چرخ گوشت آلوده عامل مسمومیت دانشجویان یزد
کد خبر: ۷۲۸۴۶
تاریخ انتشار: 2017 May 10    -    ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴
محمد حسین نیکوکاران مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: حادثه ساعت ۴: ۷ دقیقه صبح روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه رخ داد و در آن زمان با اورژانس تماس گرفته شد که همکاران ما به دلیل وسعت تعداد افراد ۱۴ آمبولاس، یک اتولانس (اتوبوس آمبولانس) و یک پست امدادی هلال احمر به همراه ۱۰ نفر پرستار، چهار نفر پزشک و گروه‌های امداد فوریت پزشکی به محل دانشگاه یزد اعزام شدند.

وی ادامه داد: با توجه به مسمویت ۴۸۰ دانشجوی دانشگاه یزد با برپایی پست امدادی A.M.P (که در مواقعی که تعداد مصدومان یک حادثه زیاد باشد برپا می‌شود) تعداد ۱۸۳ نفر به وسیله سرم درمانی و مصرف «او آر اس» در محل درمان اولیه شدند و ۲۹۷ نفر به ۸ بیمارستان دولتی و خصوصی سطح شهر یزد و یک بیمارستان شهرستان تفت اعزام شدند.

نیکوکاران گفت: ۵۱ نفر در ۲۴ ساعت اول تحت نظر بودند و سایر دانشجویان با اقدامات درمانی از بیمارستان‌ها مرخص شدند و تن‌ها ۱۵ نفر باقی مانده بودند که پس از طی اقدامات درمانی در صبح روز سه شنبه تمامی دانشجویانی که دچار مسمومیت شده بودند، از بیمارستان‌ها مرخص شدند و خوشبختانه عارضه پایداری در هیچ کدام از آن‌ها مشاهده نشد.

وی با اشاره به مشکل اصلی که باعث بروز این حادثه شده بود، گفت: مشکل اصلی آلودگی چرخ گوشتی بوده که برای تهیه آب طالبی از آن وسیله استفاده کرده بودند. احتمال اینکه قبل از تهیه آب طالبی از آن چرخ گوشت در تهیه گوشت یا سبزی آلوده استفاده شده باشد، وجود دارد. از سوی دیگر نمونه طالبی‌ها و آب و یخ مورد بررسی قرار گرفت و آن‌ها سالم بودند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: تیم‌های بهداشت محیط و و مبارزه با بیماری‌ها را به دانشگاه یزد اعزام کردیم و مواد غذایی را نمونه گیری کردیم و ۹ تیم با ۳۶ نفر ارزیاب به این موضوع ورود پیدا کردند و در کنار آن‌ها ۸ تیم بهداشت محیط از سردخانه‌های مواد غذایی، نمونه از دانشجویان و نمونه از محیط و وسایل را بررسی کردند و برای آزمایشگاه یزد و سازمان غذا و دارو هم ارسال کردند.

وی بیان کرد: نتیجه دقیق و رشد اشریشیا کُلی (نام علمی: Escherichia coli) و همچنین استاف مشکوک بوده که خوشبختانه عارضه ماندگاری باقی نگذاشته اند.

نیکوکاران اظهار داشت: توصیه می‌کنیم در آستانه اعیاد شعبانیه و با توجه به وسعت پذیرایی از یخ‌های بسته بندی و بهداشتی استفاده شود و به هیچ عنوان از عرقیجات غیر مجاز و و فله و همچنین یخ‌های فله استفاده نکنند. چرا که یخ‌های فله همگی آلوده هستند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است و برای پذیرایی و تهیه غذا‌ها از افراد متفرقه استفاده نشود. همچنین سطل زباله مناسب برای باقیمانده ظروف و مواد غذایی در دسترس باشد و از ظروف یکبار مصرف بهداشتی و ابزار تمیز استفاده شود.

وی یادآور شد: تمامی افراد باید توجه داشته باشند گوشتی که در چرخ گوشت مانده باشد موجب آلودگی می‌شود و این میزان حتی به اندازه یک گردو باشد می‌تواند ۲۰۰ کیلو گوشت را آلوده کند، بنابراین برای تهیه غذا‌ها به وسعت زیاد باید به تمیزی و عاری از آلودگی وسایل پخت و پز نیز توجه شود. 
باشگاه خبرنگاران
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار