یخمه ترش، غذای محلی با نامی ترش اما مزه ای شیرین
کد خبر: ۱۶۳۴۲۷
تاریخ انتشار: 2019 November 28    -    ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
یخمه ترش، یک نوع غذای محلی است که متعلق به شهر اصفهان می‌باشد. این غذای اصیل اصفهانی طعم شیرین و عالی دارد و با گوشت طبخ می‌شود. معمولا در اکثر دستور پخت‌های ایرانی وقتی گوشت جزو مواد اولیه باشد، حتما پیاز نیز همراه آن باید در طبخ استفاده شود، اما در این نوع غذای محلی از پیاز استفاده نشده است.

یخمه ترش، غذای محلی با نامی ترش اما مزه ای شیرین«تابناک باتو» یخمه ترش، یک نوع غذای محلی است که متعلق به شهر اصفهان می‌باشد. این غذای اصیل اصفهانی طعم شیرین و عالی دارد و با گوشت طبخ می‌شود. معمولا در اکثر دستور پخت‌های ایرانی وقتی گوشت جزو مواد اولیه باشد، حتما پیاز نیز همراه آن باید در طبخ استفاده شود، اما در این نوع غذای محلی از پیاز استفاده نشده است. بلکه این غذا طعم شیرین و به خصوصی دارد که کاملا با دیگر غذا‌های محلی ایرانی متفاوت است.

یخمه ترش، غذای محلی با نامی ترش اما مزه ای شیرین

استفاده از مواد اولیه خاص و مکمل یکدیگر در طبخ این غذا باعث شده است که یخمه ترش جزو پرخاصیت‌ترین خوراک برای سلامتی و شادابی باشد. در واقع وجود انواع مواد معدنی و پروتئین‌ها در مواد یخمه ترش، چون فیبر، کلسیم، زینک، آهن، فسفر، کولین، سلنیوم، پروتئین، ویتامین‌های A.، B.، C.، E. و… خواص و مزایای این غذا را چند برابر کرده است.
ازجمله مهم‌ترین خواص یخمه ترش برای سلامتی می‌توان به افزایش انرژی و شادابی، رفع کم خونی، استحکام استخوان‌ها و دندان ها، جلوگیری از پوکی استخوان، بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از آلزایمر، رفع استرس و… اشاره کرد. می‌توانید این غذا را با نان سنگک میل کنید و هم از طعم بی نظیر یخمه ترش لذت ببرید و هم به سلامتی خود کمک کنید.

از دیگر غذا‌های معروف و خوشمزه اصفهان می‌توان به حلیم شیر، کوفته نخودچی، کباب حسینی، کشک و بادمجان، کاله جوش و کاچی اشاره کرد.

مواد لازم

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
آلو: ۲۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۱۵۰ گرم
برنج: ۲ استکان
به متوسط: ۳ عدد
آب: ۶ لیوان
شکر: نصف استکان
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

یخمه ترش، غذای محلی با نامی ترش اما مزه ای شیرین

مراحل پخت

گوشت گوسفندی خرد شده را با کمی آب و زردچوبه در قابلمه بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت نیم پز شود.

سپس به خرد شده، آلو و برگه آلو‌ها را به قابلمه اضافه کنید و مخلوط نمایید.

برنج را نیز بشویید و سپس به مواد قابلمه اضافه کنید و کمی نمک و فلفل سیاه نیز داخل ظرف بریزید.

بعد از پختن کامل مواد، حرارت را خاموش کنید و مواد را آرام آرام بکوبید تا کامل له شود.

همزمان با له کردن مواد، هسته‌های آلو را نیز در زمان کوبیدن مواد خارج کنید.

حالا شکر را اضافه کنید و دوباره قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در مواد حل شود.

بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، اجاق گاز را خاموش کنید.

غذالند

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار