ریشه‌های روانی در پیروی نکردن از دستورالعمل‌های مبارزه با کرونا
کد خبر: ۱۷۶۶۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2020 April 16    -    ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
در برخی جوامع این دستورالعمل‌ها به خوبی رعایت می‌شود، اما در برخی شهرها مردم به آن اعتنایی ندارند. این وضعیت مختص یک کشور و شهر خاص نیست. در ایالات متحده برخی ایالت‌ها در قرنطینه خانگی و رعایت دستورالعمل‌های مبارزه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا موفق بودند و برخی دیگر از ایالت‌ها مانند «مین» مردم توصیه‌های دولتی را جدی نگرفتند.

پیروی نکردن از دستورالعمل‌های مبارزه با ویروس کرونا ریشه‌های روانی دارد

پیروی نکردن از دستورالعمل‌های مبارزه با ویروس کرونا ریشه‌های روانی داردبه گزارش «تابناک با تو»؛ همه کشورها به مردم‌شان توصیه کردند «در خانه بمانند» و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند. در برخی جوامع این دستورالعمل‌ها به خوبی رعایت می‌شود، اما در برخی شهرها مردم به آن اعتنایی ندارند.

این وضعیت مختص یک کشور و شهر خاص نیست. در ایالات متحده برخی ایالت‌ها در قرنطینه خانگی و رعایت دستورالعمل‌های مبارزه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا موفق بودند و برخی دیگر از ایالت‌ها مانند «مین» مردم توصیه‌های دولتی را جدی نگرفته و آن‌ها را رعایت نمی‌کنند.

هنوز ساحل «پوپام بیل» در شبه جزیره فیپسبورگ پر از جمعیت است و مردم در ساحل یا پارک قدم می‌زنند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند.

پیروی نکردن از دستورالعمل‌های مبارزه با ویروس کرونا ریشه‌های روانی دارد

این وضعیت فقط در امریکا دیده نمی‌شود؛ شهرهای مختلف اروپا شاهد صحنه‌های دوگانه و متضاد است. در یک شهر مردم خودشان را از هرگونه پیاده‌روی، دویدن، قدم زدن در خیابان، بیرون رفتن از خانه و مراجعه به مراکز تفریحی و گردشگری منع کردند ولی در شهری دیگر مردم به سبک زندگی جدید عادت نکرده و هنوز عادت‌های قدیمی خود را ترک نکردند.

چرا مردم با دستورات جلوگیری از شیوع کروناویروس مخالفت کرده و آن‌ها را رعایت نمی‌کنند؟ روان‌شناسان به این وضعیت یا احساس ناامیدی «واکنش روانی» (psychological reactance) می‌گویند.

مردم احساس می‌کنند آزادی‌شان تهدید شده

دکتر «کریستین سلبی»، یکی از روان‌شناسان مطرح امریکایی درباره این موضوع می‌گوید: «دقیقا مثل این است که با یک کودک سروکار دارید که باید مسواک بزند. یک بار به او می‌گویید مسواک زرد یا آبی را می‌خواهی و یک بار به او می‌گویید باید مسواک بزند و انتخاب دیگری ندارد.»

این روان‌شناس می‌گوید همه مردم جهان با بیماری خطرناک COVID-19 مواجه هستند ولی برخی از مردم نمی‌خواهند از دستورات عمومی و اجباری دولت‌ها یا مراکز پیشگیری از شیوع این بیماری پیروی کنند.

پیروی نکردن از دستورالعمل‌های مبارزه با ویروس کرونا ریشه‌های روانی دارد

دکتر «کریستین سلبی» می‌گوید مردم وقتی احساس می‌کنند آزادی آن‌ها محدود یا سلب شده است؛ در موقعیت شورش و مخالفت می‌روند. امریکایی همیشه آزادی‌های زیادی داشتند و اکنون وقتی به آن‌ها گفته می‌شود تجمع نکنید یا از آب و هوای خوب لذت نبرید؛ آزادی آن‌ها تهدید شده است.

بسیاری از پارک‌ها و سواحل امریکا هنوز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نمی‌شود و مردم در اجتماع‌های چندنفره کنار یکدیگر هستند. برخی کارشناسان این افراد را باهوش یا کودن می‌خوانند در حالی‌که لزوما به عقل و انتخاب ارادی آن‌ها برنمی‌گردد و ریشه‌های روانی دارد.

از سوی دیگر، برخی از کارشناسان می‌گویند اطلاعات درست و دقیقی به مردم داده نشده است یا اینکه مردم از روش‌های مناسب‌تری در جریان شیوع ویروس کرونا قرار نگرفته‌اند که چنین وضعیتی را شاهد هستند.

دولت نمی‌خواهد آزادی مردم را بگیرد یا آن‌ها را به زور وادار به انجام کاری کند. همه مردم دنیا در یک وضعیت مشابه هستند و انتخاب دیگری هم وجود ندارد.

کماکان همه توصیه می‌کنند در خانه بمانید و از اجتماع‌های چند نفره حتی در پارکینگ خانه یا پارک‌ها و ساحل‌ها پرهیز کنید.

منبع: یک پزشک

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۸
0
3
پس متاسفانه باید منتظر موجهای بعدی ویروس کرونا باشیم که بیشتر ه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار