درمان لک و پیس با این روش ها
کد خبر: ۸۴۳۸۶
تاریخ انتشار: 2017 September 02    -    ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳
بیماری های پوستی مانند لک و پیس از بدو تولد تا کهنسالی ممکن است ظاهر شود و زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد، در این مقاله شما را با علل ابتلا به لک و پیس و روش های مقابله و بهبود آن آشنا می نماییم.
درمان لک و پیس با این روش ها
بیماری های پوستی مانند لک و پیس از بدو تولد تا کهنسالی ممکن است ظاهر شود و زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد، در این مقاله شما را با علل ابتلا به لک و پیس و روش های مقابله و بهبود آن آشنا می نماییم. لک‏ و پیس، یک بیماری پوستی است که می تواند در هر سنی از کودکی تا پیری ظاهر شود. هر چه بیماری از سن پایین تری شروع شود بدتر است و به درمان سخت تر جواب می دهد.
 
درمان لک و پیس با این روش ها

لک و پیس یک بیماری خودایمنی است یعنی بدن به جای آنکه علیه عوامل بیماری زا که به بدن حمله می کنند پادزهر بسازد دچار اشتباه می شود و علیه برخی عوامل در بدن پادزهر می سازد. مثلا اگر علیه رنگدانه پوست پادزهر بسازد، بیماری ویتیلیگو را ایجاد می کند و اگر علیه موهای بدن پادزهر بسازد، باعث ریزش منطقه ای موها می شود. این اتفاق می تواند برای سایر قسمتهای بدن هم رخ دهد و متناسب با آن، بیماریهای مختلفی ایجاد کند.

علل ابتلا به لک و پیس

تاکنون محققان دلیل اصلی ابتلا به ویتیلیگو یا همان لک و پیس را کشف نکرده اند. همان گونه که بیان شد، برخی نظریه ها بر این است که اختلالات دستگاه ایمنی بدن باعث می شود که آنتی بادی های بدن علیه سلول های رنگدانه ای وارد عمل شوند. ملانوسیت ها همان سلول های تولیدکننده رنگدانه ی پوست هستند که در معرض خطر و آسیب قرار می گیرند و یا از بین می روند و جای خود را به لک و پیس های سفید رنگی می دهند که با رنگ بقیه ی مناطق پوست تفاوت دارند.

محققان بر این عقیده هستند که بیشترین موارد ابتلا به لک و پیس عامل ژنتیکی دارد. این بیماری پوستی درمان قطعی ندارد، اما می توان علائم آن را کاهش داد و کیفیت زندگی مبتلایان را بهبود بخشید.

استرسهای عصبی می تواند این حالت را بدتر کند اما نقشی در ایجاد آن ندارد. برای ایجاد بیماری ویتیلیگو یک زمینه ارثی و ژنتیکی لازم است. البته ژن این بیماری غالب نیست یعنی اگر پدر یا مادری به این بیماری مبتلا باشند همه فرزندانشان به آن مبتلا نمی شوند.

در تحقیقاتی که روی بیماران ویتیلیگو انجام شده به این نتیجه رسیده اند که بعضی از افراد همخون فرد مبتلا به ویتیلیگو مثل پسردایی، دخترعمه، پسرخاله و… هم ممکن است در برخی قسمتهای بدنشان به این بیماری مبتلا شده باشند. به عبارتی، این حالت ژنی است که در بعضی از افراد فامیل بروز می کند.

لک و پیس در کودکان

معمولاً در کودکان از روش‌های درمان شدید و تهاجمی ‌استفاده نمی‌شود. در بیماران خردسال استفاده از ضدآفتاب و پوشانیدن لک و پیس ها با مواد رنگ‌کننده بهترین درمان است. کورتون‌های موضعی را هم با احتیاط زیاد می‌توان به کار برد.

از «پووا» معمولا تا سن ۱۲ سالگی استفاده نمی‌شود، اما در این دوره سنی نوعی از اشعه ماورای بنفش به نام ماورای بنفش B با طیف باریک، نتایج قابل قبولی در درمان پیسی داشته‌است.

آیا لک و پیس واگیر دارد؟

این بیماری به هیچ عنوان ممکن نیست از فردی به فرد دیگر، از طریق ارتباط پوستی یا هر نوع ارتباط دیگری سرایت کند. این افراد می‌ توانند مانند همه ازدواج کنند، بچه ‌دار شوند و مشکلی هم نداشته باشند. اما باید این را هم بدانید که وجود برص می تواند باعث طلاق همسران شود. ناگفته نماند که این فقط به این علت است که شاید طرفین نتوانند از نظر ظاهری شرایط طرف مقابل را قبول کنند، وگرنه مشکلی از نظر جسمی ‌یا واگیردار بودن بیماری وجود ندارد.

درمان گیاهی لک و پیس

متخصصان طب سنتی و استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای درمان بیماری ویتیلیگو (پی سی یا برص) از یک داروی گیاهی جدید و مصرف خوراکی های خاص مانند فالوده سیب و انار و همچنین کنترل استرس و اضطراب بهره می برند.

دکتر «لیلا شیربیگی» استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با بیان اینکه اصلاح تغذیه ای اولین قدم در درمان بیماری ویتیلیگو به شمار می رود، گفت: داروی کاملا گیاهی برای درمان بیماری ویتیلیگو زیر نظر اساتید این دانشگاه ساخته شده، در مرحله تحقیقاتی بوده و بعد از اصلاح مزاج و وضعیت گوارشی بیماران به آنان ارائه می شود.

وی تصریح کرد: این داروی گیاهی ، خط اول و آخر درمان بیماری ویتیلیگو بوده بنابراین این دارو را سریعا به بیمار ارائه نمی کنیم بلکه ابتدا دستورات طب سنتی تغذیه ای برای بیمار طی سه ماه تجویز می کنیم و انتظار داریم که در این مدت، رنگ لکه های سفید پوست به قهوه ای بازگردد و سپس از دارو استفاده می شود.

درمان فوق العاده لک و پیس با طب سنتی

برای درمان بیماری ویتیلیگو باید ابتدا بیمار به اصلاح مزاج خود پرداخته و مجموعه ای از دستورات تغذیه را رعایت کند. مبتلایان به بیماری ویتیلیگو باید طی این سه ماهه از خوردن ماهی ، ماست و دوغ پرهیز و ساعات غذایی خود را تنظیم کنند بطورمثال خوردن ناهار دیرتر از ساعت ۱۲ یا ۱۳ و خوردن شام دیرتر از ساعت ۱۸ یا ۱۹ نشود.

یکی از راه های دفع مواد و مواد بیماری زا که در بدن منجمد شده اند از طریق پوست است اما این ورزش نباید فقط به یک پیاده روی ساده محدود شود بلکه پیاده روی در حد دویدن به مدت ۲۰ دقیقه که موجب تعریق شود.

برای مبتلایان به بیماری ویتیلیگو حتما یک خواب با آرامشˈ ضروری است ؛ این بیماران با دیدن لکه های سفید دچار عصبانیت و نگرانی می شوند و این مساله خود چرخه معیوبی محسوب شده که موجب تشدید بیماری می شود.

بیماران برای از بین بردن اضطراب و داشتن خواب آرام ، قبل از خواب (یعنی ساعت ۲۱ یا ۲۲) باید فالوده سیب (یعنی سیب رنده شده همراه عسل و گلاب و عرق بیدمشک)، بخورند در این صورت بعد از یک ماه رنگ ضایعات پوستی این بیماران خودبخود بهتر می شود بدون اینکه داروی خاصی به آنان داشته باشیم.

احتمال دارد شیوع این بیماری با آغاز فصل سرد و خشک پاییز ، بیشتر شود بنابراین به بیماران توصیه می شود حداقل روزی یک انار شیرین بخورند چون انار کبد را تقویت می کند و بسیاری از بیماری های پوستی به ضعف کبد بستگی دارند.

گوشت و نخود کوبیده ، خون خوبی برای افراد فراهم می کند و داشتن ذخیره خونی و آهن خوب در بدن از ارکان درمان بیماری ویتیلیگو در طب سنتی به شمار می رود.

همچنین مبتلایان بیماری ویتیلیگو باید در غذاهای خود از ادویه بی خطر زعفران استفاده کنند و حتما به برنج خود زعفران بزنند یا اینکه هنگام صبحانه یک لیوان شیر را با یک قاشق مرباخوری عسل و زعفران بجوشانند زیرا زعفران خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و خون رقیق و خوشرنگ به بدن کمک می کند تا رنگ لکه های پوستی را بازگرداند.

نبض ما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار