یادگیری
نحوه صحیح شستن دستها یکی از مهارتهای ارزشمند زندگی است که اغلب در
مدرسه تقویت میشود. اما اینکه به بچهها بفهمانیم چرا این کار مهم است یک
چالش است. یکی از معلمان کلاس سوم در کارولینای شمالی اهمیت این موضوع را
با آزمایشی فراموش نشدنی به بچهها نشان داد.
او این آزمایش را
هنگام تدریس میکروبها و نحوه گسترش آنها به بچهها انجام داد. او سه قطعه
نان برداشت. یکی از آنها کنترل بود، یکی تمیز و دیگری کثیف. او نان کنترل
را با یک دستکش در یک کیسه قرار داد. سپس دست هایش را شست و نان تمیز را
در کیسه دیگری گذاشت. سپس اجازه داد هر یک از بچههای کلاس نان سوم را لمس
کنند و به این ترتیب نان کثیفی آماده کرد و در کیسه سوم گذاشت.
به مرور
زمان میکروبهای نان کثیف شروع به رشد کردند و نان به رنگ سبز و قهوهای
درآمد در حالی که نانهای دیگر تقریبا تغییری نکرده بودند. این تصاویر به
صورت ویروسی منتشر شد و درحالی که این یک آزمایش علمی برای بچهها بود،
اکنون صدها هزار بزرگسال در جهان نیز هنگامی که دست هایشان نیاز به شستن
دارد این تصاویر را به یاد میآورند.