فرزندان متولد شده از این مادران ضریب هوشی کمتری دارند
کد خبر: ۱۶۷۱۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2020 January 06    -    ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۵
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کودکان متولد شده از مادران چاق در آینده به بیماری‌های گوناگون مبتلا شده و ضریب هوشی کمی خواهند داشت.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پزشكی، درباره افت ضریب هوشی فرزندان متولد شده از مادران چاق گفت: طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده بین ۱۷۸۳ مادر و کودک ۵ ساله در سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ مشخص شد که BMI تا ۲۵ طبیعی، از ۲۵ به بالا اضافه وزن و از ۳۰ به بالا نشانگر چاقی در افراد است.

او افزود: اگر هر بار به BMI یک عدد اضافه شود باعث اختلال چهار دهم درصدی در میزان ضریب هوشی کودکان خواهد شد.

پسران متولد شده از مادران چاق دچار اختلالات مهارتی خواهند شد

جوزدانی تصریح کرد: در مطالعات علمی گوناگون مهارت های هوشی و حرکتی فرزندان پسر متولد شده از مادران چاق تا ۵ نمره نسبت به مادرانی که در طول زمان بارداری خود وزن طبیعی داشتند کاهش پیدا کرده است که این تغییر شامل جنسیت دختر نمی شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه زیادی به کاهش وزن بانوان با مشورت پزشک خود قبل از زمان بارداری دارند؛ چرا که بارداری با وزن بالا در افراد باعث تولد زودهنگام نوزادان، توقف رشد داخل رحم نوزاد، دیابت و اختلال در سلامت جسمی- روانی نوزادان خواهد شد.

ضریب هوشی کودکان

جوزدانی ادامه داد: تمام بانوان باید یک سال قبل از زمان بارداری با برنامه ریزی های پزشکی از سلامتی کامل خود اطمینان حاصل کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: حداکثر اضافه وزن مادران باردار باید در سه ما آخر حاصل شود و حتما به یاد داشته باشید که تغذیه مناسب، کاهش وزن و کنترل وزن در دوران بارداری تحت نظر پزشک متخصص امری لازم و ضروری است.

جوزدانی درباره وزن نوزادان متولد شده از مادران چاق بیان کرد: نوزادان متولد شده از مادران چاق با وزن ایده آل و نرمال بین وزن ۲ تا ۳کیلوگرم به دنیا می آیند. اما تبعیت از الگوی غذایی نامناسب در خانواده باعث چاقی و اضافه وزن بیش از حد در سنین بالاتر کودک خواهد شد.

جوزدانی اظهار کرد: طبق مطالعات علمی انجام شده ۸۰ درصد کودکان متولد شده از مادران چاق به علت الگوی نامناسب غذایی، مصرف خوراکی های پرکالری و چرب دچار اضافه وزن، سوء تغذیه، دیابت زود هنگام، فشار خون بالا، بیماری های استخوانی، افزایش افسردگی و بیماری های دیگر خواهند شد.

جوزدانی در پایان گفت: متاسفانه بسیاری از والدین چاقی کودکان خود را نشانگر بزرگ شدن و قوی شدن می دانند در حالی که چاقی و لاغری بیش از حد در سنین کودکی و نوجوانی تنها نشانگر بیماری سوء تغذیه در این افراد است.

باشگاه خبرنگاران

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۶
1
2
من در بحث بیماری های مادرزادی تخصصی ندارم اما شما میدانید تعداد کمی از این بیماری ها با آزمایش های ژنتیکی قبل از زایمان و در چند ماه اول بارداری قابل تشخیص هستند و هزینه آزمایش ها در کشور ما بیش از 1 میلیون تومن هست که بسیاری از خانواده ها توان پرداخت اون رو ندارندو نتیجه اون به دنیا اومدن کودکانی با بیماری های ژنتیکی هست که ساده ترین اون تالاسمی مینور و فاویسم هست که فرد تا آخر عمرش دچار خستگی و تپش قلب هستو در همین ایران خودمان از هز 100 نفر 1 نفر مبتلا هست و تا آخر عمر در زندگیش دچار مشکل هست بماند بیماری های دیگر مثل سندرم داون، اوتیسم و .....

اصولن زاد و ولد در دنیای امروز به خصوص در آفریقا و آسیا با توجه به شرایط فلاکت باری که دارند کار اشتباهی هست و با این کار زندگی یک انسان تباه خواهد شد.

شما به همین خاورمیانه نگاه کنید . بالاترین رشد جمعیتی در دنیا رو دارد و از طرفی در طول هزار سال گذشته تا به امروز یک روز خوش نداشته و ساکنان آن همیشه در حال جنگ بوده اند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار