بایدها و نبایدهای صبحانه
کد خبر: ۵۹۶۰۷
تاریخ انتشار: 2016 December 30    -    ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲
صبحانه در میان سایر وعده‌های غذایی از اهمیتی فوق‌العاده در اکثر کشورهای جهان برخوردار است. در کشور ایران نیز صبحانه سبک و مغذی ایرانی شامل چای، نان، پنیر، گردو، کره، مربا، عسل می‌باشد. حلیم و املت نیز از غذاهای رایج در سفره‌های ایرانی است. حلیم خوراکی لذیذ و مخلوطی از بلغور گندم، نخود، گوشت تکه شده، دارچین و شکر است که به‌صورت گرم و یا سرد صرف می‌شود.

شیر

یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مهم برای صبحانه شیر است که پیشنهاد می‌شود نوع کم چرب آن را میل کنید.

 

عسل

این ماده‌غذایی در گروه قندها جای می‌گیرد و بر مربا ارجحیت دارد، اما نباید در خوردن آن زیاده‌روی کرد.

پنیر

یکی از مواد پر پروتئین صبحانه پنیر است و از نوع کم‌نمک و کم‌چرب آن توصیه می‌شود، شما می‌توانید پنیر را با ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات معطر طعم دار کنید.

 

گردو

یکی از اجزای چرب صبحانه گردو است، خوردن این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز مفید است، پس حداقل 2 عدد گردو در صبحانه بخورید.

مربا

مربا نوعی قند ساده است و هر قاشق مرباخوری‌ آن یک واحد قند محاسبه می‌شود.

 

کره

یکی دیگر از اجزای پر کالری صبحانه کره است که اسیدهای چرب موجود در آن از نوع اشباع‌ هستند، از آنجا که کره می‌تواند کلسترول خون را افزایش دهد افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، بهتر است از این ماده غذایی صرف‌نظر کنند.

خامه

خامه نیز مانند کره، دارای کالری زیاد و چربی است و افراد دارای چربی و کلسترول خون بالا بهتر است آن را نخورند.

 

تخم ‌مرغ

یکی دیگر از مواد پروتئینی صبحانه تخم ‌مرغ است که آن را به صورت آبپز، عسلی، نیمرو و املت میل می‌کنند. نوع آبپز آن برای کسانی که محدودیت دریافت انرژی دارند توصیه می‌شود و بهتر است از نوع عسلی آن صرف‌نظر شود، زیرا امکان آلودگی به میکروب در آن بالاست. نوع نیمرو و املت آن به دلیل سرخ شدن در روغن برای افرادی که کمبود وزن دارند بهتر است.

عدسی

این منبع پروتئین گیاهی یکی از غذاهای تنظیم‌کننده قند خون در صبحانه به حساب می‌آید که برخی آن را با سیب‌زمینی و کره و برخی به تنهایی میل می‌کنند، یک کاسه عدسی جایگزینی مناسب برای پنیر یا تخم‌مرغ است.

 

شیر

یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های مهم برای صبحانه شیر است که پیشنهاد می‌شود نوع کم چرب آن را میل کنید.

 

عسل

این ماده‌غذایی در گروه قندها جای می‌گیرد و بر مربا ارجحیت دارد، اما نباید در خوردن آن زیاده‌روی کرد.

پنیر

یکی از مواد پر پروتئین صبحانه پنیر است و از نوع کم‌نمک و کم‌چرب آن توصیه می‌شود، شما می‌توانید پنیر را با ماده غذایی دیگری مانند کنجد، گردو و حتی سبزیجات معطر طعم دار کنید.

 

گردو

یکی از اجزای چرب صبحانه گردو است، خوردن این مغز که سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است حتی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز مفید است، پس حداقل 2 عدد گردو در صبحانه بخورید.

مربا

مربا نوعی قند ساده است و هر قاشق مرباخوری‌ آن یک واحد قند محاسبه می‌شود.

 

کره

یکی دیگر از اجزای پر کالری صبحانه کره است که اسیدهای چرب موجود در آن از نوع اشباع‌ هستند، از آنجا که کره می‌تواند کلسترول خون را افزایش دهد افرادی که محدودیت مصرف چربی دارند، بهتر است از این ماده غذایی صرف‌نظر کنند.

خامه

خامه نیز مانند کره، دارای کالری زیاد و چربی است و افراد دارای چربی و کلسترول خون بالا بهتر است آن را نخورند.

 

تخم ‌مرغ

یکی دیگر از مواد پروتئینی صبحانه تخم ‌مرغ است که آن را به صورت آبپز، عسلی، نیمرو و املت میل می‌کنند. نوع آبپز آن برای کسانی که محدودیت دریافت انرژی دارند توصیه می‌شود و بهتر است از نوع عسلی آن صرف‌نظر شود، زیرا امکان آلودگی به میکروب در آن بالاست. نوع نیمرو و املت آن به دلیل سرخ شدن در روغن برای افرادی که کمبود وزن دارند بهتر است.

عدسی

این منبع پروتئین گیاهی یکی از غذاهای تنظیم‌کننده قند خون در صبحانه به حساب می‌آید که برخی آن را با سیب‌زمینی و کره و برخی به تنهایی میل می‌کنند، یک کاسه عدسی جایگزینی مناسب برای پنیر یا تخم‌مرغ است.

نان

بهترین نوع نان برای صبحانه نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک و نان‌های تیره فانتزی است، این ماده غذایی جزو اصلی صبحانه است که با تامین کربوهیدرات روزانه تا حدودی انرژی مورد نیاز فرد را تامین خواهد کرد.

 

میوه و سبزی

مصرف میوه‌های تازه مثل سیب و پرتقال به دلیل داشتن فیبر و ویتامین C برای صبحانه مناسب هستند، مصرف آب پرتقال به همراه تخم‌مرغ و یا عدسی باعث افزایش‌ جذب آهن موجود در آنها می‌شود، گوجه‌فرنگی و چند برش هویج پخته نیز تامین‌کننده بتاکاروتن و افزایش‌دهنده جذب املاحی مثل آهن هستند.

 

کره بادام‌ زمینی

یکی دیگر از مواد پروتئینی اما چرب صبحانه، کره بادام‌ زمینی است که نمی‌توان در خوردن‌اش زیاده‌روی کرد. این مواد غذایی در صبحانه وجود نداشته باشند

غلات شیرین تفت داده شده

اگر چه کودکان و بزرگسالان، غلات شیرین تفت داده شده را بسیار دوست دارند سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) متذکر شده است که رنگ‌های موادغذایی مورد استفاده در این نوع مواد غذایی، در کودکان منجر به بیش فعالی می‌شود.

 

شیرینی

موادغذایی از قبیل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و شیرینی‌های نان برشته شده از کالری و چربی بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این، زیادی خامه‌های روی کیک یا شیرینی منجر به چاقی می‌شود. همچنین، بسیاری از نانوایان از آرد سفید فرآوری‌شده استفاده می‌کنند تا‌ کالری‌های بیشتری را به آن بی‌افزایند. این خوشه‌ها با قندها افزایش می‌یابد و بدن را با انفجار اولیه انرژی مجهز می‌کند که به احتمال زیاد در چند ساعت ناپدید می‌شود.

شیر کامل

شیر مملو از چربی‌هایی اشباع شده که سطح کلسترول را افزایش می‌دهد، باعث بروز التهاب و در موارد شدید به انسداد عروق نیز کمک می‌کند. برای آنهایی که نمی‌توانند خوردن شیر را ترک کنند، توصیه می‌شود که شیر کم‌چرب مصرف کنند. این نسخه کم‌چرب شیرعاری از چربی است و تنها شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین D و پروتئین است.

مرجع : آرمان
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار