کوکو یکی از انواع غذاهای نانی است که طرفداران زیادی هم دارد. علاوه بر این، در دسترس بودن مواد مورد نیاز آن باعث شده تا تمایل به آن در بین خانمهای خانه زیاد باشد.کوکوسیبزمینی و پیازچه یکی از انواع کوکوهای سیبزمینی است که به خاطر وجود پیازچه طعم متفاوتی دارد. البته ما برای آنهایی که نگران میزان کلسترول خون خانوادهشان هستند، این کوکو را بدون نیاز به تخممرغ آموزش میدهیم.
سیب زمینی پخته شده: چند عدد کوچک
هویچ پخته و رنده شده: 1 عدد متوسط
پیازچه خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیبزمینیها و هویج را پخته و پوست بگیرید. سیبزمینیها را با گوشتکوب دستی یا رنده ریز رنده کنید. بهتر است اگر سیبزمینیها را رنده میکنید، بعد از اتمام یک بار هم با گوشتکوب بکوبید تا خوب یکدست شده و قدرت چسبندگی پیدا کنند.
سپس هویج، پیازچه، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
با توجه به اینکه در این کوکو از تخممرغ استفاده نمیشود، کمی ترد و شکننده است و باید در هنگام سرخ کردن حسابی حواستان باشد تا کوکوها خرد نشوند.
کمی روغن در ماهیتابه ریخته و صبر کنید تا داغ شود. سپس یک گلوله کوچک از مواد برداشته و کمی فشار دهید تا به صورت دایره مسطح شوند و در روغن داغ سرخ کنید.
پس از سرخ شدن دو طرف کوکوها آنها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
در صورت تمایل میتوانید یک تخممرغ به مواد اضافه کنید، ولی در اصل، این کوکوی_بدون_تخممرغ است.
نکات تغذیهای:
پیازچه مورد استفاده در این غذا، سبزی سالم و مفیدی برای بدن است. این گیاه دارای مواد مغذی مثل فيبر، منيزيم، ويتامين ب۶، پتاسيم، مس و ویتامین C است.
خوردن پیازچه قند خون را پایین آورده و همچنین باعث کاهش کلسترول بد خون میشود. این گیاه غنی از ویتامین C است و برای تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و عروق، پیشگیری از بیماریهای چشمی و چین و چروک موثر است.
از دیدگاه طب سنتی طبیعت پیازچه گرم و خشک است. برگهاي سبز پيازچه باعث رفع بيماريهاي روحي ميشود. مصرف پيازچه پخته باعث نرمي مزاج شده و برای ناراحتيهاي شكم بسيار مفيد است. پيازچه پخته بسيار ادرارآور بوده و براي ناراحتيهاي رودهاي بسيار مناسب است.