چه زمانی برای «گزگز» دست و پا به پزشک مراجعه کنیم؟
کد خبر: ۸۲۲۱۱
تاریخ انتشار: 2017 August 12    -    ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳
گزگز می‌‌تواند نشانه برخی گرفتاری‌های جدی هم باشد. از جمله اینها اضطراب، فتق دیسک مهره‌ای، ضعف گردش خون، بیماری قند، سکته مغزی، التهاب مفصل، تصلب متعدد اعصاب (MS)، نشانگان تونل مچ دست، یا تومور است.
چه زمانی برای «گزگز» دست و پا به پزشک مراجعه کنیم؟ 
چه زمانی برای «گز گز» دست و پا به پزشک مراجعه کنیم؟به گزارش «تابناک با تو»؛ بی‌حسی و سوزن‌سوزن شدن و حالت خواب رفتگی در دست‌ها و پاها را گزگز دست و پا می‌گویند.
 
 
 
 علل
در بیشتر موارد، گزگز چیز بی‌خطری است و معمولاً بعد از فشردن یک عصب یا سرخرگ و کاهش جریان خون در دست یا پا و در نتیجه، خواب رفتن آنها روی می‌‌دهد. با تغییر وضعیت بدن و برداشتن فشار، گزگز رفع می‌شود. یکی از شایع‌ترین علل گزگز، گرفتاری صفحات (دیسک) بین مهره‌ای است. با قوز کردن در هنگام نشستن اعصاب نزدیک این صفحات را تحریک می‌کنید. بنابراین، حفظ وضعیت درست نشستن و قوز نکردن بسیار مهم است. ولی گزگز می‌‌تواند نشانه برخی گرفتاری‌های جدی هم باشد. از جمله اینها اضطراب، فتق دیسک مهره‌ای، ضعف گردش خون، بیماری قند، سکته مغزی، التهاب مفصل، تصلب متعدد اعصاب (MS)، نشانگان تونل مچ دست، یا تومور است.

کی دکتر برویم؟
خواب‌رفتن دست و پا اگر به دنبال صدمه به سر و گردن و ستون فقرات یا با ناتوانی در راه رفتن، کاهش هوشیاری، اختلال تکلم، تعادل و درد شدید همراه باشد، باید جدی گرفته شود. البته اختلالات بینایی و ناتوانی در کنترل ادرار و ضعف اندام حرکتی نیز از جمله نشانه‌هایی است که در کنار بی‌حسی و گزگز اندام‌ها نباید نادیده گرفته شود.

گزگز بدون دلیل را باید به پزشک نشان داد. اگر پزشک به‌وجود یک بیماری مشکوک شود، معاینات کامل عصبی و جسمانی انجام می‌دهد. شاید هم آزمایش خون برای بررسی امکان وجود بیماری قند توصیه کند. اما اگر گزگز فقط ناشی از خواب رفتن دست یا پا است خودتان هم می‌توانید آن را برطرف کنید. ماساژ دهید. ماساژ دادن ماهیچه‌های ناحیه گزگز، جریان خون را به آن زیاد کرده یا فشار روی عصب را بر‌می‌دارد.
 
 Salamatism.com
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار