کمه جوش؛ غذای محلی سبزواری
کد خبر: ۸۲۶۴
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: 2015 August 21    -    ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱
اگر به غذاهای محلی نقاط مختلف علاقه دارید، این غذای محلی سبزواری را هم حتماً امتحان کنید؛ این غذا با سبزی خوردن و نان و خوراک بادمجان بسیار لذیذ است.
مواد لازم:

ماست                              1 کیلو

گوجه فرنگی                     2 کیلو (خردشده یا رنده شده)

تره خردشده                      5-4 قاشق غذاخوری

نعناع تازه خردشده            2 قاشق غذاخوری

پیاز                                   2 عدد

پودر گردو                          4 قاشق غذاخوری

کشک                              3 تا 4 قاشق غذاخوری

تخم مرغ                          2 عدد

کره                                  50 گرم

نعناع خشک                     1 قاشق غذاخوری

زردچوبه                            1 قاشق مرباخوری

فلفل قرمز                        به میزان دلخواه

روغن مایع و نمک              به میزان لازم


کمه جوش؛ غذای محلی سبزواری
 

طرز تهیه:


* می‌توانید مواد را کلاً نصف کنید و غذای کمتری تهیه کنید. برای این که غذا سریع آماده شود ما گوجه فرنگی را با پوست خرد می‌کنیم و با کمی آب، جوش می‌دهیم بعد با گوش کوب برقی یا مخلوط کن به حالت پوره در می‌آوریم.

* ماست را در ظرف می‌ریزیم کشک را اضافه می‌کنیم می‌توانید کشک را حذف هم کنید اما طعم این غذا را خیلی بهتر می‌کند گوجه فرنگی را هم اضافه می‌کنیم تخم مرغ را هم اضافه کرده و با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن کاملاً میکس می‌کنیم.

* کره و روغن را در قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم اگر روغن حیوانی در دسترس داشته باشید خیلی خوشمزه تر می‌شود.

* پیازهای ریز خردشده تفت داده شده که طلایی شده است را داخل قابلمه می‌ریزیم زردچوبه و تره را اضافه می‌کنیم نعناع تازه را هم اضافه می‌کنیم. اگر نعناع تازه نداشتید می‌توانید کلاً نعناع خشک استفاده کنید. اگر تره تازه در دسترس نبود می‌توان از تره خشک به جای آن استفاده کرد اما در آن صورت باید خیلی کمتر تفت داده شود چون زود می‌سوزد. گردو اگر ریز خردشده باشد بهتر از حالت پودر آن است البته بستگی به سلیقه خودتان دارد. گردو را هم به مواد اضافه می‌کنیم مواد را خوب تفت می‌دهیم وقتی کامل تفت داده شد مواد را داخل قابلمه اضافه می‌ریزیم.

اگر از تخم مرغ استفاده نمی‌کنید به جای آن برای غلیظ شدن این غذا 1 قاشق آرد سفید در این مرحله اضافه کنید، می‌توان در این مرحله مقداری آب جوش هم اضافه کرد تا کمی از غلظت این غذا کم شود (در صورت دلخواه). وقتی جوش آمد نمک اضافه می‌کنیم در آخر هم فلفل قرمز اضافه می‌کنیم.

* برای این که غذا بریده بریده نشود بهتر است که وقتی مواد مخلوط شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کردیم تا وقتی جوش می‌آید مرتب هم بزنیم اما وجود تخم مرغ از بریده بریده شدن مواد جلوگیری می‌کند. اگر از تخم مرغ استفاده نکنید باید مواد را که داخل قابلمه ریختید تا وقتی جوش بیاید مرتب هم بزنید.

* روش سنتی سرو این غذا در سبزوار به این صورت است که همراه این غذا نیمرو و بادمجان که همراه با آب گوجه فرنگی مغزپخت شده و پیاز داغ نیز به آن اضافه شده سرو می‌شود. یعنی در ظرف هر فرد ابتدا مقداری از این کمه جوش ریخته و روی آن یک عدد نیمرو و یک عدد بادمجان گذاشته می‌شود و همراه نان خشک محلی مصرف می‌شود.

تبیان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
0
11
اصلا ماست برای پخت این غذا استفاده نمی شود و همچنان که از اسمش پیداست کمه جوش را با کمه(کشک)درست می کنند.
پاسخ ها
خود خودم هستم
| |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
سلام یکی اینکه اگه من مخترع این غذا رو پیداش کنم!!!!
دوم اینکه با کشک میشه کشک جوش یا کاله جوش با کمه میشه کامه یا کمه جوش با ماست هم میشه ماست جوش
سومش هم اینکه واسه درست کردنش پونه و زردچوبه با هم لازمه
چهارم اینکه واقعا مخترع مگه پیدات نکنم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
0
6
البته اصلش با روغن حیوانی (روغن زرد گوسفند) درست میشه که فوق العاده خوشمزه ست
همچنین که گفتن از کمه درست میشه
رضا م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
0
4
این غذا به گفته ی متخصصین سرشار از کلسیم است. پیشنهاد می کنم با کمه ی سبزواری آن را تهیه و میل نمایید .
رضا م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
0
1
این غذا به گفته ی متخصصین سرشار از کلسیم است. پیشنهاد می کنم با کمه ی سبزواری آن را تهیه و میل نمایید .
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
0
1
اسم این غذا کمه جوش است پس فقط با کمه که محصول سبزوار هست لذیذ و خوشمزه میشه در غیر این صورت دیگه اون کمه جوش نیست
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
0
0
اسم این غذا کمه جوش است پس فقط با کمه که محصول سبزوار هست لذیذ و خوشمزه میشه در غیر این صورت دیگه اون کمه جوش نیست
علیپور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
5
0
خیلی هم بد مزه است.
نگار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
0
3
قيافش كه خوبه ميخوام درست كنم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
0
2
با سلا م این کمه جوش در همه استان خراسان پخته می شود مخصوص شهر خاصی نیست وای بسیار خوشمزه است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
0
1
اووووم با کمه سبزوار چه شود...غذا رو دستش نیست
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار