حشراتی عجیب و نادر با عمر کم و به گفته مردم بومی فواید بسیار که در بیابان های اطراف کرمان از جمله شهربابک، زیدآباد و سیرجان دیده می شوند توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. این حشرات که گونه ای خاص از جیرجیرک هستند هرساله فقط در فصل بهار با شروع ماه خرداد تولید مثل می کنند و در پایان این ماه عمرشان به پایان می رسد.
جیرجیرک ها، با تاریک شدن هوا، بر روی بوته های (قیچ) که دربیابان های این مناطق فراوان هستند می چسبند و روی برگ های بوته تخم ریزی می کنند؛ بارش باران موجب ریختن این تخم ها به زمین و فرورفتن آنها در خاک می شود و پس از آن دوباره از دل خاک رشد می کنند و به بوته ها می چسبند و هرسال که بارندگی بیشتر باشد تعداد جیرجیرک ها نیز افزایش می یابد.
از آنجایی که این حشرات فقط در قسمت های خاصی از بیابان وجود دارند پیدا کردن آنها بسیار دشوار است اما به گفته بومیان به دلیل فواید دارویی بسیاری که دارند، مردم محلی و عشایری که به بیابان ها مسلط هستند در خرداد ماه به کسب و کار شکار و فروش جیرجیرک مشغول می شوند؛ به گفته مردم این حشرات گرانبها با طبیعت گرمی که دارند درمان بسیاری از درد ها از جمله نفخ و گرفتگی و درد دست و پا و کمر هستند.
منبع: میزان
از حشرات فقط ملخ ای گوشتی حلال شده
چنزووووووووو
در کردستان یه زمانی میگفتند فلانی زرنگه و زبله شاید جیجیرک خورده .
ولی خودمونیم خیلی چینیهارو دست انداختیم به خاطر خوردن حشرات آخرش سر خودمونم اومد . الان اگه کسی گفت ملخ خور چی جوابشو بدیم؟
اسم اینها که نوعی زنجره هستند در زبان محلی خراسان جنوبی خصوصا" شهرستان قاین تژق است و به عمل بریان کردن آنها هم برجو کردن می گوبند (Berjoo). بسیار هم خوشمزه است .
احتمالا کیلویی بین 12000-15000 هزارتومنه.
الان که الحمدالله غذا زیاده
چرا جیرجیرک آخه؟
اینا بیشتر شبیه سوسک اشپزخانه اند تا جیرجیرک و ملخ .
این حشرات از شیره گیاهان تغذیه میکنن و توی خراسان بزرگ قدیم به تژق یا چنزو و غیره میگفتن بعداز جمع اوری در آب نمک غلیظ چند ساعت نمک سود شده و سپس در حرارت ملایم مانند آجیل و تخمه بریان میشن ضمنا از گوشت خر و سگ و گربه و مردار که داخل سوسیس میخورین خیلی خیلی بهتر و پاکتر و خوشمزه تر هست یا از ماتیکهایی که از سوسک واقعی تهیه میشه و به لبتون میزنید خیلی قابل تحمل تره لطفا قضاوت نکنید پس