بهترین شیوۀ برخورد با یک احمق!
کد خبر: ۱۱۱۴۵۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: 2018 July 17    -    ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
این فهرست باز است و می‌توان مواردِ دیگری را بر آن افزود، ولی برای منظور ما همین‌ مقدار کفایت می‌کند. کسی که دارای چنین ویژگی‌هایی باشد، او را «ابله» می‌نامیم، خواه بی‌سواد و کم‌هوش باشد، خواه درس‌خوانده و باهوش. ممکن است کسی به عالی‌ترین درجاتِ علمی رسیده باشد، ولی...

بهترین شیوۀ برخورد با یک احمق!

بهترین شیوۀ برخورد با یک احمق! اختصاصی «تابناک باتو»؛ به نظر می‌رسد، هیچ قانونِ مطلقی در عرصۀ روابطِ انسانی وجود ندارد و نمی‌توان همۀ روابط را با یک چوب راند. همین پیچیدگیِ روابط انسانی باعثِ دشواریِ تشخیص می‌شود و آن را از حالتِ مکانیکی بودن خارج می‌کند. یک ارتباط‌گرِ ماهر کسی است که در هر موردِ خاص تصمیمی ویژه بگیرد و در هر موقعیتی، با توجه به ویژگی‌های شخصیتی طرفِ مقابل، درست‌ترین واکنشِ ممکن را برگزیند.

اکنون نکته‌ این است که بهترین واکنش در برابر یک «احمق» چیست؟ همین‌جا باید بگویم که کلمۀ «ابله» در این موردِ خاص شامل هیچ گونه ارزش‌داوری نیست و صرفاً جنبۀ توصیفی دارد. منظور از «ابله» کسی است که ویژگی‌هایی از این دست داشته باشد:

۱. در گفت وگو به هیچ مبنای عقلانیی پایبند نیست و برای دفاع از نظرِ خود، از دروغ گفتن، اطلاعات غلط دادن و مغالعه کردن ابایی ندارد و درست به همین جهت قانع کردنِ او در بحث غیرممکن است.

۲. از جر و بحث لذت می‌برد، زیرا جر و بحث فرصتی برای فضل‌فروشی و خودنمایی در اختیار او قرار می‌دهد. برای او «حقیقت‌جویی» و «حقیقت‌گویی» که دو رُکنِ رکینِ هر گفت وگویِ سازنده‌ای هستند، اصلاً مطرح نیستند؛ به همین سبب به راحتی موضعِ خود را عوض می‌کند و بسته به موضعِ طرفِ مقابلِ خود، از درِ مخالفت درمی‌آید. به نظر می‌رسد که صرفِ مخالف‌خوانی حسِ خوشایندی در او ایجاد می‌کند.

۳. باورها و نظریاتِ طرفِ مقابل برای او مهم نیست و در عمل به چیزی به ‌نامِ احترام گذاشتن به دیگران التزام ندارد. این ویژگی تا حد زیادی ناشی از نوعی خودشیفتگی است و باعث می‌شود نیروی همدلیِ شخص از بین برود و به هیچ روی نتواند وضعیت و موقعیتِ دیگران را آن گونه که هست، درک کند.

۴. به هیچ روی به اشتباهِ خود اعتراف نمی‌کند و اصولاً خود را کامل، معصوم و خطاناپذیر می‌پندارد. روشن است که چنین کسی به شدت اهلِ فرافکنی است و همواره آماده است مسئولیتِ خطا و شکست را متوجهِ دیگران سازد و خود را تبرئه کند. به هیچ وجه نمی‌توان به چنین کسی اثبات کرد که اشتباه می‌کند؛ درست به همین دلیل است که چنین کسی هیچ گاه حاضر نمی‌شود از یک مشاور، یا استادِ آگاهِ مشفق یاری بگیرد.

بهترین شیوۀ برخورد با یک احمق!

این فهرست باز است و می‌توان مواردِ دیگری را بر آن افزود، ولی برای منظور ما همین‌ مقدار کفایت می‌کند. کسی که دارای چنین ویژگی‌هایی باشد، او را «ابله» می‌نامیم، خواه بی‌سواد و کم‌هوش باشد، خواه درس‌خوانده و باهوش. ممکن است کسی به عالی‌ترین درجاتِ علمی رسیده باشد، ولی با این معیارها، یک ابلهِ تمام‌عیار باشد؛ بنابراین بلاهت ربطی به هوش و تحصیلات ندارد. اکنون پرسش این است: با چنین کسی باید چگونه برخورد کرد؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان چند راهِ حل را پیشنهاد کرد:

۱. جدال و مبارزه: به نظر می‌رسد که این راه سودی ندارد، زیرا آدمی را تا پایین‌ترین سطوح اخلاقی تنزل می‌دهد، او را به سفسطه، دروغگویی، لجبازی و ستیزه‌جویی می‌کشاند و مقدار زیادی از وقت و انرژیِ او را تلف می‌کند. جدال کردن با کسی که به هیچ مبنایی پای‌بند نیست، نتیجه‌ای جز تا سطحِ او سقوط کردن در پی ندارد و هیچ انسانِ فرهیخته‌ای اجازۀ چنین رفتاری را به خود نمی‌دهد.

۲. نرمی و مدارا: اگر میزان حماقتِ طرفِ مقابل کم باشد، می‌توان با نرمی و مدارا او را تحمل کرد و رابطه را با تلاش و کوشش فراوان ادامه داد و آسیب‌های آن را تحمل کرد. این راه حل به ویژه در جایی مناسب است که آن شخصِ ابله، از بدِ حادثه، یکی از نزدیکانِ درجه اولِ انسان باشد.

۳. خاموشی: خاموشی راهِ حلی است که خِرَدِ جمعیِ گذشتگان آن را به عنوان بهترین راهِ حل ممکن در برابرِ یک انسان ابله یافته و در قالب ضرب‌المثلِ مشهورِ «جوابِ ابلهان خاموشی» است، بیان کرده است. به نظر می‌رسد در بسیاری از موارد، در برابر یک ابله، بهترین کار همین است که سکوت پیشه کنیم و اجازه بدهیم او هرچه می‌خواهد بگوید، بی‌آنکه پاسخی به او بدهیم.

۴. فرار کردن: اگر ریشه‌های بلاهت در طرف مقابل بسیار استوار باشد، بهترین راهِ حل فرار کردن است. جایی که مدارا و خاموشی هم، در مواجهه با یک شخص، راه به جایی نمی‌برند، ظاهراً گزیر و گریزی از گریختن نیست. به نظر می‌رسد برای پرهیز از آلوده شدن به رذائلِ یک احمق، بهترین راهِ رویارویی با او «مدارا» و «خاموشی» است و اگر این‌ها پاسخ نداد، از او «گریختن»!

ایرج شهبازی

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۶
2
8
1-خودداری از بحث و جدل با احمق
2-تغییر مسیر از جایی که احمق وجود داره
3-فرار کردن از موقعیتی که احمق قرار دارد
4-آرام کردن احمق با گفتن جملاتی نظیر اینکه" حق با توست"، "من اشتباه کردم"، "ببخشید عزیزم"
5-خودداری از نگاه کردن به چشم های احمق
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
من همیشه با پیام این حسو دارم یعنی پیام فکر میکنه که من احمقم؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۶
2
3
فرار فرار فرار
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۶
1
1
موضوع جالبی بود. واقعا اگر اشخاص درجه یک زندگی شما در نهایت ابلهی و احمقی باشند چه باید کرد ؟!
مثلا پدر خانواده در نهایت ابلهی باشد و از قضا بلاهت خود را قبول نداشته باشد ! به راحتی توسط دیگران به بازی گرفته میشود و گاها تا مرز نابودی کل خانواده با سند زدن مایملک و دارایی های خانواده به فرصت طلبان و اغیار پیش میرود !
به راحتی هر سندی که بدست او بدهند بدون اینکه آنرا بخواند و یا از مفاهیم آن سر در بیاورد آنرا امضا میکند.
از طرفی در صورت احترام گذاشتن به او به عنوان پدر خانواده و اعتماد به نفس دادن به او و تحقیر نکردن او ، اوضاع به مراتب بدتر شده و دست به کارهای ویرانگر و خانمان برانداز با اعتماد به نفس بیشتری میزند.
و در صورت تحقیر و سرکوب او ، دچار عذاب وجدان و احساس گناه دست میدهد.
واقعا با چنین پدری چگونه باید برخورد کرد ؟!
ریحانه
|
United Kingdom
|
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۲
0
2
عالی بود ممنون
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۲
2
1
به قول امام صادق اگه با یه جاهل بحث و جدل بی فایده کردی بدون توام جاهلی!!!
زیبا احمدپور از تبریز
|
United States
|
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
0
1
نمیدونم چرا حس می کنم بیشتر خصوصیاتو دارم یعنی من احمق هستم؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۱
حتما هستی دیگه خخخ
ناشناس
| |
۰۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۰
همین که پذیرفتی یعنی درجه ابله بودنت کمه و بهت امیدی هست
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار