می‌شوند.
چربی طعم‌دهنده‎ای مناسب برای خوراکی‏هاست و زمانی که تولیدکنندگان مواد غذایی چربی را حذف کنند، مجبورند با نمک و شکر بیشتر به خوراکی‏های خود طعم بدهند که مواد مغذی‌ای به بدن نمی‎رسانند.
چربی، چربی می‏سوزاند
بدن برای تولید انرژی به سه ماده مغذی نیاز دارد: هیدرات‏های کربن، پروتئین و چربی.
یک گرم چربی بیش از دو برابر پروتئین و هیدرات کربن انرژی دارد.


هنگامی که در رژیم غذایی خود چربی نداشته باشید مثل این است که سوختی برای سوزاندن کالری نداشته باشید.
بدن برای سوخت و ساز خود نیاز به انرژی دارد. مطالعه‏ای که در سال ۲۰۰۷ انجام شد نشان داد که مصرف اسید‌های چرب می‏تواند سلامت متابولیسم را بهبود دهد.


بر اساس مطالع ه‏ای که در دانشکده پزشکی سنت لوئیس انجام شد، چربی‏های قدیمی که در بافت‎های محیطی بدن (اطراف شکم، ران و باسن) جمع شده‌اند و به نام چربی زیرپوستی شناخته می‏شوند نمی‎توانند بدون کمک چربی‎های جدید فرایند سوخت و ساز مناسبی داشته باشند.


چربی غذای با فعال کردن مسیر PPAR-alpha و چربی‎‏سوزی از طریق کبد به تجزیه چربی‎های قدیمی در بدن کمک می‏کنند.
چربی به بدن سوخت‎رسانی می‏کند
چربی ماده مغذی راحتی برای هضم نیست، بنابراین زمان بیشتری در سیستم گوارش باقی می‌ماند در نتیجه به تثبیت قند خون کمک می‎کند؛ بنابراین مدت زمان بیشتری احساس سیری می‎کنید و کمتر ریزه‏خواری می‎کنید.
بر اساس مطالعه‎ای که در سال ۲۰۰۸ در دانشگاه پامپلونا Pamplona اسپانیا انجام شد، در واقع رژیم غذایی با مقادیر بالای اسید‌های چرب امگا ۳ می‎تواند باعث ایجاد احساس سیری بلافاصله و ۲ ساعت بعد از وعده غذایی شود.


چربی شما را سرحال می‎آورد
هر غذای خوشمزه‎ای شما را سرحال می‎آورد، ولی غذا‌های کم‎چرب چنین خاصیتی ندارند.
تحقیقاتی که در دانشگاه پوردو Purdue انجام شد نشان داد که جوانه‎های چشایی ما می‎تواند چربی غذا را تشخیص دهند، به همین دلیل غذا‌های کم‎چرب میل ما به خوردن چربی را کاهش نمی‎دهند.


چربی طعم کاملا متفاوتی از چهار مزه اصلی شیرین، شور، ترش و تلخ می‌دهد.
اسید‌های چرب امگا ۳ می‎توانند سطح سروتونین مغز را بهبود دهند و به بهبود حال شما کمک کنند و به شما انگیزه بهتری برای دور ماندن از خوردن پیتزا بدهند.


چربی عضله می‎سازد
مصرف چربی‏های خوب همراه با یک برنامه ورزشی مناسب می‎تواند به طور موثری عضله‌سازی را افزایش دهد.
افزایش توده عضلانی منجر به افزایش سوخت و ساز بدن می‎شود.


در مطالعه‎ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد نشان داد که مصرف مکمل‌های چربی‌های چند غیراشباع روی افراد ۲۵-۴۵ ساله باعث افزایش غلظت پروتئین و اندازه سلول‎های عضلانی می‌شود.


اسید‌های چرب امگا ۳ باعث تحریک سنتز پروتئین عضلانی در افراد مسن می‎شوند.
چربی باعث مفیدتر شدن غذا‌ها می‎شود.


بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین‎های E، D.، A.، K. محلول در چربی هستند، یعنی بدن بدون چربی نمی‎تواند آن‌ها را جذب کند. در نتیجه منجر به کمبود ویتامین‌ها، خشکی پوست، کوری، شکنندگی استخوان، درد عضلانی و لخته شدن غیرطبیعی خون می‌شود.
این ویتامین‎ها برای حفظ انرژی، تمرکز و سلامت عضلات لازمند ضمن این که کلیدی برای داشتن وزن سالم به حساب می‎آیند.


به عنوان مثال ویتامین E. آنتی‎اکسیدانی قوی برای کمک به حفظ متابولیسم بدن است، در حالی که میزان ویتامین D. در بدن با توانایی از دست دادن چربی به خصوص در ناحیه شکم مرتبط است؛ بنابراین اگر می‎خواهید سالادی مغذی از اسفناج، گوجه و هویج داشته باشید بهتر است از روغن زیتون هم در آن استفاده کنید.


چربی‎های مفید و مضر
اسید‌های چرب غیراشباع: اسید‌های چرب تک و چند اشباع برای سلامت بدن مهم هستند. اسید‌های چرب تک اشباع را می‌توان در روغن‌های گیاهی، مغزها، دانه‎ها، زیتون و آووکادو پیدا کرد. اسید‌های چرب چند اشباع هم در روغن‎های گیاهی، ماهی و غذا‌های دریایی موجود هستند.


اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ جزو اسید‌های چرب چند اشباع ضروری هستند که حتما باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند.


اسید‌های چرب اشباع: در خوراکی‌هایی با منبع حیوانی مثل گوشت و لبنیات وجود دارند و معمولا در دمای اتاق جامدند. برخی از روغن‌های گیاهی مثل روغن نارگیل و روغن پالم هم حاوی اسید‌های چرب اشباع هستند.
سعی کنید مصرف اسید‌های چرب اشباع را کاهش داده و از سالم‌ترین منابعش استفاده کنید مثلا گوشت گاوی که با علف تغذیه شده باشد بهترین گزینه است.


اسید‌های چرب ترانس: روغن‏های گیاهی که فرآوری شیمیایی شده‎اند. در دمای اتاق نیمه جامد هستند و در برخی مارگارین‏ها، سرخ کردنی‎ها و غذا‌های فرآوری شده استفاده می‎شوند.


این روغن‏ها به نام روغن‎های هیدروژنه هم شناخته می‎شوند که باید مثل طاعون از مصرفشان دوری کرد.

روزنامه کیهان

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار