«تابناک باتو» چند روز پس از خرید، سبزیها پلاسیده میشود. اما آیا میتوان سبزی را بیشتر از یک هفته نگه داشت؟ در این مطلب نگاهی میاندازیم به روشهای تازه نگهداشتن سبزی خوردن.
راهکارهایی برای تازه نگهداشتن سبزی بیش از یک هفته
سبزیها از جمله مهمترین گروه غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین توصیه میشود. با خوردن آنها میتوان ویتامینها و املاح بسیاری را به بدن رساند.
سبزی خوردن شامل چیست؟
تره، ترپچه، ریحان، شاهی، نعنا، پیازچه، جعفری، ترخون.
البته سبزیهایی که در سبزی خوردن استفاده میشود کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و خودتان میتوانید مواردی را اضافه یا کم کنید. اما ۶ مورد اول در معمولاً حتما در سبزی خوردن میبینیم، ولی جعفری و ترخون در بعضی جاها در بین سبزی خوردن قرار نمیگیرد.
روش تازه نگهداشتن سبزی بیش از یک هفته
روشهای مختلفی برای تازه نگهداشتن سبزی وجود دارد، اما قبل از قرار دادن سبزی در یخچال به هر روشی، این نکات را حتما رعایت کنید:
√ همیشه سبزی را خیلی سریع پاک کنید. چون برگهای زرد و پلاسیده موجود در بین سبزی پاک نشده موجب میشود سبزی زودتر خراب شود.
√ بعد از پاک کردن سبزی خوردن آن را خوب بشویید و ضدعفونی کنید.
√ برای رفع گل و لای، سبزیها بیش از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه سبزی در آب نمانند، زیرا تغییر رنگ داده و پلاسیده میشوند.
√ برای ضدعفونی کردن میتوانید از مواد طبیعی مانند سرکه و یا نمک استفاده کنید.
√ سبزی را برای ۱ ساعت در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
√ بعد سبزیها را در یک پارچه نخی پهن کنید تا ۳ الی ۴ ساعت کاملاً آب آن گرفته شود. سبزی اگر آب داشته باشد و داخل یخچال قرار دهید، سریع پلاسیده میشود. هر نیم ساعت هم سبزیها را زیر و رو کنید تا سبزیهایی که در زیر قرار دارند هم آب آنها گرفته شود.
بهترین روش تازه نگهداشتن سبزی
یکی از بهترین روشهای تازه نگهداشتن سبزی، قرار دادن ساقه آن در آب و پوشاندن برگ هایش با پلاستیک است. دور پلاستیک را کش گذاشته یا با نخ ببندید.
میتوانید از لیوانهای در دار هم برای نگهداری سبزی استفاده کنید.
استفاده از دستمالهای آشپزخانه و کیسه پلاستیک برای تازه نگهداشتن سبزی
این روش شاید یکی از رایجترین روشهای نگهداری کاهو است که شامل شستن و خشک کردن برگها، سپس قرار دادن آنها روی کاغذ و بعد پیچیدن آنها در کاغذ با کمترین هوا و سپس قرار دادن آن در کشوی یخچال است. در این روش، کاغذ رطوبت اضافی سبزیها را جذب میکند و مانع لزج شدن آنها میشود. کیسه فریزر نیز مانع گردش پیدا کردن هوای اضافه میشود در نتیجه روند پلاسیدگی را کند میکند و تا ۵ روز سبزی سالم میماند پس از ۷ روز، برخی از برگها پلاسیده میشود، اما قابل خوردن است.
جعبه و دستمال کاغذی برای تازه نگهداشتن سبزی
در این روش، یک ظرف پلاستیکی با کاغذ پوشیده میشود. سبزیها را در آن قرار میدهند و سپس با لایهای از کاغذ پوشیده میشود. ظرف را نیز میبندیم جعبه از آسیب رسیدن به سبزیها پیشگیری میکند. در این روش تا ۵ روز سبزیها سالم و تازه میماند، پس از ۷ روز برخی برگها پلاسیده میشود، اما قابل خوردن خواهد بود و پس از ۱۰ روز غیر قابل خوردن.
یک کیسه پلاستیکی و هوا برای تازه نگهداشتن سبزی
در این روش سبزیها، در یک کیسه قرار میگیرد کمی در آن هوا دمیده میشود، سپس کیسه از بالا پیچیده و با یک باند لاستیکی بسته میشود. هوای کافی باعث تازه ماندن سبزی میشود. در این روش نیز سبزیها تا ۷ روز خوب و سالم میماند. پس از این سه روش کدام را باید انتخاب کرد؟ برای ترد ماندن و ماندگاری طولانی مدت روش ۲ مناسبتر است و در صورتی که قصد ندارید سبزیها را برای بیش از یک هفته نگه دارید میتوانید از دو روش دیگر استفاده کنید.
سبزیها را داخل سطل یا ظرف دیگر یکبار مصرف بگذارید، به گونهای که فشرده نباشند و روی آن را با پلاستیک و کش بپوشانید.
همینطور میتونید سبزی شسته شده که آبش خوب رفته را داخل قابلمه رویی یا آلومینیومی نگهداری کنید.
یک روش دیگه هم اینه که داخل آبکش درداری بگذارید و روش را بپوشونید. البته ظروف مخصوص هم در بازار موجوده.
سبزیهایی که کاملا خشک شده باشند و آبی نداشته باشه را میتونید داخل کیسه مخصوص سبزی نگهداری کنید یا در یک پارچه نخی تمیز قرار داده و پارچه را در پلاستیک بگذارید.
سبزی نشسته ماندگاری بیشتری داره، هر دفعه به اندازه نیاز بشویید.
تره، پیازچه و شاهی را جدای سبزیجات دیگه نگهداری کنید.
خواص برخی سبزیحات
سبزیجات فیبر بالایی دادند، ضدسرطان بوده و به تقویت حافظه، زیبایی پوست و بهبود مشکلات گوارشی کمک میکنند.
تره: ضد سرطان
ترپچه: خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد؛ و ضد سرطان است.
ریحان: جلوگیری از ورم معده
شاهی: ضد باکتری و ضد سرطان
نعنا: ضد نفخ و ضد تهوع
جعفری: جلوگیری از سکته قلبی و مغزی، کاهش وزن
تصویر زندگی
حتی کشورهای همسایه و مشترک از نظر فرهنگی با ایران.
البته این بهترین عادت قدیمی ایرانیان است