محمدجواد ظریف: مشهورترین دیپلمات‌ برجسته ایران
کد خبر: ۹۶۸۳۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2018 January 07    -    ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
به مناسبت سالروز تولد دکتر ظریف
محمد جواد ظریف در سال ۱۳۳۸ در شهر تهران دیده به جهان گشود. وی دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است. ظریف در سال ۱۳۵۵ با ویزای دانشجویی به آمریکا رفت و 1367 دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو گرفت.
محمدجواد ظریف: مشهورترین دیپلمات‌ برجسته ایران
به گزارش تابناک باتو، محمد جواد ظریف در 17 دیماه سال ۱۳۳۸ در شهر تهران دیده به جهان گشود. وی دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است. ظریف در سال ۱۳۵۵ با ویزای دانشجویی به آمریکا رفت و 1367 دکترای مطالعات بین المللی خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو گرفت. وی پیش از این نیز کارشناسی ارشد خود را در حوزه روابط بین‌الملل و در دانشگاه ایالتی سانفراسیسکو به پایان برده بود.
 
محمدجواد ظریف: مشهورترین دیپلمات‌ برجسته ایران
 
او سال‌های 57 تا 59 مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود. پس از آن تا سال61 مشاور سیاسی، رایزنی و کارداری نمایندگی ایران در سازمان ملل را تجربه کرده است. ظریف هم‌چنین سال‌های 67 و 68 مشاور علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت بوده است.

وی سال 68 تا 71 سفیر و معاون نماینده دایم نمایندگی در سازمان ملل شد و با پایان ماموریتش در سازمان ملل، 10 سال معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه را برعهده داشت.

از 81 تا 86 برای بار دوم به عنوان سفیر ایران مسوولیت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل را پذیرفت و به نیویورک اعزام شد. ظریف پس از بازگشت تا سال 89 دستیار ارشد وزیر امور خارجه بود. پس از آن به دانشگاه آزاد رفت و معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی را مدیریت کرد. ظریف در مجامع بین‌المللی مسوولیت‌هایی را نیز برعهده داشته است.

وی سال 71 رییس کمیته حقوقی مجمع عمومی چهل و هفتم سازمان ملل متحد در نیویورک بود و سال 72 ریاست کمیته نگارش اجلاس آسیایی حقوق بشر را در بانکوک برعهده داشت. در اجلاس افتتاحیه کنگره حقوق بین الملل ملل متحد در نیویورک رییس بود. او هم‌چنین ریاست اجلاس‌ها و نشست‌های متعددی مانند کمیته حقوقی مشورتی آسیایی - آافریقایی، کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، نشست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران، کمیته کارشناسان اعتمادسازی، کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران غیرمتعهدها در دوربان، سمپوزیوم اسلامی گفت‌وگوی تمدن‌ها، کمیسیون خلع سلاح ملل متحد، کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی، کمیته متخصصان گفت‌وگوی تمدن‌ها در جده، کمیسیون فرهنگی یونسکو در نیویورک را برعهده داشته است.
 
محمدجواد ظریف: مشهورترین دیپلمات‌ برجسته ایران
 
وی از 82 تا 84 معاون مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. ظریف سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران در تهران را نیز برعهده داشت.

او عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه تهران بوده است و در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه‌های دیپلماسی در سازمان‌های بین‌المللی،‌ سازمان‌های بین‌المللی و موضوعات جهانی، حل و فصل اختلافات در سازمان ملل متحد، امنیت منطقه‌یی و بین‌المللی، مبانی حقوق بشر، حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی، حقوق بشر و سیاست جهانی تدریس کرده است. ظریف از جمله مشهورترین دیپلمات‌های برجسته ایران به شمار می‌آید.

وی تالیفات متعددی در حوزه سیاست خارجی، حقوق و روابط بین‌الملل به زبان‌های فارسی و انگلیسی دارد.

محمد جواد ظریف مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارت امور خارجه به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا (اخذ شده 281/ موافق: 232 رای؛؛ مخالف: 36 رأی؛ ممتنع: 13 رأی) از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر امور خارجه مشغول به فعالیت شد. ظريف همچنين در دولت دوازدهم به عنوان وزير امور خارجه مشغول به فعاليت شد.
 
محمدجواد ظریف: مشهورترین دیپلمات‌ برجسته ایران 
 
همگی داستان‌های غریبی از دوران جنگ از این جنس انسان‌ها شنیده‌ایم. از سربازانی شنیده‌ایم که برای عبور از میدان مین با هم رقابت می‌کردند. از سربازانی که در گرمای جبهه به صف می‌ایستادند، یک قمقمه آب میان‌شان دست‌به‌دست می‌شد، هریک جرعه‌ای می‌نوشید اما قمقمه همچنان پُر آب به آخرین نفر می‌رسید! از سربازی که در حد فاصلِ عملِ جراحی و سَرکشیِ پرستار، مخفیانه به میدان جنگ بازگشته بود، دوباره ترکش خورده بود و با زخمی جدید بر تخت‌ بیمارستان‌اش «بی صدا» خزیده بود تا تیم پزشکی سرزنش‌اش نکند‌! از کسانی که «بیش از اندازه خوب» از کشورشان دفاع می‌کردند.

جواد ظریف هم سربازی است از این جنس در جبههٔ دیپلماسی که سال‌هاست از این مرز و بوم دفاع می‌کند. در روزهای متلاطم اول انقلاب، در روزهای بحرانی جنگ، در روزهای وحشتناک موشک‌باران شهرها و سلاح‌های شیمیایی، در روزهای پرواز ۶۵۵ بر فراز خلیج فارس، در روزهای سرنوشت‌ساز ۵۹۸، در روزهای ناو و آتش در منطقه، در روزهای خطیر جرج بوش اول و دوم و اِشغال و جنگ در همسایگی، در روزهای «محور شرارت»، در روزهای «مدیریت جهانی»، در روزهای انزوا، در روزهای سراشیبی و تحریم، در روزهای «فصل هفتم» و «شورای امنیت»، در روزهای قطعنامهٔ ۱۹۲۹، در روزهای برجام و پسا برجام، در روزهای ترامپ و داعش و سوریه و دسیسه‌های قدرت‌های لجام‌گسیخته! به قول خود او در «دوران‌های گذار»! جواد ظریف همواره - در هر کسوت و مقام که بوده،‌ از سفیر تا معلم و وزیر - در صحنه حاضر شده و «بیش از اندازه خوب» از ایران دفاع کرده است.

به همین خاطر هم کم  تیر و ترکش نخورده است از هر طرف! بیگانه و معاند که به سوی‌اش رگبار بسته‌اند. شاید کم‌تر وزیری در تاریخ کشورمان چون او مورد هجمه‌‌ٔ کمپین‌های سازمان‌دهی شده از جانب جریان‌های متخاصم و بنگاه‌های «روابط عمومی» واشنگتن و تل‌آویو و ریاض  قرار گرفته باشد. ترکش ناملایمتی‌ها، بد اخلاقی‌ها، بی انصافی‌ها، مانع‌تراشی‌ها و تخریب‌های «خودی»‌ هم بر تن‌اش نشسته است. اما باز با زخم‌هایش بی صدا به جبهه بازگشته، در میدان مانده و با لبخند - «بیش از اندازه خوب» - برای منافع مردم و اعتلای کشورش سینه سپر کرده است.
 
گردآوری: همشهری آنلاین، کانال تحلیل اجتماعی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک دوست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
2
2
مردبزرگ سرداردیپلماسی کشورمصدق ثانی درودبرشرفش.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
2
2
کاش ظریف زیاد داشتیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار