بدهکارترین کشورهای جهان کدامند؟
کد خبر: ۹۶۴۵۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2018 January 04    -    ۱۴ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰
در بین کشورهای عمده، تنها ژاپن، یونان، ایتالیا و پرتغال نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بالاتری از آمریکا دارند.

با لایحه اصلاح مالیاتی جدید، بدهی دولت آمریکا طی یک دهه آینده بین یک تا دو تریلیون دلار افزایش خواهد یافت.

نسبت بدهی دولت ژاپن به تولید ناخالص داخلی این کشور به ۲۴۰.۳ درصد رسیده تا این کشور با فاصله زیاد به نسبت سایر کشورها، بدهکارترین کشور دنیا باشد. ژاپن در دهه‌های اخیر برای مقابله با بدهی‌های خود با چالش‌هایی مواجه بوده که بخشی از آن به دلیل کسادی اوضاع اقتصادی آن بود. تلاش‌ها برای افزایش درآمد از طریق مالیات‌های بیشتر نیز عموما باعث سوق دادن اقتصاد این کشور به رکود شده و کاهش مالیات هم رشد کافی برای کاهش بار بدهی‌ها را تولید نکرده است.

اگرچه بدهی دولت ژاپن یک چالش مالی مقاوم بوده، اما هرگز به یک بحران تمام عیار تبدیل نشده است.

سه کشور دیگر به این خوش شانسی نبوده‌اند. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی یونان برابر ۱۸۰.۲ درصد، ایتالیا ۱۳۳ درصد و پرتغال ۱۲۵.۷ درصد است. زمانی که بحران مالی جهانی رخ داد و درآمد دولت های سراسر جهان شدیدا کاهش یافت، یونان و پرتغال نتوانستند بدهی‌های خود را مدیریت کنند. هر دو کشور (برای مدیریت بدهی ها) روی به کمک‌های مالی بین المللی آوردند و سال های پس از آن را با رشد ضعیفی پشت سر گذاشتند. همچنین هر سه کشور مجبور شدند تا برای نجات مالی به برخی از بزرگ ترین بانک های خود به منظور جلوگیری از سقوط سیستم مالی روی آورند.

کاهش بودجه به منظور کنترل افزایش بدهی یکی دیگر از کارهای انجام شده از سوی سه کشور بود. خیلی‌ها معتقد بودند که این سیاست‌ها حتی نتیجه عکس داده است. اگر چه احتمالا کاهش حقوق بازنشستگان و کارمندان دولتی توانست  از حجم بدهی های بلندمدت بکاهد، اما این امر به قیمت تنش های اقتصادی و نرخ بیکاری بالاتر انجام شد.

هر سه کشور از اعضای منطقه یورو هستند که همانند بانک مرکزی ژاپن نرخ های بهره پایین و برنامه  های محرک مالی زیادی را اعمال کردند، اما بر خلاف ژاپن، سه کشور اروپایی با بیشترین نسبت بدهی به طور مستقیم قادر به کنترل پول ملی خود نیستند.

در سال ۲۰۰۱، آمریکا در بین ۱۶۹ کشور در رتبه ۹۳ بدهکارترین کشورها به نسبت اندازه اقتصاد خود در رده بندی صندوق بین المللی پول بود. به دلیل ترکیب عوامل مختلفی نظیر رکود سال ۲۰۰۱، آغاز بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۷، چندین مرتبه کاهش قابل توجه نرخ مالیات در اوایل دهه ۲۰۰۰ که منجر به ایجاد رشد مورد انتظار نشد و دو جنگ پرهزینه، در سال ۲۰۰۸ میلادی، آمریکا از بین ۱۸۴ کشور، بیست و سومین کشور بدهکار دنیا بود. 
ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سلطان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
0
0
بذهکارترین کشور به مردمانش ایرانه
مهدی دوصفرهفت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۵
0
0
ور ایز ایران؟
اسماعیل
|
United States
|
۰۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۵
0
1
منظور از بدهی یعنی چاپ پول بدون پشتوانه که باعث میشود دولت به بانک مرکزی بدهکار شود. در مورد آمریکا این کار از دوران رونالد ریگان شروع شد چونکه اقتصاد دانهای آمریکایی عقیده داشتند که چاپ اسکناس با پشتوانه طلا در مورد آمریکا صدق نمیکند و آمریکا به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی و نظامی میتواند تا حد زیادی اسکناس بدون پشتوانه چاپ کند بدون آنکه باعث تورم و بحران شود. چون دلار آمریکایی یک ارز بین المللی است که اکثر کشورها خزانه خود را با این ارز ذخیره میکنند پس چاپ اسکناس بدون پشتوانه اثرش را روی تمام کشورهای دنیا میگذارد و اثرش در آمریکا نزدیک صفر است.
ابراهیم
|
United States
|
۰۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۵
0
0
وقتی آمریکا شروع به چاپ پول بدون پشتوانه طلا در زمان رونالد ریگان پرداخت، پیشبینی اقتصاد دانها این بود که این بدهی تا مرز 5 تریلیون دلار باعث بحران نخواهد شد. ولی تا کنون آمریکا 20 تریلیون دلار بدهی دارد و هنوز بحرانی ایجاد نشده است. برخی اقتصاد دانها میگویند که مرز بحران بدهی آمریکا 25 تریلیون دلار است ولی برخی اقتصاد دانهای نئوکان عقیده دارند تا وقتی ارتش آمریکا قدرتمندترین ارتش جهان است و هر ده سال یکبار یک عملیات نظامی را شروع میکند (برای زهر چشم گرفتن دیگران)، دلار آمریکا همچنان آقایی خواهد کرد و تمام کشورهای دنیا ذخایر ارزی خود را به دلار نگه خواهند داشت، پس هیچ محدودیتی برای بدهی آمریکا وجود ندارد و میتواند اسکناس بدون پشتوانه طلا بدون محدودیت چاپ کند و بحرانی هم بوجود نیاید. اگر هم روزی بحرانی پیش بیاید همه کشورهای دنیا را در بر خواهد گرفت نه فقط آمریکا.
ناصر
|
United States
|
۰۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۵
0
1
مساله بدهی ژاپن آنقدر پیچیده است که هیچ اقتصاد دان غربی و حتی خود ژاپنیها نمیتوانند آن را تحلیل کنند. تمام کارخانجات و شرکتهای خصوصی بزرگ ژاپن (مثلا تویوتا، سونی، هیتاچی، و ...) هر سال مازاد درآمد خود را به یک حساب میریزند که مقداری از پول دولت ژاپن نیز در همان حساب است. این حساب آنقدر قاراشمیش است که معلوم نیست چقدر از آن حساب به کدوم شرکت و کارخانه خصوصی و یا دولت ژاپن تعلق دارد. فعلا که دولت ژاپن از همان حساب بدون محدودیت چندانی برداشت میکند و بخاطر روحیه وطن پرستی ژاپنیها شرکتهای خصوصی تا بحال خواستار مشخص شدن سهم خود از آن حساب نبوده اند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار