كنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به
كرفس كه از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده
میكنند.
البته باتوجه به اینكه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی
دارند، هنگام پاككردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستكش
استفاده كنید.
كنگر طبیعتی گرم و خشك دارد و به همین علت آن را با
ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی كه گرممزاج هستند،
خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، كنگر منبع غنی پتاسیم است.
خواص درمانی
كنگر ضدعفونیكننده، اشتهاآور، تببر و هضمكننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میكند.
كنگر در درمان یرقان، نارسایی كبد و كمخونی مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میكند.
محققان
معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش
كلسترول و تریگلیسیرید خون میشود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری
به نام اسید كافئیك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ میكنند.
توجه: چه كسانی بهتر است كنگر نخورند؟
افرادی كه ناراحتیهای كلیوی و كبدی شدید دارند از مصرف برگ كنگر پرهیز كنند.
زنان باردار و كودكان
باتوجه به اینكه كنگر باعث انقباض كیسه صفرا میشود، افرادی كه سنگ كیسه صفرا دارند، از خوردن آن صرفنظر كنند.
ميزان