«اسانس»، فرصت تخلف برای تولیدکنندگان
کد خبر: ۵۷۶۸۵
تاریخ انتشار: 2016 December 13    -    ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۴
تولید اسانس در ایران بسیار کم است و با نام «عصاره» به دست مصرف کننده می رسد؛ برای نمونه، اسانس گلاب ارزش افزوده بالایی دارد و در صورتی که موفق به این کار شویم، ارزش ریالی آن در بازار داخل معادل 8-6 میلیون تومان و در بازارهای خارجی به 3-2 برابر این مبلغ به فروش می رسد.
«اسانس»، فرصت تخلف برای تولیدکنندگان
 
 
«اسانس»، فرصت تخلف برای تولیدکنندگان   به گزارش «تابناک باتو»؛ اسانس فرصت تقلب و تخلف را برای بسیاری از تولیدکنندگان فراهم می کند که ارزشی برای سلامت مصرف کننده قائل نیستند.

دکتر فروزنده ملکوتی فر دکترای بهداشت مواد غذایی و کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بيان اين مطلب افزود: اسانس ها مواد معطر و پیچیده ای هستند که در گیاهان وجود دارند و استفاده از آن به حداقل 4500 سال پیش بازمی گردد که در مناسک مذهبی و نگهداری مواد غذایی کاربرد داشت.

تولید اسانس در ایران بسیار کم است و با نام «عصاره» به دست مصرف کننده می رسد؛ برای نمونه، اسانس گلاب ارزش افزوده بالایی دارد و در صورتی که موفق به این کار شویم، ارزش ریالی آن در بازار داخل معادل 8-6 میلیون تومان و در بازارهای خارجی به 3-2 برابر این مبلغ به فروش می رسد.

البته این امر به معنای وارد نبودن اشکال نیست. اسانس ها در صنایع غذایی مورد استفاده است و در صورتی که به تولید و مبدأ، کیفیت و اندازه آن توجه کافی داشته باشیم می توان انتظار داشت به نتایج قابل قبول دست یافت. مانند هر ماده غذایي، امکان تقلب در اسانس نیز وجود دارد؛ به این صورت که اگر از ماده ناشناخته ای تولید و یا از ترکیبات آن اطلاعی نداشته باشیم، با مصرف آن سلامت مصرف کننده را تهدید کرده ایم.  

اگر تولید آبمیوه از کنستانتره نامرغوب و میوه با کیفیت پایین باشد، برای فروش از اسانس رنگ و طعم استفاده و در بازارعرضه شود، مصرف کننده از این موضوع آگاهی ندارد و با مصرف آن خطر ابتلا به بیماری در سنین مختلف افزایش می یابد. بنابراین مراکز نظارتی و سازمان های کنترل سلامت غذا باید توجه ویژه به این مساله داشته باشند.

اسانس فرصت تقلب و تخلف را برای بسیاری از تولیدکنندگان فراهم می کند که ارزشی برای سلامت مصرف کننده قائل نیستند.

در تعریف اسانس می بینیم که ماندگاری بالایی دارد و چون در ترکیب آنها اسید چرب نیست، مزه آن تند نمی شود. تنها مشخصه اسانس، فرار بودن آن است که در دمای بالا قابلیت تبخیر دارند و عطر و طعم آن کاهش می یابد.

کنترل کیفیت در زمان تولید به این صورت است که ماده غذایی با توجه به در فرمولاسیون تعیین شده است، اسانس به آن افزوده، فرآوری و بسته بندی می شود. باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آیا گواهینامه بهداشت برای اسانس صادر شده است یا خیر!

در دنیا سه هزار اسانس شناخته شده که 300 نوع آن کاربرد تجاری دارد و در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.
رادیو سلامت
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار