نکات ضروری برای درست کردن جوجه کباب خوشمزه
کد خبر: ۳۳۲۸۹
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار: 2016 April 10    -    ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
نکته ی اول در مورد آبلیمو و نمک هست. اول اینکه آبلیو و نمک جوجه را سفت می کند. حذف آن هم جوجه را بی مزه می کند.
نکات ضروری برای درست کردن جوجه کباب خوشمزهنکته ی اول در مورد آبلیمو و نمک هست. اول اینکه آبلیو و نمک جوجه را سفت می کند. حذف آن هم جوجه را بی مزه می کند. برس کشیدن ترکیب آبلیمو و نمک به جوجه ی نیم پز شده هم به اندازه ی کافی به آن طعم و مزه نمی دهد و باید همراه این مواد بماند تا طعم بگیرد.

نکات ضروری برای درست کردن جوجه کباب خوشمزه

خوب پس چه کار کنیم که هم گوشت سفت نشود و هم به اندازه ی کافی طعم بگیرد.

ما باید دور تا دور جوجه ها را با روغن مایع کاور کنیم تا در اثر ماندن طولانی از نفود آبلیمو و نمک به تکه های جوجه جلوگیری کند در عین حال حسابی طعم دار شود.

پس قبل از اضافه کردن آبلیمو و نمک به آن روغن مایع (نه کره توضیح می دهم) اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا جوجه ها با روغن پوشیده بشوند بعد آبلیمو و نمک اضافه می کنیم به این شکل جوجه های طعم دار شده ی ما هرگز و هرگز سفت نخواهند شد.

کره هم چون در اثر سرما سفت می شود حتی اگر آن را ذوب کنیم باز چون جوجه ها سردند سفت می شود و جوجه ها خوب کاور نمی شوند و جوجه در اثر تماس با آبلیمو و نمک سفت می شود برای این قسمت توصیه نمی شود. اما در آخر می توانید برای عطر و طعم بیشتر به آن ۱ قاشق غذاخوری کره ی مذاب اضافه کنید.
نکته ی دوم در مورد شیوه ی خرد کردن پیاز هست. بعضی افراد پیاز را رنده می کنند تا تکه های جوجه را خوب بپوشاند. بعضی هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له می کنند تا جوجه ها حسابی مزه بگیرند.

به نظر من این روش غلط است، چرا ؟ چون اگر پیاز له یا رنده شود به تکه های جوجه می چسبد و جدا نمی شود. بعد که ما روی حرارت کباب می کنیم این پیاز ها سریع می سوزند و ما گمان می کنیم رنگ جوجه عوض شده و پخت آن کافی است.

در حالیکه این پیازها هستند که طلایی (و بعضا قهوه ای و سیاه شدند و سوختند) و این باعث می شود پخت را متوقف کنیم و گوشت مرغ به خوبی نپزد و همچنین پیازهای سطح جوجه بسوزند و تلخ شوند.

اگر پیاز را به این شکل له کنید ما در جوجه کبابمان یک کاور تلخ و سوخته ی پیازی و گوشتی نپخته داریم.

پس رنده و له کردن پیاز ممنوع بهترین شکل خرد کردن پیاز خلال کردن آن هست
نکته ی بعدی در مورد زعفران هست. یک جوجه کباب اصل و حرفه ای حتما حتما زعفران آن هم به مقدار زیاد دارد.

منتها مشکلی که وجود دارد این است که ما زعفران دم کرده (یا به اصطلاح آب زعفران) را به جوجه ها اضافه می کنیم اما به جای اینکه تکه های جوجه طعم زعفرانی بگیرند پیازها و روغن و آبلیمو و خلاصه هرچی که داخل آن ریختیم طعم زعفران می گیرند و بعدا این مواد زعفرانی دور ریخته می شود که به نظر من خسارت است. خوب پس چه کار می کنیم؟

قبل از اضافه کردن هر چیزی به جوجه (هرچیزی شامل پیاز و آبلیمو و …) به تکه های جوجه خام و خالص رعفران دم کرده اضافه می کنیم و به مدت ۱ ساعت (یا بیشتر) استراحت می دهیم تا تکه های جوجه طعم و رنگ زعفران بگیرند بدون اینکه نگران رنگ و طعم گرفتن پیازها و آبلیمو و سایر مواد باشیم. بعد به آن سایر مواد را اضافه می کنیم
نکته ی آخر هم در مورد ادویه جات هست. مرغ ذاتا بوی خاصی دارد که ناپسند است. این بو به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته می شود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی می کند. این مورد کاملا سلیقه ای است اما ادویه های پیشنهادی من ۱- پودر پیاز ۲- فلفل سیاه تازه آسیاب شده (نه مانده! توضیح می دهم) ۳-مقدار بسیار اندکی پودر سیر

و یک نکته هم که حتما خودتان خوب می دانید این است که به صورت کلی هر نوع ادویه ای را دقیقا در همان لحظه ی مصرف باید آسیاب کرد. ادویه های آسیاب شده اگر بمانند به سرعت بو و طعم خودشان را از دست می دهند.

این یک قانون کلی است. هل، زعفران، فلفل سیاه، تخم گشنیز. و هر ادویه ی دیگری را دقیقا در همان لحظه ی استفاده باید آسیاب کرد تا بیشترین میزان بو و طعم را داشته باشیم.
پس مراحل کار مزه دار کردن جوجه کباب به این شکل است : اول به تکه های جوجه ی خرد شده محلول غلیظ زعفران اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تکه های جوجه همراه با محلول زعفران ۱ ساعت بماند.
بعد به آن روغن مایع اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا تکه های جوجه کاملا با روغن مایع کاور شوند.

بعد به آن آبلیمو و نمک و ادویه جات تازه آسیاب شده اضافه می کنیم مجددا یک ساعت استراحت می دهیم و در نهایت به آن پیازی که خلالی خرد شده و در صورت دلخواه فلفل دلمه ای خرد شده اضافه می کنیم حداقل برای مدت ۲ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال به آن استراحت می دهیم تا حسابی مزه بگیرد.

بعد هم روی شعله ای یکنواخت و متوسط ( و از آن بهتر زغال سرخ) کبابشان می کنیم و با پلوی زعفرانی و کره و گوجه ی کبابی سرو می کنیم.

نکته :

(پس با این حساب برای درست کردن یک جوجه کباب با کیفیت حداقل ۴ ساعت زمان لازم است. بهتر است برنامه ریزی کنیم تا زمان کم نیاوریم.

آشپزی مثبت
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Mangool
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
3
30
سلام؛
یه فوت کوزه گری میگم برید حالشو ببرید...
در همان مرحله اولیه خواباندن جوجه ها به پیاز و روعن و ... یه قاشق "سس مایونز" هم بزنید...
بقیه موارد هم که گفته شد با سس مایونز دیگه زعفران نزدید هم مهم نست(خیلی گرون شده لامصب)بازم بگید Mangool آدم بدیه...
حالشو ببرید...
.یا حق.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
دمت گرم منگل
علی
| |
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
منم یه نکته خیلی ریز و مهم میگم که اگر رعایت نکنید بهتون نمیچسبه:
بعد از اینکه جوجه ها حسابی مغزپخت شد، منم دعوت کنید تا همه دور هم بخوریمشون.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
8
1
سلام
من هم ی فوت کوزه گری میگم حالش ببرید
مرغ را که تیکه کردین هیچی بهش نزنید فقط نمک زیاد به آن بزنید و بزارید مغز پخت شود....تست کنید حتما
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
1
3
البته این سیخهایی که در تصویر است برای جوجه کباب روی اتش نیست و مخصوص کبایپب حسینی یا کباب چوبی است که در ماهیتابه سرخ شده و سپس پخته میشود)چون سر و ته سیخ میسوزد..ضمنا خلال کردن پیاز تقریبا هیچ تاثیری بر مزه جوجه کباب نمیگذارد و بهتر ایت پیاز را ابتدا رنده سپس از صافی بگذرانیم تا مشکل اشاره شوده توسط سرآشپز هم بوجود نیاید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
اگر سیخ های چوبی را در آب بخوابانید، می توانید بدون سوختن روی اتش استفاده کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
7
3
سلام یه جوجه کباب سالم و خوب خونگی به هیچکدام از اینها نیاز نداره و فقط یه مقدار آبلیمو و نمک به مدت ربع ساعت قبل از گذاشتن روی زغالی که اتیشش خوابیده کفایت میکنه و نکته دیگه اینکه وقتی سیخها را روی منقل یا باربیکیو گذاشتید از بادزدن خودداری کنید چون گرد خاکستر روی گوشت می نشیند که می تواند برای سلامت مضر باشد فقط لازم است صبر و حوصله داشته باشید تا با حرارت ملایم زغال به آرامی آماده شود
جوجه دوست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
1
11
من هم یک فوت کوزه گری توپ بگم جوجه کباب رو تیکه اولش رو با دقت بخورید اگر خوب بود مثل هیولا در چند ثانیه بقیشم بخورید بیخودی لقمه نگیرید مزش میره :)
حمی اسماعیلی از خورموج بوشهر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
2
3
منم بگم مایعات حتی زعفرون را با سرنگ 10 سی س یا 50 سی سی داخل گوشت تزریق کنید رویش هم روغن یا خامه یا کره و سپس آتش ملایم بدون باد زدن، لطفا اولین سیخ را به خانم عزیزتان بدیدپ،بعدی به بچه و سومی به مادر خانم و تا اینکه همه یه سیخ گرم خورده باشند نگاه می کنی میبینی تمام شده و به خودتان نرسیده، نه نگران نباشید جای من باشید از هر سیخ مقدار بیش از یک سوم را یواشکی برای خودمان لای نان ها کنار گذاشتیم در می آوریم تا هم دیگران با این شیرین کاری بخندند و روحیه تاز ه کنند و هم دیگه کسی تو چشات موقع خوردن نگاه نمی کنه( نشون جان)
پاسخ ها
من
| |
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
50 سی سی!!!!!!! تزریق!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
1
1
اینها که گفتید هر مبتدی انجام میدهد ولی باز طعم ان مثل جوجه کباب بعضی رستورانها که هم ابدار ومزه دار و هم ترد و خوشمزه هست نمیشود و ترکیب ادویه جات ان هم دقیق و معلوم نیست .یک حرفه ای کار بلد بنویسد بهتر است
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۷
0
0
ماست هم به جای روغن مایع خوب جواب میده.سفتی آبلیمو را هم از بین میبره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
0
0
اگر عجله دارید
کمی کیوی خورد کنید و 3 دقیقه بعدش کیوی ها رو بردارید
رجبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
0
1
با ترشی آلو یا آلبالو اگر طعم دار کنید، هم نرم می شود و هم شکل کباب برگ می گیرد و هم خیلی از هر دو آنها خوشمزه تر می شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
1
0
گوجه خام بهتره چون پختن باعث ازبین رفتن خواص گوجه و برای معده خوب نیست .
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
0
0
من الان چند ساله که جوجه رو به این شکل درست میکنم که بعد از سرخ شدن کامل زغالها سیخها رو بدون هیچ چیزی کباب میکنم و در آخر قبل از کباب شدن کامل و در همون 3 یا 4 دقیقه پایان کار از موادی که با روغن زیتون و ادویه کبابی که اینجا توی اهواز زیاده توی یک کاسه به هم میزنم و با برس روی جوجه های تقریبا کباب شده میکشم و سیخها رو در حد یکی دو دقیقه روی آتش میگردونم و برشون میدارم و با اینکار جوجه ها خیلی ظاهر قشنگی پیدا میکنن و دارای طعم بینظیری میشن / تا حالا هر کس از این جوجه ها خورده بهم گفته که بهترین جوجه کباب عمرش رو خورده و خواهش کرده که دستور طبخ رو بهش بگم / وجدانا امتحان کنید تا بفهمید چی میگم . ( ادویه کبابی رو حتما از عطاری های سنتی و قدیمی بخرید یا اگر گذرتون به خوزستان افتاد بخرید )
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار