«اختصاصی تابناک باتو» مکبوس گوشت ( مجبوس یا مچبوس ) یک پلوی عربی معروف است که برای مهمانی ها و اعیاد تهیه می شود. مواد اصلی آن گوشت گوسفند یا بره ( گاهی مرغ یا ماهی)، برنج دانه بلند، ادویه های معطر، سیب زمینی وگوجه است. نشاسته موجود در سیب زمینی و برنج، ویتامین های فلفل، گوجه و پیاز از یک سو و پروتئين موجود در گوشت گوسفند از سوی دیگر ارزش غذایی مکبوس را تا حد زیادی بالا برده است. در این گزارش با طرز تهیه این پلوی خوش عطر و بو آشنا خواهید شد.
مواد لازم :دو پیمانه برنج دانه بلند ( باسماتی ) شسته شده و خیس خورده
یک کیلو گوشت گوسفند یا بره خرد شده در اندازه های بزرگ
یک قاشق چایخوری ادویه کاری
یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
فلفل سیاه، هل، چوب دارچین برای پخت گوشت
فلفل سبز
نمک به مقدار لازم
مواد لازم برای روی پلو و مخلوط شدن با آن:دو قاشق غذا خوری ادویه های له شده ( دارچین، میخک، زیره و هل )
نصف لیوان کشمش
یک قاشق کوچک رب گوجه فرنگی
سه عدد پیاز خرد شده
سه عدد گوجه فرنگی حلقه شده
سه عدد سیب زمینی که در حلقه های بزرگ برش دادن شده باشد
« روش پخت » :
گوشت های خرد شده را در آب بریزید تا بپزد. میزان آب باید بیشتر از میزان معمولی باشد زیرا باید از باقی مانده آب گوشت برای پخت برنج و مواد داخل آن استفاده شود. وقتی گوشت در حال پخت است چوب دارچین، هل و یک پیاز بزرگ نصف شده را درون قابلمه بیندازید و بگذارید گوشت خوب بپزد.
گوشت را از آب جدا کنید، از آب گوشت باقی مانده برای پخت برنج استفاده می کنیم.
برنج را در آب گوشت ریخته و می گذاریم بجوشد ( در حال جوشیدن به آن ادویه و فلفل را اضافه می کنیم ). وقتی برنج جوشید، آن را آب کش می کنیم، باید مغز برنج سفت نباشد و برنج را کمی زنده تر برمی داریم و بعد می رویم سراغ محتویات پلو.
پیازهای خرد شده را بگذارید سرخ و طلایی شوند.
گوجه های حلقه ای را هم به پیاز اضافه کنید تا سرخ و نرم شود.
آب گوشت و ادویه ها را به مایع اضافه کنید.
گوشتهای پخته شده را روی آن بچینید.
سپس سیب زمینی های برش زده شده را هم به همان شکل روی گوشت ها می چینیم.
یک لایه برنج آب کش شده را به مواد اضافه می کنیم.
کشمش و کاری را نیز به آن می افزاییم.
لایه دوم برنج را روی آن ریخته و دوباره کشمش و ادویه کاری اضافه می کنیم تا تا جایی که فضای قابلمه را پر کند. بعد آن را روی شعله ملایم می گذاریم تا همه موادش از جمله سیب زمینی خوب بپزد و به خورد هم بروند. بعد از اینکه غذا پخت همه مواد قابلمه را با کفگیر مخلوط می کنیم تا کشمش و سیب زمینی و گوشت در سراسر قابلمه به اندازه پخش شود و آماده سرو گردد.
چرا اون غذاهای ایرانی رو میبینین نمیگین
واقعا که
عالیه عالی
من پختم فوق العاده بود