سید امیر محمد مرتضویان متخصص صنایع غذایی
و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره بهترین ساعت مصرف
شیر اظهار کرد: شیر نباید همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود، زیرا اگر شیر
همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود تداخل غذایی ایجاد و جذب شیر کمتر
میشود، همچنین مصرف شیر همراه با فرآوردههای غذایی حاوی آهن مانند گوشت
اشتباه است زیرا آهن و کلسیم در صورتیکه هم زمان مصرف شود همدیگر را دفع
میکنند. بنابراین افراد باید روزانه یک تا 2 لیوان شیر را در میان وعدهها
استفاده کنند.
شیر شتر، بهترین شیر مصرفی
وی بیان کرد: جایگزینی برای شیر وجود
ندارد، شیر سویا نیز که امروزه در بازار موجود است از عصاره سویا تهیه شده
است و خواص شیر را ندارد، در بین پستانداران شیر شتر بهترین شیر است، البته
به مقدار کم در بازار وجود دارد و گران قیمت و بد مزه است اما برای انواع
بیماریها مفید است.
متخصص صنایع غذایی افزود: افرادی که تمایل
به مصرف شیر ساده و بدون طعم را ندارند میتوانند از شیرهای طعمدار مانند
شیر کاکائو، شیرموز و شیر توتفرنگی استفاده کنند، البته شیرهای طعمدار
حاوی قند هستند، بنابراین افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و نیز
مبتلیان به دیابت باید در مصرف آنها احتیاط کنند.
مرتضویان تاکید کرد: برخی تصور میکنند که
کاکائو موجود در شیر جذب کلسیم را کاهش میدهد در حالیکه دو سوم کلسیم شیر
در پروتئینهای شیر وجود دارد و کاکائو موجود در شیر حداکثر تا 15 درصد
جذب کلسیم شیر را کاهش میدهد.
باشگاه خبرنگاران