تونسیها نیز همچون اهالی سایر کشورها به ویژه ساکنان مردم کشورهای اطراف مدیترانه علاقه زیادی به انواع شیرینی و انواع دسر دارند. در اینجا به یک نمونه از شیرینیهای رایج در کشور تونس که ماده اصلی و مهم آن خرماست، میپردازیم. برای درست کردن مکروز به خمیر خرما نیاز داریم. با گرفتن هسته و پوست خرما و سپس له کردن آن با دست یا مخلوط کن میتوان خمیر خرما را درست كرد.
مواد لازم:
نیم کیلو شکر
نیم کیلو آرد سمولینا
125 گرم کره
250 گرم خمیر خرما
نصف لیموی تازه آب گرفته
250 گرم آرد سفید
100 میلیلیتر روغن زیتون
دستور پخت:1-در یک قابلمه شکر، آبلیمو و 250 میلیلیتر آب ریخته و میگذاریم تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن زیر گاز را کم کرده و به مدت 10 دقیقه در آتش ملایم میگذاریم تا غلیظ شود. سپس گاز را خاموش کرده و شربت به دست آمده را در کناری نگاه میداریم.
2-در یک کاسه آرد سفید و سمولینا را مخلوط میکنیم.
3-کره را آب کرده و همراه با روغن به ظرف محتوی آرد میافزاییم.
4-در یک کاسه حاوی آب جوش با یک قاشق به نوبت از محتوای آرد به مرور اضافه کرده تا به یک حالت نیمه خمیری نرم برسیم.
5-خمیر را خارج کرده و به صورت رشتهای با قطر حدود 3 تا 4 سانتیمتر درآورده و شیاری طولی در آن ایجاد میکنیم.
6- خمیر خرما را با یک قاشق در شیار خمیر سفید جای داده و سپس خمیر سفید را طوری تا کرده که دورتادور خرما را فراگیرد.
7-با یک کفگیر یا ابزاری دیگر خمیر به دست آمده را به نرمی فشار میدهیم تا از حالت لولهای خارج و تخت شود. آنگاه با یک چاقوی تیز قطعاتی را به شکل لوزی برش میدهیم (این كار اختیاری است و میتوانید شکل دلخواه خود را به آن بدهید).
در یک ماهیتابه روغن میریزیم و قطعات لوزی را در آن سرخ کرده تا به رنگ طلایی درآیند.
8-پس از آماده شدن شیرینیها، با استفاده از پارچه روغنگیر، چربی اضافی را میگیریم.
9-پس از چیدن قطعات لوزی شیرینی، روی آنرا با استفاده از شربت شکری که در ابتدا آماده کرده بودیم شهدآلود میکنیم.