«اختصاصی تابناک باتو» ارزش های فرهنگی یک جامعه بر عادات غذایی افراد آن جامعه تاثیر می گذارد. یکی از عوامل توسعه فرهنگ آشپزی در برزیل را میتوان در تنوع فرهنگی این کشور دانست. فرهنگ های مختلفی درون جامعه برزیل در یکدیگر تنیده شده و با هم گره خورده اند که به عنوان نمونه میتوان نشانه هایی از ورود مهاجرین از ایتالیا به برزیل را تا حکمرانی پرتغالی ها در قرن ١٦ را در غذاهای مردم این کشور پیدا کرد.
۱.موککا ( Moqueca )
موککا یکی از محبوبترین غذاهای مردم برزیل است . این غذا که ترکیبی از ماهی و شیر نارگیل است را کارگران سیاه پوستی که در قرن ۱۶ میلادی در شمال شرق برزیل و در مزارع نیشکر کار می کردند با خود به برزیل آوردند.
۲. پاستیس ( pasteis )
شهر سائوپائولو در شرق برزیل از جمله مکانهایی است که تنوع فرهنگی قابل توجهی در آن وجود دارد. در میان ساکنان بومی این شهر این ترکیبی از مهاجرین آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی و لبنانی هم دیده میشود. پاستیس را نیز میتوان به نوعی تاثیر گرفته از غذای ژاپنی ها توصیف کرد. پاستیس غذای کم حجم و سبکی است که پس از تهیه خمیر و سپس پرکردن آن با مایه ای از گوشت چرخ کرده، پنیر موتزارلا و میگو و تکه هایی از موز و شکلات در روغن سرخ میشود.
۳. سوشی برزیلی
مردم برزیل به سوشی علاقه زیادی دارند. همین امر باعث شده تا آنها به پخت سوشیب با روش های بومی دست بزنند و سوشی برزیلی را ابداع کنند.
۴.آکاراجه ( Acaraje )
آکاراجه یک نوع فست فود به شمار می رود و شباهت زیادی به فلافل دارد، این غذای پرچرب و پر کالری از حبوبات، میگو، روغن زیتون، روغن ذرت ، آرد سفید، سیر و... تهیه میشود.
۵. فیجوآدا ( Fijoada )
فیجوادا از برنج، لوبیا ، سس مخصوص برزیلی، تکه های گوشت استیک شده و معمولا کنار سیب زمینی سرخ شده تشکیل میشود. گوشت استیک شده میتواند گوشت گاو، مرغ یا ماهی باشد.
۶.چوراسکو ( Churrasco )
چوراسکو نامی است که برزیلی ها به غذاهای کبابی خود می دهند و در جنوب برزیل محبوبیت بیشتری دارد.