«تابناک باتو» یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مجلسی زرشک پلو با مرغ است. زرشک برای خوش طعمتر کردن و نیز تزیین این غذای بکار میرود، اما اگر روش صحیح تفت دادن زرشک را ندانیم، پلو ظاهری ناخوشایند خواهد گرفت. در این مطلب نکاتی در خصوص آماده کردن زرشک برای تزیین چلو و ته چین ذکر میشود.
چه زرشکی برای غذاهای مجلسی مناسب است؟
هرچه زرشک تازهتر باشد، غذا خوش رنگتر میشود.
هر چه زرشک بماند، تیرهتر میشود مگر اینکه تا تازه است آن را فریز نمایید تا نرم و خوشرنگ بماند.
پس به خاطر داشته باشید مهمترین نکته برای خوش رنگ ماندن زرشک این است که زرشک را در فریزر نگهداری کنید تا رنگ آن ثابت مانده و سیاه و خشک نشود.
زرشک خوب، قرمز روشن و خوشرنگ است، بنابراین از خریدن زرشکهایی که رنگ تیره دارند خودداری کنید.
روش اول تفت دادن زرشک
مواد لازم
زرشک یک پیمانه (مقدار زرشک دلخواه است، میتوانید برای هر نفر ۲ تا ۳ قاشق در نظر بگیرید)
شکر به میزان دلخواه
مخلوط روغن و کره ۲ قاشق غذاخوری
آب یا گلاب یک قاشق
طرز تهیه
اگر زرشک تازه است، آن را پاک کرده، بشویید و در آبکش بریزید تا آبش برود.
اگر زرشک خشک است، آن را ۱۵ دقیقه در آب سرد بریزید تا برگ و سنگریزه آن جدا شود، سپس بشویید و در آبکش بریزید.
زرشک را با یک قاشق آب (آب فقط برای حل شدن شکر است) و کره و روغن در ظرفی ریخته و گرم کنید. مراقب باشید داغ نشود.
سپس شکر را اضافه کرده و بلافاصله شعله را خاموش کنید.
بگذارید کمی بماند تا شکر و آب به خورد زرشکها برود و پف کنند. سپس روی برنج بریزید.
در صورت تمایل کمی زعفران دم کرده بریزید.
روش دوم
در این روش پیاز رنده شده را تفت داده و سپس زرشک به آن اضافه میشود.
روش سوم تفت دادن زرشک
یک روش دیگر این است که زرشک را همراه با هویج رنده شده تفت دهید.
نکات مهم در تفت دادن زرشک برای غذاهای مجلسی
به خاطر داشته باشید زرشک نیاز به سرخ شدن زیاد ندارد، کافیست کمی پف کند.
بهتر است زعفران را جدا با برنج مخلوط کرده و بعد زرشک را روی آن بریزید تا عطر و رنگ زعفران و قرمزی و درخشانی زرشک حفظ شود.
وقتی زرشکها را کمی تفت دادید و پف کردند، حرارت زیر آن را خاموش کرده و یک قاشق گلاب یا آب جوش روی آن بریزید تا خشک نشود و پفکی بماند.
زعفران را بعد از خاموش کردن شعله اضافه کنید.
میتوانید خلال پرتقال را چند بار بجوشانید تا تلخی آن برود و به زرشکها اضافه کنید.
کره زرشک را شفافتر میکند. میتوانید مخلوط کره و روغن را برای تفت دادن استفاده کنید.
از قاشق برای هم زدن زرشک استفاده نکنید، چون به زرشک آسیب میرساند، بهتر است خود ظرف را تکان دهید.
دقت کنید که روغن داغ نباشد و زرشک زیاد حرارت نبیند، چون رنگش تیره میشود.
هنگام تفت دادن زرشکهای تازه نیازی به آب نیست.
پیشنهاد میکنیم قبل از فریز کردن، زرشک را خوب بشویید تا زمان مصرف راحتتر باشید. هنگام تفت این زرشک هم نیاز به آب نیست.
اگر لازم شد زرشک را مجددا گرم نمایید، مراقب باشید رنگش تیره نشود.
میتوانید مقدار شکر و زعفران دم کرده یا آب یا گلاب را نصف مقدار زرشک بریزید.
با زرشک میتوانید برنجهای مجلسی را به زیبایی تزیین کنید.
تصویر زندگی