این 50 قدم، کافی برای خودکشی جوانان +فیلم
کد خبر: ۸۹۳۹۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2017 October 24    -    ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹
۵۰ قدم کافی است...؛
مدیر این «بازی» در آغاز کار به کاربر تلقین می‌کند که «راه بازگشت» ندارد و اگر چالش را پذیرفت باید تا انتها آن برود. پس از آن، هر روز یک «چالش» برای او ارسال می‌کند که عمدتاً شامل «خودزنی» یا لطمه زدن به بدن خود است - مثلاً حک کردن یک نقش با تیغ روی بدن، فشار دادن دست بر روی سوزن و پاره کردن لب و... .

 
این 50 قدم برای خودکشی جوانان کافی است+فیلم  به گزارش «تابناک باتو»؛ اخبار تلخ خودکُشی دو دختر جوان در شهر اصفهان در پی بازی اینترنتی «نهنگ آبی» زنگ خطری است که باید جامعه‌شناسان و روان‌شناسان اجتماعی و فعالان مدنی را بیدار کند.

بازی «نهنگ آبی» از یک راه بسیار ساده کاربران جوان را فقط در ۵۰ مرحله - و تنها در ۵۰ روز - به «خودکُشی» می‌کشاند.

در این مراحل به تدریج «عزت‌ نفس» جوان از طریق چالش‌های «خودآزاری» و «تنبیه خود» و القای «ترس» و «ناامیدی» - از طریق فیلم‌های ترسناک و پیام‌های نهفته (subliminal) در موسیقی‌های ارسالی - از او سلب می‌شود و پس از آن تنها با یک تَلنگُر کوچک از پرتگاه مرگ سقوط می‌کند.

مدیر این «بازی» در آغاز کار به کاربر تلقین می‌کند که «راه بازگشت» ندارد و اگر چالش را پذیرفت باید تا انتها آن برود. پس از آن، هر روز یک «چالش» برای او ارسال می‌کند که عمدتاً شامل «خودزنی» یا لطمه زدن به بدن خود است - مثلاً حک کردن یک نقش با تیغ روی بدن، فشار دادن دست بر روی سوزن و پاره کردن لب و... .
 
 

در لابلای پیام‌‌های این «خودزنی»ها، هر از گاهی، از او می‌خواهد که «فیلم ترسناک» یا «موسیقی‌»ای که برایش ارسال می‌کند را تماشا کند. این فیلم‌ها ذهن او را مدام با تصاویر سیاه و وحشت‌ناک و ترس از زندگی پُر می‌کند.

در روزهای آخر، چالش‌ها به تدریج رنگ و بوی «خودکشی» می‌گیرند و «مدیر» بازی از کاربر جوان می‌خواهد که روی «ریل قطار» راه برود، پاهایش را از روی یک بلندی آویزان کند، یا از یک جرثقیل بالا برود. پس از این مرحله، یک پیام یا یک «توصیه» کافی است تا جوان در جهان «غیر مجازی» جان خودش را بگیرد.

بازی «نهنگ آبی» هیچ انیمیشنی ندارد، هیچ جذابیت بصری ندارد، از هیچ کدام از پیچیدگی‌های سایر بازی‌های ویدئویی یا اینترنتی که کاربر را در یک جهان فانتزی مجازی غرق می‌کنند برخوردار نیست. فقط ۵۰ «جمله» است که منجر به فاجعه می‌شود.

چه آسان است تُهی کردن یک جوان از «عزت نفس» و چه آسان است رساندن او به پوچی و خودویرانی و خودکُشی وقتی که از «عزت نفس» خالی می‌شود.

اما اکنون جا دارد از خودمان بپرسیم که خود روزانه چند پیام «خودزنی» و «پوچ‌گرایی» و القای «ترس» و «ناامیدی» تولید می‌کنیم و در شبکه‌های اجتماعی و محیط جامعه‌مان تزریق می‌کنیم؟

کافی است تا به محاوره‌های روزمره، پُست‌های شبکه‌‌های اجتماعی، مقالات تحلیلی، بحث‌های نظری، فیلم‌های هنری، سریال‌های تلویزیونی، برنامه‌های ماهواره‌ای و سایر تعاملات‌مان توجه کنیم تا با تعداد بی‌شماری از «پیام»هایی که القای «خودزنی» و «سیاه‌نمایی» می‌کنند مواجه شویم.

واقعیت این است که ما شبانه روز در حال بازی «نهنگ آبی»‌ هستیم و خود از آن بی‌ خبریم.

در تاکسی و اتوبوس، در محل کار، در دانشگاه و مدرسه، در مناظرات علمی، در تحلیل‌های اجتماعی، در میهمانی‌ها و محفل‌های دوستانه، و در شبکه‌های مجازی، مدام در حال ارسال یا دریافت پیام‌هایی هستیم که رفته رفته ما را از «عزت نفس» خالی می‌کند و به سمت پویچ‌گرایی و خودویرانی می‌کشاند.

 
در محیطی زندگی می‌کنیم که «خودزنی» و «سیاه‌نمایی» و «پوچ‌گرایی» را نشانگر «صلابت روح» و «شرافت قلم» و «نقادی اندیشه» و «نبوغ هنری» و «ذهن فسلفی» و «مسئولیت روشن‌فکری» می‌داند و هرگونه دعوت به «خودباوری» و «مثبت‌اندیشی» و «امیدواری» و «سازندگی» را با برچسب‌های «مزدوری» و «ماموری» و «فریب‌کاری» و «توهم» و «تعصب» و یا بعضاً «ناسیونالیسم افراطی» سرکوب می‌کند.

جامعه‌ای که خود را در آمارها «غمگین‌»ترین مردم جهان معرفی و از اخبار و عکس‌های «گورخوابی» و «اسید پاشی» و «بخیه‌ کِشی» و «کودک کُشی» و «تجاوز» تغذیه می‌کند. صفت‌های «دروغگو» و «متقلب» و «فریب‌کار» و «فاسد» و «بی‌اخلاق» و «عقب‌مانده» و «متحجر» و «متجاوز» و «بی‌عرضه» را مدام به کل جامعه خود تعمیم می‌دهد. و جملات «دیگر آب از سر گذشته» و «درِ این مملکت را باید گِل گرفت» را بی‌وقفه تکرار می‌کند... .

۵۰ پیام در ۵۰ روز کافی‌ است تا یک جوان به پرتگاه خودکُشی برسد.
در این باره توجه شما عزیزان را به کلیپی از مجری دوست داشتنی مان رضا رشید پور جلب می کنیم و از شما می خواهیم این کلیپ را برای عزیزانی که صاحب فرزند نوجوان و جوان هستند، بفرستید.
دانلود
نویسنده: علی نصری
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
زیبا احمدپور از تبریز
|
Canada
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
1
3
وحشتناکه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
1
3
من که بودم بجای این احمقها هر روز حال اون مدیره رو می گرفتم مثلا خودم رو گریم می کردم دست آخر بعد 50 روز سرکار گذاشتن طرف براش زیون درمیاوردم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
3
3
فقط یه مشت احمق میتونن برن سراغ این بازی و بس..چیزی که اخرش معلومه به مرگ ختم میشه که دیگه دنبال کردن نداره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
3
1
واقعاکه چقدر دیگر احمق
ازاینا احمق ترم مگه پیدا میشه
ایمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۲
2
1
من بازیشو نصب کردم این ادمینش کجاس پس
اصلا بازیش خوب نیس
این همه خود زنی کردم الکی
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۸
2
1
اونهایی که قصد نصب کردن این برنامه رو دارن دیونن مگ ازجونشوت گذشتن
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار