رئیس اتحادیه صنف بارفروشان گفت: با ورود تولید پیاز جدید به بازار
قیمت این محصول کاهش شدیدی پیدا کرده و در روزهای اخیر به ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰
تومان در میدان بزرگ کاهش یافته است.
حسن
صابری در گفتگو اظهار کرد: با ورود تولید پیاز جدید به بازار قیمت این
محصول کاهش شدیدی پیدا کرده است و در روزهای اخیر به 1200 تا 1500 تومان در
میدان بزرگ کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه نوسان قیمت
محصولات کشاورزی به تولید و عرضه آن مرتبط است، افزود: تولید کننده که با
تولید بیش از نیاز و عرضه ان متضرر می شود و در واکنش به این زیان از تولید
در فصل بعد خودداری می کند و این امر موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت میشود .
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان با بیان اینکه نظام توزیع رابطه سنتی
خود را با تولید کننده از دست داده است؛ ادامهداد:در گذشته معمولا تولید
با سفارش توزیع کنندگان صورت می گرفت و بخش توزیع با اشراف بر نیاز بازار
در تعادل سیستم عمل می کرد و چون خود با پرداخت مساعده در تولید سرمایه
گذاری می کرد بنا بر حفظ منافع خود و تولید کننده برنامه ریزی صحیحی را در
جهت تولید انجام می داد.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تصریح کرد:
آسیب دیدن این سیستم و عدم جایگزینی سیستم جدیدی که این تعادل را ایجاد کند
یکی از عوامل مهم در نابسامانی و عدم تعادل در بازار محصولات غذایی است .
صابری
تصریح کرد: بنای دولت عدم دخالت در بازار است و تنها سیاستهای حمایتی نظیر
خرید تضمینی را از گذشته به عنوان راهبرد در دستور کار خود داشته است؛
لیکن تعامل مثبت با بخش توزیع و واگذاری مسولیت حفظ تعادل بازار به بخش
خصوصی با حمایت از تشکلهای توزیعی و کمک به اصلاح و ارتقای تخصصی این
تشکلها می تواند مشکل را حل کند .
وی در ادامه با ارائه
پیشنهاداتی در مورد تنظیم بازار، خاطر نشان کرد: تجربه همکاری صنف بار فروش
( حق العمل کاران ) در گذشته جهت تعادل قیمت میوه در شب عید و تعهد اعضا
به عرضه محصول با قیمت مصوب و مورد توافق که منافع مصرف کنندکان و تولید
کنندگان را در بر داشت در سالیان گذشته نمونه ای از این امادگی برای همکاری
بود .
صابری افزود: ایجاد هماهنگی بین بخش تولید و توزیع و
صادرات و واردات و حمایت از هسته های تخصصی در این خصوص می تواند با نظارت و
راهبری دولت و همکاری بخشهای فوق الذکر صورت گیرد .
رئیس اتحادیه
صنف بارفروشان میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران گفت: شرکتهای تخصصی که
مسولیت واردات و صادرات یک محصول را دارند یعنی اعطای مجوز واردات پیاز در
مواقع بحرانی تنها به صادر کنتده این محصول داده شود تا تشویقی برای صادرات
باشد و همچنین در حیطه تخصصی و فنی و رعایت شرایط قرنطینه و موار د دیگر
باشد .
وی در پایان گفت: ایجاد سایتهای ذخیره سازی در مواقعی که
ازدیاد محصول وجود دارد و عرضه در مواقع کمبود محصول زیر نظر اتحادیه های
صنفی جهت جلوگیری از سو استفاده واسطه هایی که با بورس بازی از شرایط باعث
افزایش قیمت ها می شوند . اتحادیه ها با ایجاد هسته های تخصصی در مورد
محصولات مختلف از میان اعضای خود می تواند در این امر در خدمت مردم و در
تعامل مثبت با دولت باشند .
تسنیم