راهکارهای مقابله با «زیر آب زنی» چیست؟
کد خبر: ۷۹۵۹۷
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2017 July 17    -    ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۷
زیر آب زنی در هر قسم به معنی بدگویی از فردی در مقابل دیگران است که در نتیجه آن فرد مذکور موقعیت اجتماعی، کاری و یا محبوبیتش را از دست بدهد. بخش اعظمی از عادت زیرآب زنی در افراد به گذشته ی آنان باز می گردد.
راهکارهای مقابله با «زیر آب زنی» چیست؟به گزارش «تابناک با تو»؛ پدیده زیرآب زنی به معنای ارائه گزارش یا عدم ارائه گزارش در خصوص یک موضوع به صورت راست یا دروغ به مدیر ,رئیس یا فردی است که در زندگی برای ما اهمیت دارد.

به گزارش «‌تابناک با تو»، این پدیده اجتماعی مذموم که بیشتر در ادارات مرسوم است در سایر ارگان های اجتماعی هم مرسوم بوده و بر روابط افراد اثر گذار است.

زیر آب زنی در هر قسم به معنی بدگویی از فردی در مقابل دیگران است که در نتیجه آن فرد مذکور موقعیت اجتماعی، کاری و یا محبوبیتش را از دست بدهد.

بخش اعظمی از عادت زیرآب زنی در افراد به گذشته، روشهای تربیتی و نوع زندگی خانوادگی افراد بستگی دارد. بخش دیگری از این پدیده اجتماعی به سازمان ها و افرادی که گزارش هایی از این دست را می پذیرند هم بستگی دارد.

 راهکارهای مقابله با «زیر آب زنی» چیست؟
 

انواع زیر آب زنی:
 
۱. ارائه گزارش نادرست در خصوص یک فرد

این بدان معنی است که عملی که از سوی فردی سر نزده است به وی نسبت داده شود و تلاش شود با استفاده از شواهد و مدارک ساختگی کاری را به فردی نسبت داده یا از او سلب کنند.

۲.
ارائه گزارش صحیح در خصوص یک فرد

در این شیوه یک عمل نادرست فرد برجسته شده و با بزرگ نمایی به رئیس گزارش می شود تا به این ترتیب موقعیت کاری وی تضعیف شود و یا آنکه جایگاه اجتماعی او تخریب گردد.

۳. ترکیب اطلاعات صحیح و نادرست در خصوص یک فرد

زیرآب زن حرفه ای معمولا از این شیوه برای دستیابی به اهداف خود بهره می برد بدان معنا که کارها و رفتار های کسی که قصد تخریب او را دارد به شیوه دلخواه خودش تفسیر کرده و نظرات شخصی خودش را به دیگران القا می نماید.
 
راهکارهای مقابله با «زیر آب زنی» چیست؟
 

راهکارها:

۱.
در صورتی که زیر آب زن غیر حرفه ای از نخستین روش برای تخریب شما بهره برده باشد و عمل غیر واقعی را به شما نسبت داده باشد تنها کافی است که پس از اطلاع از زیر آب زنی فرد مذکور حقیقت را آشکار کنید. در این موارد توصیه اکید بر آن است که پس از افشای عمل فرد مذکور هیچ گونه برخوردی با او انجام ندهید این امر علاوه بر اینکه او را شرمنده خواهد کرد بر بزرگی و اعتبار شما هم خواهد افزود.

۲.
در صورتی که کار نادرستی انجام داده اید و فرد زیر آب زن با استفاده از اشتباه خود شما موقعیتتان را متزلزل نموده است بهترین راهکار این است که اشتباه و خطای خود را بپذیرید . همچنین یاد آور شوید که هیچ فردی خالی از عیب و اشکال نیست.

با چنین فردی رفتاری محتاطانه داشته باشید. بعدها می توانید طی یک صحبت دوستانه از او بخواهید پیش از گلایه از شما اشکالاتتان را به خودتان بگوید تا شما آنها را اصلاح نمایید.

۳.
زیر آبزنانی که از روش سوم یعنی ترکیب واقعیت و دروغ استفاده می کنند به شدت حرفه ای بوده و معمولا در شرایطی دست به کار می شوند که قصد نابودی شما را دارند و به فکر تصاحب موقعیت شغل و اجتماعی شما هستند.

در برخورد  با این افراد باید دقت بسیار زیادی بکار ببرید همچنین با  استفاده از دروغ هایی که در خصوص شما گفته اند بکوشید خود را از اتهامات مبرا کنید.

بدترین شرایط زیر آب زنی این است که فرد مذکور به صورت ناشناس زیرآب زنی کرده باشد و شما از هویت او مطلع نباشید.

بحثی که در این خصوص بسیار مهم است آنست که مدیران باید نهایت دقت خود را بکارببرند که در دام زیر آبزنان گرفتار نشوند.
  راهکارهای مقابله با «زیر آب زنی» چیست؟
 
سازمان ها و محیط های اجتماعی  که نسبت به بهداشت روانی در محیط کار بها می دهند و بر پایه اصول مدیریتی صحیحی بنا می شوند کمتر با این پدیده مذموم اجتماعی دست به گریبان خواهند بود.

معمولا در هر سازمانی افرادی هستند که سبب توانایی هاشان مورد حسادت سایرین قرار می گیرند اما اگر افراد حسود سلطه جو هم باشند مشکل زیر آب زنی بروز خواهد کرد.

امروزه رشته ای با عنوان روانشناسی صنعتی یا روانشاسی صنعت و مدیریت وجود دارد که متخصصان این رشته چنین افرادی را شناسایی می کنند و به صورت مشاوره ای و بهداشت روانی به آنها کمک می کنند. تا از این حقارتی که دارند نجات یابند و کمک شان میکنند تا به این شیوه ها متوسل نشوند تا نه مزاحم دیگران شوند و نه خودشان را عذاب بدهند.

 سخن آخر:


مغزهای بزرگ درخصوص ایده ها بحث می کنند.

مغزهای متوسط در مورد حوادث صحبت می کنند.

مغزهای کوچک در باره مردم گفتگو می کنند.

همگی بر این باور یم که دنیا راه عبور است نه سرای ماندن ، پس اوقات گرانبهای مان را به خوشه چینی زیبا ترین و بهترین اعمال صرف کنیم نه زشت ترین و بیهوده ترین آنها.

آیا بهتر نیست بجای زیر آب زنی و حسادت با یکدیگر رقابتی سالم داشته باشیم؟
 
 
 
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
10
عالی بود، البته باید توجه کرد که در زیرآبزنی ای که از نوع حسادت و برای تخریب است نوع رفتار شنونده بسیار مهم است، راهکارها در صورتی قابل استفاده هستند که امکان رابطه مستقیم باشد نه اینکه شنونده انقدر احمق و ساده لوح باشد که هر نوع اراجیفی را باور نماید و بر ان اساس رفتار نماید
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
0
کلا این گونه افراد بیماری روانی سایکوپات دارند
و بدتر از ان این بیماری مسری است که به تازگی در ایرانیان شایع شده و به خاطر جذابیت ان همه دوست دارند روش هاو خصوصیات یک شخصیت سایکوپات را داشته باشند چون اینگونه افراد بسیار اجتماعی هستند ولی در واقع او یک جامعه ستیز است
اسماعیل
|
United States of America
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
2
یادش بخیر زمان ایران افتادم و زیر آب زنیها. بعد از متجاوز از 20 سال دوری از ایران، این پدیده زیر آب زنی را فراموش کرده بودم که اینجا آن را خواندم. کسانی که از ما خارج نشینها اشکال میگیرند که چرا به ایران برنمیگردیم، بخاطر این است که خداییش روشهای زندگی در ایران را فراموش کرده ام و اگر به ایران بازگردم باید یک پخمه پپه باشم چونکه پیچیدگیهای رفتاری ایرانیان را فراموش کرده ام و درک نمیکنم. مثلا در مسافرت اخیرم به ایران خانواده ام به من گفتند که چرا تیکه انداختن افراد دیگر به خودم را متوجه نمیشوم تا جوابشان را بدهم. گفتم من به اندازه شماها باهوش نیستم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
2
0
بهتره هیچوقت داخل آب نشویم تا زیرآبمون نخورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
1
3
متاسفانه زیرآب زنی در ادارات دولتی ایران به شدت رواج داره و خیلی بدتر که مدیران معمولا به این گونه آدمها بها می دن و به خودشون نزدیکشون می کنند
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار