چطور وابستگی شوهر را به خانواده اش کم کنید؟
کد خبر: ۷۶۴۷۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2017 June 15    -    ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۵
این روزها بعضی از دامادها پس از ازدواج همچنان نسبت به خانواده شان وابسته هستند واین موضوع مشکلاتی برای عروس خانم ها ایجاد می کند. دکتر شیوا دولت آبادی، رئیس انجمن روانشناسان ایران به شما توصیه می کند که در این شرایط چطور رفتار کنید.
چطور وابستگی شوهر را به خانواده اش کم کنید؟به گزارش «تابناک با تو»؛ با دانستن چند نکته کاری کنید که دخالت های خانواده همسر و وابستگی ها در زندگی مشترک تان کمرنگ شود

این روزها بعضی از دامادها پس از ازدواج همچنان نسبت به خانواده شان وابسته هستند واین موضوع مشکلاتی برای عروس خانم ها ایجاد می کند. دکتر شیوا دولت آبادی، رئیس انجمن روانشناسان ایران به شما توصیه می کند که در این شرایط چطور رفتار کنید.

انواع وابستگی ها

وابستگی یکی از همسران به خانواده خود دو حالت می‌تواند داشته باشد. در حالت اول فردی که به خانواده‌اش وابسته است تنها در مواردی خاص، برای حل مشکل‌ها و اختلاف‌ها به سراغ خانواده می‌رود و به تصمیم و گفته آنها عمل می‌کند اما در حالت دوم خانواده برای فرد حکم سایه را دارد؛ خانواده‌اش در زندگی جدید او حضور و نقش پررنگی دارند. در تمامی تصمیماتی که قرار است بگیرد خانواده‌اش نیز حضور دارند. این فرد بعد از جدا شدن از خانواده خود و تشکیل یک زندگی جدید نتوانسته‌ است از لحاظ روانی و عاطفی از پدر و مادر خود جدا شود. در این وابستگی‌های بیش از حد، خانواده هم به خود اجازه می‌دهند در کوچک‌ترین مسائل مربوط دختر و یا پسرشان دخالت کنند. اغلب حالت دوم است که مشکل‌ساز می‌شود.
 
 

سنتی هستید یا مدرن؟

در خانواده‌های امروزی عملکرد همسران با گذشته متفاوت است. زنان تنها مسوولیت کار در خانه و بزرگ‌کردن بچه‌ها را ندارند و مردان نیز تنها نان‌آور صرف نیستند. زنان علاوه بر نقش‌شان در خانه شاغل نیز هستند و مردان نیز مسوولیت‌هایی را در خانه به گردن می‌گیرند. نمونه‌ای که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد یکی از نمونه‌هایی است که تفاوت بین زندگی مدرن و سنتی می‌تواند مشکل‌ساز باشد. در حالتی دیگر اگر مرد در این حد به خانواده‌اش وابسته باشد که از آنها حمایت فکری و کاری بگیرد مشکلی پیش نخواهد آمد اما اگر این وابستگی منجر به این شود که الگوهای سنتی خانواده خودش را وارد زندگی مدرن امروزی کند، مثلا حاضر نباشد در کارهای خانه به همسرش کمکی کند، بدون شک عوارضی برای خانواده جدید به وجود خواهد آمد. در شرایط تغییر یافته امروز اگر این وابستگی سبب شود که خانواده بخواهند تجارب گذشته را در شرایط کنونی به فرزندشان تحمیل کنند در نهایت مشکلات زیادی برای خانواده تازه تاسیس ایجاد می‌شود.
گاهی وجود بزرگ‌ترها به جای پیوستگی، باعث اختلاف و گسستگی بین زوج‌های جوان می‌شود. تجربه گذشتگان اغلب حامل پیام‌های ارزشمند است اما باید توجه کنیم در زندگی در حال تغییر امروزی باید با شتاب بیشتری اطلاعات را برای پیشرفت زندگی کسب کنیم.
 
اگر همسرتان وابسته است...

در صورتی که همسر شما به خانواده خود وابستگی زیادی دارد می‌توانید از راهکارهای زیر برای کاهش این وابستگی کمک بگیرید:
 
1- همسرتان را متوجه این موضوع کنید که دخالت‌های خانواده‌اش سبب بروز اختلاف و فاصله بین شما شده است. به آرامی و با احترام با او صحبت کنید، شما یک زوج هستید پس او را متقاعد کنید؛ به او بگویید پدر و مادرش مشاورهای خوبی هستند و شما می‌توانید از آنها راهنمایی بگیرید اما در نهایت باید با هم‌فکری یکدیگر تصمیم نهایی را بگیرید.
2- در زمان گفت‌وگو با همسرتان پیش‌داوری نکنید؛ به مواردی که اتفاق افتاده و به صورت تجربی پیش آمده اشاره کنید و روی موارد موجود اظهار نظر کنید. برای او مثال بزنید که با توصیه‌های خانواده‌اش چه نتایج تلخ و غم‌انگیزی برایتان حاصل شده است و اگر دخالت خانواده او نبود این مشکلات پیش نمی‌آمد.
 
3- او را متهم نکنید تنها آثار کارش را به او گوشزد کنید.
 
4- با همسرتان ارتباط صمیمی‌تری داشته باشید تا او شما را محرم بداند و احساس نزدیکی بیشتری با شما بکند. با او صحبت کنید تا او نیز تشویق شود حرف‌هایش را به شما بزند.
 
دل کندن از خانه پدری

در صورتی که همسرتان به این نتیجه رسید که وابستگی بیش از حد او برای زندگیتان مشکل‌ساز شده است و خواست در رفتار خود تجدید نظر کند باید در درجه اول با هم به یک تفاهم اولیه برسید. تفاهم را به صورت گفتاری و بعد در عمل ایجاد کنید. با موارد کوچک شروع کنید و استقلال خود را به خانواده نشان دهید. با استقلال حاصل شده رابطه شما نیز محکم‌تر خواهد شد. در واقع حالا نوبت به عمل رسیده است؛ حرف‌هایی را که با هم زده‌اید در عمل پیاده کنید. با هوشیاری برنامه‌ریزی کنید. برای مثال زمانی که یکی از اعضای خانواده همسرتان در کاری مداخله کرد بگویید: «حتما به این موضوع نیز فکر می کنیم.» به این ترتیب خانواده او نیز از شما دلگیر نخواهند شد. خانواده‌ها با دیدن خوشبختی و سعادتمندی شما شکایتی نخواهند داشت. در این حالت عزت نفس، رشد و استقلال در شما و همسرتان تثبیت می‌شود.
 
 منبع: نوعروس
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۵
4
5
این چه تیتریست که گذاشتید؟ایا همین عنوان را برای وابستگیهای خانمها به بستگانشان رامیگذاشتید؟
لیلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۵
0
7
هیچکدوم اینایی که گفتین جواب نمیده..هر چقد باهاش مهربون صحبت کنی بیشتر مشکوک میشه که حتما هدف پلیدی داری توی ذهنت و میخوای بین اون و خانوادش فاصله بندازی..یا به مادر و خواهرش حسودی میکنی..ادم وابسته، تا اخر عمرش وابسته است..خانواده ای که بچشو چه دختر یا پسر وابسته بار میاره..نمیتونه بعد از ازدواج هم از بچش دل بکنه و از تمام اهرم ها (مالی، عاطفی)برای نگه داشتن بچش استفاده میکنه..باید مادر و پدرها بچشونو مستقل بار بیارن! دیگه بعد از ازدواج هیچ راهی وجود نداره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۷
3
3
به طور میانگین آقایان یک دهم خانم ها به خانواده شان وابسته نیستند. اما مثل اینکه باید همه جا مشکل از آقایان باشد.
از خود مچکر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۶
0
0
قبلا میگفتن زنها وابطته هستند اما متاسفانه مردهای متعصب وابسته ترن.بخدا شوهرم اطنقدر به خانوا ه اش وابسته است حتی بدون اجازه اونها یک قدم برنمیداره.به مسافرت نمیره.برای شوهرم در زندگی هیچ کم و کسری نذاشتم.کارمند هستم چند تا خدنه دا م ماشین و چیزهای دیگه.اما همسرم همش میگه برادر و خواهرهام خوبن.ماهی بیست روز تو خونه ما ات اتراق می کنن.منم مثل یک نوکر در خدمت اونها هستم.به خدا کارهای من در مقابل اونا به وظیفه تبدیل شده.اصلا همسرم به فکر من نیست فقط راحتی و رضایت خانوا ه اش رو میخواد
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار