این بیماران حتما «تره کوهی» بخورند
کد خبر: ۱۰۲۳۶۵
تعداد نظرات: ۴۱ نظر
تاریخ انتشار: 2018 March 05    -    ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۹
این گیاه به دلیل عطر و طعم مطبوعش، هم به صورت خام و هم به صورت پخته در غذا‌های محلی استفاده میشود. افزایش قدرت یادگیری، درمان فراموشکاری، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و بروز سکته، تقویت بینایی و مبارزه با آب مروارید، کمک به درمان بواسیر و بهبود عملکرد غده تیروئید برخی از مهمترین خواص تره کوهی و فواید مصرف این سبزی پرارزش محلی است.

این بیماران حتما «تره کوهی» بخورند

 این بیماران حتما «تره کوهی» بخورند به گزارش «تابناک باتو»؛ تره کوهی از دسته سبزیجات محلی بوده و همانند دیگر سبزیجات دارای خواص دارویی فراوان و ارزش غذایی بالاست. این گیاه به دلیل عطر و طعم مطبوعش، هم به صورت خام و هم به صورت پخته در غذا‌های محلی استفاده میشود. افزایش قدرت یادگیری، درمان فراموشکاری، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و بروز سکته، تقویت بینایی و مبارزه با آب مروارید، کمک به درمان بواسیر و بهبود عملکرد غده تیروئید برخی از مهمترین خواص تره کوهی و فواید مصرف این سبزی پرارزش محلی است. برای آشنایی بیشتر با خواص تره کوهی با ستاره همراه شوید.

تره کوهی (Allium ampeloprasum)
طبع گیاه

گرم و خشک (صفراوی)

طریقه مصرف

به صورت خام یا پخته با همراه با سبزی‌های دیگر

این بیماران حتما «تره کوهی» بخورند

خواص درمانی

ضدعفونی کننده
افزایش قدرت یادگیری
تقویت بینایی
مبارزه با آب مروارید
بهبود عملکرد غده تیروئید
تقویت سیستم ایمنی بدن

مضرات

پریشانی خواب

مشخصات تره کوهی

تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است. ریشه تره کوهی ریشه پیاز مانند بوده و برگ‌های آن بلند و سبز است. در زبان محلی اگر این سبزی در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد بدان «کنیوال» گویند. این گیاه در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان، چهارمحال وبختیاری و کهگلویه و بویراحمد میروید.

خواص تره کوهی، عکس تره کوهی

خواص درمانی تره کوهی

برخی از مهمترین خواص تره کوهی در درمان بیماری‌ها عبارتند از:
تره کوهی همانند خواص پیاز و خواص سیر دارای خاصیت ضدعفونی کننده بوده، مصرف آن روده‌ها و دستگاه گوارش را ضدعفونی میکند.
ماده کولین موجود در تره کوهی به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل میکند، جالب است بدانید، گنجاندن مقدارکافی کولین در رژیم غذایی باعث افزایش قدرت یادگیری کودکان وبزرگسالان میشود.
به دلیل وجود ویتامین آ. فراوان در این سبزی، مصرف آن برای تقویت بینایی مفید بوده، به پیشگیری و درمان آب مروارید چشم کمک میکند.
جوشانده تره کوهی مخصوصأ ریشه آن با گُل پامچال (هر کدام ۱۰۰ گرم) به مدت ۵ روز برای درمان فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید است.
از خواص تره کوهی در طب سنتی کمک به درمان بیماری‌های کبد بوده، به کبد در دفع کلسترول کمک میکند. همچنین پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال مفید است.

این بیماران حتما «تره کوهی» بخورند


خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم‌های معده موثر است.
گیاه تره کوهی، منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می‌کند. همچنین همانند خواص تره، حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ‌های خونی در برابر آسیب‌دیدگی محافظت می‌کند. به طور کلی مصرف این سبزی خطر بروز بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش میدهد.
استفاده از تره کوهی در رژیم غذایی سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می‌دهد.
در کتب طب سنتی درباره خواص تره کوهی آمده است، چنانچه آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کرده ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشیم، تمام باد‌های بدن را دفع میکند.
مصرف این گیاه برای سلامت و زیبایی پوست مفید بوده، به دلیل وجود ویتامین ث. فراوان به بدن در تولید کلاژن کمک می‌کند.
از دیگر خواص تره کوهی کمک به بهبود عملکرد غده تیروئد به دلیل سلنیوم موجود در آن است.
از ضماد تره کوهی برای نرم کردن ورم‌ها استفاده میشود.
مصرف تره کوهی، ترشح ادرار و حیض را زیاد می‌کند و قاعده‌آور است.
جوشانده یا پخته شده تره کوهی با جو برای درمان سر درد، درد سینه و تنگی نفس مفید است.
خوردن برگ پخته تره فرنگی برای بواسیر مفید است.

ارزش غذایی تره کوهی

تره کوهی دارای مقدار ویتامین آ. و ث. و همچنین حاوی فولات است که نوعی ویتامین ب. است. همچنین عناصر معدنی آهن، سلنیوم، اسید فولیک و دیگر عناصر و ویتامین‌ها میباشد.

مضرات تره کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

زیاد خوردن انواع تره، در شب باعث پریشان خوابی می‎شود.
افرادی که طبع سودایی دارند، بهتر است در مصرف انواع تره افراط نکنند.
ستاره

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
3
2
ما اهل همدان هستیم و ترک زبان به این گیاه میگیم سقاناق
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
سلام. این سقاناق نیست. شما همدانیها به این میگید گندانه. در کوهستانهای همدان از این گیاه زیاده
پمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
4
3
توی جنگل های گلستان حوالی رودخانه ها و آبشار ها هم رویش فراوان داره.اینجا به تره سوقان یا الزو شهرت داره..خیلی هم خوشمزه است...خصوصا کوکوسبزیش
حسین زاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۶
1
6
در مناطق کوهپایه ای خراسان هم می روید که به ان آجار ajarمیگویند کلمه ای ترکی است هموزن آچار !.در شهرستان جغتای با ان در شب عید بجای ماهی پلو آجار پلو درست میکنند{موقع دم کردن برنج چند دقیقه انها را در اب برنج حاصل از ابکش کردن برنج میگدارند تا نرم شود سپس لای برنج گذاشته و دم میکنند}
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
2
2
بجنوردیا بهش میگن چیریش و باهاش آش یارمه درست میکنن
پاسخ ها
عسل
| |
۲۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
درسته درمشهد هم سمت کلات روستایی هست که اسمش سیج است واین سبزی انجازیاده
ناشناس
| |
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۱
سریش با تره کوهی متفاوته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
1
5
در چهار محال براش سرو دست مشکنن
پریماه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
0
0
تو استان اصفهان بهش کلاسیر میگن و روی نون میریزن و میخورن....یعنی خشک شده اش رو با کنجد روی نون میزنن و داخل تنور میزنن
خیلی خیلی خوشمزه است
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۵
من خودم ساکن اصفهانم،اصفهان تره کوهی نداره و اصلا هم نمیدونن چیه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
1
2
خواصش رو نمی دونستم چقدر جالبه
الحمدلله که همه داروها برای یک زندگی سالم در طبیعت ایران هست
سید اصغر میرقادری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
1
3
در شهرستان اقلید فارس پیاز کوهی میگویند که تمام مردم در فصل بهار برای مصرف خود از ارتفاعات جمع اوری میکنند و طرفدار واقعی ان هستند
محمد کریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
1
1
در سمیرم همان تره میگویند و در کوههای سمیرم به وفور یافت میشود
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
0
1
در روستای برگجهان یکی از روستاهای لواسانات به آن طوله (taveleh) میگویند که به وفور یافت میشود
بردیا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
1
0
در کوههای اطراف پاوه نیز به وفور یافت میشود و به صورت کلانه ' و همچنین خشک شده آن به صورت چاشنی استفاده میشه
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۳
0
1
شیرن کازرون ما به این سبزی کوهی لیسک میگوئیم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
اشتباه میکنی بهش می گن ناش یا ناشک
محب الله ره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۵
1
0
درکوه پایه های تالش رضوانشهر درمان‌های خاصی بصورت خودرو درمی آید خیلی‌ها آن مصرف می‌کنند اسم محلی این گیاه کوار است به‌عبارتی همان تره بوده ومی باشد. کسی ازخواص این تره یا کوار اطلاعی ندارند اما بطورسنتی این گیاه راکشت نموده ومی خورند
بیلا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
1
0
در ایلام به اسم انشک می شناسیم و تو سوپ ترخینه و پلو باهاش درست میکنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
1
1
در مناطق کوهستانی ما در استان ایلام وجود دارد و بهش میگیم تأرإگTareg
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
1
1
سلام .بسیار عالی . تشکر
شهرهای بهمئی- طیبی ( قریب به ۸ شهر ) به آن اندش گویند . بسیار تند هست و باعث جاری شدن اشک میشود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۵
اندش با تره فرق میکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
1
محلی ها به این گیاه در کلیبر وجله میگویند بسیار خوشمزه است و برای پخت همه نوع آش و کوکو به کار میاد.
پاسخ ها
معصومه
| |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
ن عامو اندش اندش تره تره
شبیهه هم هستن اما هر کدوم ی چیز
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۰
0
1
در استان کرمان به آن سریت یا پیاز کوهی گفته میشود و در ارتفاعات کو ه هزار و لاله زار در فصل بهار روییده میشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
0
0
بسیار جامع و کامل بود
بختیاری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
0
1
ما تویسرکانی ها بهش میگوییم تره گل باهاش اش اماج درست میکنیم خیلیم خوشمزه ست.پایدار باشید...
کژال
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
0
2
مادرسنندج بهش کنیوال میگیم در کلانه واش دوغ هم استفاده میکنیم خیلی هم خوشمزه مفیداست
کوشا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۵
0
0
ما دماوندیا بهش میگیم تلم
علی سالخورده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۰
0
2
بسیار خوشمزه است در روستای همگین بسیار است ما با تخم مرغ مخلوط کرده بسیار خوشمزه است
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
0
2
استفاده از تره کوهی عفونت ادراری را درمان میکند به طور صد در صد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۳
0
1
ما اطراف همدان بهش میگیم گینانا اوتو و سبزشو با خمیر نان میکنیم و هم تو اش و تخم مرغ هم میزنیم عالیه
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۵
1
0
ما بهش به زبان ترکی میگیم شورک
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
0
0
ما مشهد یا بهش میگیم ملر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
0
0
با سلام، تره کوهی با اندش دو تا سلزی مجزا هستند فواید وطعم هر دو هم متفاوت است .
عاکف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
باسلام در کوههای منطقه تربت جام رویش فراوان داره که مردم محلی به آن سیرچ میگویند در روزطبیعت با خانواده به منطقه کوهی مخالفگاه رفتیم و جایتان خالی کلی هم جمع کردیم و اوردیم به منزل
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۳
1
0
دراستان زنجان کمران معروف است
درتمام کوهپایه میروید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۹
0
0
سلام ماهم درهمدان به این گیاه گینانا میگیم وباهاش اش عماج درست میکنیم .وخوردشدشو داخل خمیرنان میریزین ونون میپزیم خیلی خوشمزه میشه وخشک شدشو زمستون اش درست میکنین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۹
0
0
سلام .در محلی بنام امیر آباد بیدکان این تره زیاد هست ومن خودم دیروز رفتم یه گونی چیدم وبسیار طرفدار دارد ولی در اصفهان اصلا ندیدم از این تره ها
بنده خدا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۹
0
0
وای تره کوهی داخل سرزمین ما بختیاریهاست محشرست من داخل کتلت و تخم مرغ و آش رشته و تمامی غذاهای محلی وآشهام میریزم فوق العاده خوشمزه میکنه برا کرونا هم خیلی موثره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
0
0
اسم اصلیش ملر هست
تمام خراسان بهش میگن ملر مخصوصا کنگی ها
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار