«هالووین» کجا، اینجا کجا!+عکس
کد خبر: ۹۰۱۳۸
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: 2017 October 31    -    ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۲
«طبق معمول همیشه پسر چهارساله‌ام را آماده کردم که با هم برویم مهد کودک. وقتی به کلاس رسیدیم به جای معلمش با یک جادوگر ترسناک مواجه شدیم. پسرم از شدت ترس چسبید به من و شروع کردن به گریه کردن و اصلاً باور نکرد این همان مربی مهربان است که به مناسبت «هالووین» خودش را شکل جادوگرها درست کرده است. پسرم حاضر نشد آن روز به مهدکودک برود و با من آمد اداره...».
شواهد نشان می‌دهد که تهران آماده هالوین است! قنادی‌های مشهور در حال آماده‌سازی جدیدترین شیرینی‌هایشان به شکل کدوتنبل هستند. آتلیه‌های عکاسی در صفحات مجازی تبلیغ کرده‌اند که در روز ۹ آبان عکاسی ویژه هالووین خواهند داشت و آرایشگرها هم آمادگی خود را برای گریم ترسناک روز «هالووین» اعلام کرده‌اند. حتی یکی از مخاطبان ایسنا امروز در تماسی برایمان تعریف کرد: « طبق معمول همیشه پسر چهارساله‌ام را آماده کردم که با هم برویم مهد کودک. وقتی به کلاس رسیدیم به جای معلمش با یک جادوگر ترسناک مواجه شدیم. پسرم از شدت ترس چسبید به من و شروع کردن به گریه کردن و اصلا باور نکرد این همان مربی مهربان است که به مناسبت «هالووین» خودش را شکل جادوگرها درست کرده است. پسرم حاضر نشد آن روز به مهدکودک برود و با من آمد اداره...» یعنی حتی بعضی از مهدکودک‌های تهران هم خود را برای این جشن غربی آماده کرده‌اند.
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!

اما «هالووین» چیست، از کجا آمد و چطور به ایران رسید؟

«هالووین» یک جشن مسیحی و اساساً سنتی غربی است که مراسم آن سه شبانه روز ادامه دارد و در شب ۳۱ اکتبر (نهم آبان) برگزار می‌شود. بسیاری از افراد در این شب با چهره‌های نقاشی شده، لباس‌های عجیب و غریب و غیرمرسوم می‌پوشند و کودکان برای قاشق زنی برای جمع‌آوری نبات و آجیل به در خانه دیگران می‌روند.

این جشن در واقع توسط مهاجران ایرلندی و اسکاتلندی در سده نوزدهم در قاره آمریکا رواج پیدا کرده است.

یکی از نمادهای هالووین یک کدوتنبل است که درون آن را خالی کرده و برای آن چشم و ابرو و دهان به صورتی ترسناک درمی‌آورند و با روشن کردن شمع در درون کدوتنبل به آن جلوه‌ای ترسناک می‌دهند.

حضور در جشن‌های خیابانی و مراکز شهر با لباس رنگارنگ و عجیب و غریب و چهره‌های ترسناک و نقاشی شده، تزئین، کنده کاری کدو تنبل و روشن کردن شمعی درونش همچو فانوس، آتش بازی و روشن کردن چراغ‌های کوچک همچون ریسه از جمله فعالیت‌های این جشن است.

سیب بازی یکی دیگر از این رسم‌هاست؛ به طوری که  در یک تشت پر از آب چند سیب می‌ریزند و بچه‌ها با دهان باید سیب‌های شناور در آب را بیرون بکشند. بازی‌های فالگیری و غیب‌گویی و پیش‌گویی کردن، شوخی و جوک تعریف کردن، بازدید از مکان‌های خالی از سکنه و ترسناک، تعریف کردن داستان‌های ترسناک و تماشای فیلم‌های وحشتناک هم از جمله رسم‌های مردم برای جشن «هالووین» است.

گفته می‌شود از میزان بیش از ۶ میلیارد دلاری که خرج هالووین می‌شود، میزان دو میلیارد دلار آن تنها برای شکلات‌های مخصوص این شب صرف می‌شود که در نهایت نزدیک به ۶۰۰ پوند (بیش از ۲۷۲ کیلوگرم) شکلات می‌شوند.

در بسیاری از نقاط جهان این مراسم بر اساس آیین‌های مذهبی پی گرفته می‌شود. از جمله حضور در مراسم کلیسایی و دعاخوانی با روشن کردن شمع بر سر قبر مردگان. برخی از مسیحیان هم در طول تاریخ در این روزها از خوردن گوشت در شب امتناع می‌کنند و به شب‌زنده‌داری می‌پردازند.

جشن هالووین در کشورهای زیاذی از جمله جمهوری خلق چین، ژاپن، فیلیپین، سنگاپور، استرالیا، نیوزیلند، بوسنی و هرزگوین، آلمان، ایرلند، ایتالیا، رومانی، روسیه، سوئیس، بریتانیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا و سوئد برگزار می‌شود.

اما طی چند سال اخیر پای این جشن به ایران هم باز شده و تعداد افرادی که «هالووین» را جشن می‌گیرند،‌ کم نیست. البته طی یکی، دو سال اخیر این موضوع عمومیت بیشتری پیدا کرده و بسیاری از قنادی‌ها، کیک‌ها و شیرینی‌های مخصوص این شب‌ها را پشت ویترین‌هایشان قرار می‌دهند و سفارش هم می‌گیرند. بعضی از میوه‌فروشی‌ها هم کدوتنبل‌های تزئین شده‌ای را برای این مراسم آماده فروش کرده‌اند. حتی فروش زیورآلات نیز برای این شب مرسوم شده است و تجارت آن رواج پیدا کرده است.

پای «هالووین» به تعدادی از مدارس غیرانتفاعی نیز باز شده است و از دانش‌آموزان خواسته می‌شود که ماسک و لباس‌های عجیب با خودشان به مدرسه بیاورند. این در حالی است که جشن هالووین ریشه در باورهای مسیحی و فرهنگ اروپایی - آمریکایی دارد و طبیعتاً تناسبی با فرهنگ‌ و سرگرمی‌های سنتی ایرانی ندارد؛ حتی اگر فرض کنیم چنین جشنی صرفاً بهانه‌ای برای شادی و دورهم بودن است، نمی‌توان نسبت به رواج آن بی‌تفاوت بود؛ بخصوص که کودکان و نوجوانان مهمترین قشر درگیر با این مراسم هستند.

در ادامه می‌توانید، تصاویری را ببینید که نشان می‌دهد، شهر تا چه اندازه برای «هالووین» آماده شده است!

«هالووین» کجا، اینجا کجا!
آرایشگاه زنانه‌ای که برای «هالووین» تبلیغات کرده است
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
آتلیه عکاسی که برای «هالووین» تبلیغات کرده است
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
یکی از فروشگاه‌های خرازی در تهران که آماده «هالووین» است.
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
شیرینی‌های یک قنادی در تهران به مناسبت جشن «هالووین»
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
سفارش‌های یک قنادی برای جشن «هالووین»
 
«هالووین» کجا، اینجا کجا!
یک میز شام برای «هالووین»
برچسب ها: هالوین ، ایران
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
2
3
والله من که اولین باره اسم این را میشنوم
وانقدر فرهنگ خودمون را دوست دارم که گرفتار اینگونه چیزها نشم و به راحتی غرب زده نشم.
اما نکته ای که نباید فراموش کنیم حکومت به دلیل جلوگیری از شادی مردم و عدم برگزاری مراسمهای ملی و میهنی شاد مسئول اصلی رواج اینگونه مراسم های خارجی هستش
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
0
7
این کار خیلی هم غیر طبیعی نیست وقتی در کشور ما تمام جشن های تاریخی و آداب و رسوم کهن مون رو به بهانی های واهی و مختلف منع میکنند باید هم فرهنگ بیگانه جای اون رو بگیره یه نمونه اش همین چند روز اخیر که حتما همه میدونن منظور من چیه چقدر تلاش کردند تا این اتفاق نیفته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
2
3
به نظر من كه جشن جالبيه. مهم نيست منشأش كجاست. الان ديگه مرزهاي فرهنگي بين كشورها داره برداشته ميشه. اينكه تو اين بده بستون فرهنگي ما چيزي براي ارائه نداريم دليل نميشه كه ديگران چيز بدي به ما ميدن. خودتون چندين كشور رو كه هالووين در آنها رواج داره رو ليست كرديد. اين كشورها داراي فرهنگهاي متفاوتي هستند ولي اين جشن رو پذيرفتن. بهتره ما هم به درجه اي از رشد برسيم كه نسبت به چيزي كه نميشناسيم حالت دفاعي نگيريم. اول امتحانش كنيم شايد خيلي هم بد نباشه.
alireza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
0
2
چرا متوجه نمیشید کاسب ها نیاز دارن مردم را برای خرید و گردش کاسبی ترغیب کنن قناد ناچاره با طرح شیرینی هالوون درامد ایجاد کنه روز ولتناین همینطور شب عید خودمون و ... مناسبت های مختلف برای کشاندن مردم به سوی مراکز خریده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
2
0
ریشه این جشن شیطان پرستی و بت پرستی است و اصلا به مسیحیت ربط نداره .. سی ویکم اکتبر یعنی روز هالوین سالروز مادر زمین نماد برکت برای رم باستان بود. کاتالویک ها جشن مقدس را که در ماه می و از سال 843 میلادی آغاز شده بود برای خشنودی وحکومت و مردم رم این تاریخ را را به اول ماه نوامبر تغییر دادن...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۹
1
2
یادش بخیر قبلاً ها انواع و اقسام مراسم و جشن و شادی داشتیم مثل ختنه سوران . پا گشا . ولیمه و غیره و باعث می شد فامیل دور هم جمع شوند و شاد باشند اما حالا .....کو دل خوش
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
0
0
همکار من هم یک پسر داره کلاس سوم دبستان دیروز دنبال لباس و وسایل هاووین بود می گفت مدرسه گفته بچه ها همه باید با ماسک برن مدرسه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۴
0
0
هالووین نیز چون سایر جشن های بشر ریشه ایرانی دارد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار