به دلیل مواد مغذی به کار رفته درآش شله مشهدی، این آش یکی از بهترین گزینه ها برای سفره افطارتان در ماه رمضان است.
مواد لازم برای آش شله مشهدی :
گوشت گوسفند : 500 گرم
بلغور گندم : 1 لیوان
برنج : 1/2 لیوان
باقلا : 1/2 لیوان
نخود : 1/2 لیوان
لوبیا قرمز : 1/2 لیوان
لوبیا سفید : 1/2 لیوان
لوبیا چیتی : 1/2 لیوان
خورشت قیمه آماده : 2 لیوان
پیاز : 5 عدد
روغن : 5 قاشق غذاخوری
دارچین و نمک و فلفل : مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
گوشت را داخل قابلمه بریزید ، چند لیوان اب اضافه کنید و بگذارید به جوش
بیاید سپس کف روی اب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید
، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و 3-4 ساعت اجازه دهید گوشت
بپزد و اب گوشت تمام شود سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.
حبوبات
را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات
بپزند و نرم شوند سپس گوشت کوبیده ، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته
اضافه کنید ، دارچین ، روغن ، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند
ساعت تمام مواد باهم بپزند.
در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود ؛ پس از اینکه آش آماده شد در ظرف بریزید و با قیمه تزیین و سرو کنید. ( در قابلمه باید باز باشد ، در این مدت اگر آب آش کم شد اب جوش اضافه کنید).
ایران کوک