مواد غذایی که معده شما از آن‌ها بیزار است
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۳۹۵۶
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: 2019 December 05    -    ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
bato-adv
bato-adv
از آنجایی که pH معده ی ما بالاتر از میزان خنثی است، خوردن مقادیر زیادی مواد غذایی ای که اسیدیته ی یکسانی دارند، نتایج خوبی به بار نخواهد آورد. اگر مصرف مواد غذایی اسیدی تان بالا باشد این مسأله می تواند باعث مشکلاتی مانند رفلاکس اسید معده، سوزش معده، پوسیدگی دندان و حتی بروز سنگ کلیه شود.

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار استبه گزارش «تابناک با تو»؛ گاهی حتی مواد غذایی معمولی که استفاده می کنیم هم بی ضرر نیستند. یک عدد گوجه فرنگی یا یک لیوان چاه سیاه می تواند به بدن شما، به ویژه معده تان صدمه بزند. علت این مسأله خاصیت اسیدی ای است که در بعضی مواد غذایی بیشتر است. این مواد غذایی باعث سوزش معده، رفلاکس اسید معده (برگشت اسید از معده به بالا و مری) و دیگر مشکلات و ناراحتی ها می شوند. به همین دلیل است که باید بدانید کدام مواد غذایی می تواند به معده ی شما صدمه بزنند و سعی کنید مصرف آن ها را کم کنید.

در ادامه به مواد غذایی اسیدی ای می پردازیم که زیاده روی در خوردن آن ها مشکل ساز خواهد شد.

مواد غذایی اسیدی

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

مواد مختلف از جمله موادغذایی ای که می خوریم، چه جامد و چه مایع، یک pH خاص دارند. در مقایس ۱ تا ۱۴، مواد غذایی ای که pH کمتر از ۷ دارند، اسیدی محسوب می شوند.

* pH صفر: بسیار اسیدی
* pH هفت: خنثی
* pH چهارده: قلیایی

pH خون ما در حالت ایده آل باید ۷/۳۵ تا pH 7/45 باشد که درواقع تا حدودی قلیایی محسوب می شود. pH محتویات معده ی ما هم چیزی بین ۳/۵ تا ۵/۵ است که بسیار اسیدی محسوب می شود.

خوردن مواد غذایی اسیدی چه تأثیر بر بدن دارد؟

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

از آنجایی که pH معده ی ما بالاتر از میزان خنثی است، خوردن مقادیر زیادی مواد غذایی ای که اسیدیته ی یکسانی دارند، نتایج خوبی به بار نخواهد آورد. اگر مصرف مواد غذایی اسیدی تان بالا باشد این مسأله می تواند باعث مشکلاتی مانند رفلاکس اسید معده، سوزش معده، پوسیدگی دندان و حتی بروز سنگ کلیه شود.

۱- سس ها و مواد غذایی تند

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

سس ها و مواد غذایی تند می توانند به راحتی باعث تحریک دیواره ی مری و بروز ناراحتی شوند. مصرف زیاد مواد غذایی تند معمولاً منجر به سوزش معده می شود. اگر می خواهید دچار مشکل نشوید، تعادل را در مصرف مواد غذایی تند رعایت کنید.

* pH سس چیلی: ۲/۸ تا ۳/۷

۲- نوشیدنی های کافئین دار

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه، چای و نوشیدنی های انرژی زا می توانند باعث رفلاکس اسید معده و سوزش معده شوند. این نوشیدنی ها مری را هم تحریک می کنند یا باعث تضعیف کاردیا یا اسفنگتر تحتانی مری (نقطه ی اتصال مری به معده) می شوند. این مسأله می تواند معکوس شدن جریان حرکت محتویات معده را به دنبال داشته باشد.

* pH قهوه: ۴
* pH چای سیاه: ۴/۹ تا ۵/۵
* pH چای سبز: بین ۷ تا ۱۰
* pH نوشیدنی های انرژی زا: ۳/۴

۳- مرکبات و آب آن ها

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

مرکبات از دیگر مواد غذایی اسیدی هستند که اگر نمی خواهید دچار سوزش معده شوید، باید از آن ها پرهیز کنید. پرتقال و گریپ فروت ممکن است معده ی شما را تحریک کنند و باعث ناراحتی شوند.

* pH لیموترش: ۲/۲ تا ۲/۴
* pH گریپ فروت: ۳ تا ۳/۷
* pH پرتقال: ۳ تا ۴

۴- نعناع

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

گرچه ما اغلب تصور می کنیم سبزیجاتی مثل نعناع یا نعناع فلفلی می توانند دستگاه گوارش ما را تسکین دهند، اما این تصور درست نیست. مصرف زیاد نعناع می تواند باعث رفلاکس اسید معده و سوزش معده شود. به علاوه مصرف روزانه ی چای نعناع فلفلی، ریسک سوزش معده را دو برابر می کند. تنها کاری که باید انجام دهید کاهش مصرف این سبزی ها است.

* pH چای نعناع فلفلی: ۶ تا ۷

۵- گوجه فرنگی

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

گوجه فرنگی بسیار اسیدی است و افراط در مصرف آن می تواند باعث سوزش معده شود. برای رفع سوزش معده ی ناشی از مصرف گوجه فرنگی می توانید از آبنبات های ترش استفاده کنید. این آبنبات ها تولید بزاق دهان را بیشتر می کنند و این مسأله به رفع رفلاکس اسید معده کمک می کند، چون بزاق دهان اسیدی که از معده ی شما بالا می آید را خنثی می کند.

* pH گوجه فرنگی: ۴/۳ تا ۴/۹
* pH آب گوجه فرنگی: ۴/۱ تا ۴/۶
* pH پوره ی گوجه فرنگی: ۴/۳ تا ۴/۵

۶- الکل

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

نوشیدنی های الکی مثل شراب یا آبجو، باعث تولید اسید در معده می شوند و مصرف متعادل یا افراطی این نوشیدنی ها می تواند منجر به سوزش معده شود. از طرفی دیگر الکل به دیواره ی مری صدمه می زند.

* pH شراب: ۲/۵ تا ۴/۵

۷- مواد غذایی پرچرب و سرخ شده

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

مصرف مواد غذایی پرچرب از جمله مواد غذایی سرخ شده، با مخاطراتی همراه است، چون این مواد غذایی اجازه می دهند اسید بیشتری از معده به درون مری بازگردد. مواد غذایی ای که باید از آن ها دوری کنید عبارتند از:

* مواد غذایی تمام سرخ شده: سیب زمینی سرخ شده، حلقه های پیاز و چیپس
* محصولات لبنی پرچرب: پنیر (pH 5/1 تا ۵/۹)، شیر خالص (شیری که چربی آن گرفته نشده، pH 4/1 تا ۵/۳)، کره (pH 6/7 تا ۶/۹) و ماست (pH 4/4 تا ۴/۶)
* گوشت پرچرب: گوشت پرچرب گاو، گوسفند و بره (pH 5/8)
* آجیل: بادام هندی (pH 5/9) و گردو (pH 5/4)
* مواد غذایی روغنی

این چربی می تواند باعث سوزش معده شود، چون کاردیا (نقطه ی اتصال مری به معده) را آرام می کند و باعث تولید هورمون کوله‌ سیستوکینین می شود. به جای سرخ کردن کامل مواد غذایی بهتر است آن ها را بپزید یا کباب کنید.

۸- نوشیدنی های گازدار

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

نوشیدنی های کربناته مثل کوکا کولا، اسپرایت و فانتا شما را در معرض خطر بروز رفلاکس اسید معده قرار می دهند.حباب های درون این نوشیدنی ها درون معده ی شما گسترش می یابند، به کاردیا (نقطه ی اتصال مری به معده) فشار می آورند و اسید معده را وادار به برگشت به مری می کنند.

* pH کوکا کولا: ۲/۳۷
* pH فانتای پرتقالی: ۲/۸۲
* pH اسپرایت: ۳/۲۴

۹- سیر و پیاز

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

مصرف سیر به کسانی که خود از مشکل رفلاکس اسید معده رنج می برند، توصیه نمی شود. به علاوه، سیر می تواند باعث سوزش و ناراحتی معده هم شود. پیاز (به ویژه خام آن) هم در فهرست مواد غذایی خطرناک جای دارد. اگر خود دچار سوزش معده هستید و علاقه ی زیادی به ساندویچ های برگر دارید، بهتر است پیاز ساندویچ را حذف کنید.

* pH سیر: ۵/۸
* pH پیاز قرمز: ۵/۳۰ تا ۵/۸

۱۰- دیگر مواد غذایی اسیدی

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

دیگر مواد غذایی اسیدی ای که اگر مایل نیستید سلامتی شما را تحت تأثیر قرار دهند، باید مصرف آن ها را محدود کنید، عبارتند از:

* روغن ذرت
* قند، شهد، سیروپ افرا، عسل فرآوری شده و آسپارتام
* نمک
* مایونز، سس سویا و سرکه
* غلات: برنج، ذرت و گندم

جایگزین هایی مناسب برای مواد غذایی اسیدی

در ادامه به فهرستی از مواد غذایی قلیایی می پردازیم که می توانید آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

دانه های سویا

مواد غذایی اسیدی که معده شما از آن ها بیزار است

* سبزیجات: کنگر فرنگی، مارچوبه، لبو، کلم پیچ، کلم بروکلی، هویج، کرفس، گل کلم، ذرت، بادمجان، کلم کیل، تره فرنگی، کاهو، قارچ، نخود فرنگی، فلفل دلمه، سیب زمینی، کدو حلوایی، تربچه، اسفناج، جوانه، کدو و سیب زمینی شیرین.
* انواع ملون (انواعی از گیاهان که شامل هندوانه، طالبی، خربزه و غیره می شود) و موز
* جو دو سر پرک شده (بلغور جو دو سر)
* نان غلات کامل
* برنج
* بوقلمون و مرغ کبابی
* سبزیجات ریشه دار، به جز پیاز
* ماهی پخته یا کبابی، بدون هیچ گونه سس پرچرب
* سفیده ی تخم مرغ

منبع: روزیاتو

bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۴
4
21
مطلب بالا پر از خطاست و هیچ مبنای علمی ندارد و از همون خط اول اون کذب بودن اون مشخصه

محیط معده اسیدی هست و بنابراین pH آن بسیار پایین هست برعکس آنچه در این مطلب ذکر شده.
پاسخ ها
مخاطب تابناک
| |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
میگم چرا وزیر کشاورزی میخاست استعفا بده و گوجه انقدر گرون شده نگو مسئولین نگران سلامتی مردم هستند
ناشناس
| |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
آخر مقاله هم یک بار میگه برنج خوبه یک بار میگه بده
ناشناس
|
United States
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۴
0
9
اگه به این چیزا باشه باید کلا هیچی نخوریم! کلا افراط و تفریط در خوردن مضر هستش.
یک تجربه عالی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
0
4
با سلام
من بخاطر بیماری سنگ کلیه که غیر قابل شکستن با دستگاه سنگ شکن تشخیص داده شدوعدم امکان جراحی برای بیرون اوردن ان بخاطر بیماری قلبی من به پیشنهاد یک پزشک از فرمول زیر استفاده کردم
اول صبح بعد از بیدار شدن از خواب یک لیوان اب ولرم نوشیده بعد از بیست دقیقه یک لیوان اب ولرم مخلوط با چهل سی سی اب لیمو وهر روز ظهر و شب هم همراه غذا سیر و کاهو دو حبه ظهر دو حبه شب مصرف میکردم نه دهانم بو میداد نه معده ام ناراحت شد سنک کلیه هایم هم به مرور خورد شده و دفع گردید تمام ناراحتیهای گوارشی و معده ام هم خوب شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
1
7
احتمالا این مطالب را هم طب اسلامی گفته!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
2
1
چه طب اسلامی یا غیر اسلامی اگه جواب بده خوبه
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
0
1
بله متاسفانه این مطلب غیر علمی و پر از خطاست. بسیار تناقض هم دارد. مثلاً برنج در لیست مواد عذایی مضر برای افزایش ترشح اسید معده ذکر شده و در جند سطر بعد همان برنج بعنوان غذای مناسب و جایگزین تشخیص داده شده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۷
0
0
دوستان خلاصه این مطلب اینست که گوجه براتون خوب نیست نخورید و از گرونیش هم ناراحت نباشید ، وقتی گوشت هم گرون شد مقاله مینوشتن که گوشت نخورید خوب نیست.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv