انتقاد خالق شبکه وب از قطع اینترنت در ایران
کد خبر: ۱۶۳۳۵۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2019 November 26    -    ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۸

خالق شبکه جهانی وب با انتقاد از ایران برای قطع اینترنت مدعی شد: ایران اکنون به نماد بالکانیزه کردن اینترنت در جهان تبدیل شده است.

انتقاد خالق شبکه وب از قطع اینترنت در ایران

به گزارش یورونیوز، برنرزلی بالکانیزه کردن اینترنت [تجزیه اینترنت به واحد‌های دیوارکشیده محلی و برپایی اینترنت‌های مجزای کشوری]را یکی اتابز بزرگترین چالش‌های فزاینده دوران معاصر خواند و از چین، روسیه و ایران به عنوان کشورهایی نام برد که در پی کنترل بیشتر بر شبکه‌های داخلی و سخت‌تر کردن سانسور هستند.

مخترع وب دراین باره گفت: «روند بالکانیزه کردن اینترنت واقعا نگران کننده است و ما حد نهایتش را در حال حاضر در ایران می‌بینیم.»

تیم برنرزلی این اظهارات را در جریان معرفی کتاب تازه منتشر شدۀ بنیاد فناوری‌های وب برای مقابله با آسیب‌های روبه‌رشدی، چون اخبار جعلی، سانسور و زیرنظر گیری‌های دسته‌جمعی بیان کرده است.

این کتاب که «قرارداد وب» نام دارد حقوق و وظایف افراد را در قبال اینترنت معلوم می‌کند و با هدف تعریف تعهداتی برای دولت‌ها و صنایع نوشته شده است تا گردش آزاد اطلاعات در وب بتواند ادامه یابد.

تیم برنرزلی، فناوری وب (World Wide Web) یا همان www را سی سال پیش در مارس ۱۹۸۹ میلادی خلق و در نوامبر همان سال آن را بصورت عملی راه اندازی کرد. وی موسس سازمانی به نام بنیاد فناوری‌های وب نیز هست.

وی در خصوص کتاب «قرارداد وب» گفت: «ما تا به حال یک ساختار مشخص و کاملی برای آیندۀ پیش‌روی وب در اختیار نداشتیم و این اولین باری است که یک کتاب قوانین، در خصوص مسئولیت‌های مشترک ما تدوین می‌شود.»

در حال حاضر متن تهیه شده عمدتا چارچوبی برای حفاظت از حریم شخصی آنلاین و اطلاعات خصوصی ارائه می‌دهد و شهروندان را قادر به اعمال کنترل بیشتر بر روی اطلاعات جمع شده از آنان می‌کند.

دست‌اندرکاران و تهیه‌کنندگان کتاب جدید گفته‌اند قوانین فعلی و نهاد‌های موجود در این مورد به سطح استاندارد درستی نرسیده‌اند.

برنرزلی گفته است شرکت‌های گوگل و فیسبوک با هدف مشارکت در تهیه این قوانین با بنیاد فناوری‌های وب وارد تعامل شده‌اند. خالق وب با استقبال از مشارکت این شرکت‌ها گفت: «ما احساس می‌کنیم این شرکت‌ها و همین‌طور دولت‌ها باید دور میز [تدوین قوانین]یک صندلی داشته باشند و بفهمند که ارزش آن‌ها از دید ما برابر است.»

برنزرلی پیش‌تر از مداخله شرکت‌های بزرگی، چون گوگل و فیس بوک در زندگی خصوصی شهروندان ابراز نگرانی کرده بود.

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرده است مدل‌های تجاری شرکت‌های گوگل و فیسبوک بر نقض حقوق بشر بنا شده‌اند.

فرارو

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
زهره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
2
21
آخی، چقدر دروغ میگه!! مگه اینترنت قطع شده؟!!!!
مووووجی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
24
4
حرف مفت زده
وب بالکانیزه شده به وجود اومده!
اگه انتقادی هم هست به خودش وارده
پاسخ ها
مچ گیر
| |
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
تو حرف نزنی نمی گن لالی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
7
28
خدا پدرت رو بیامرزه که با اختراعت به ملیاردها انسان خدمت کردی. تمدن غربی خدمات زیادی به بشریت داد و اگر خدمات آنها نبود انسان هنوز در دوره چادر نشینی، پارینه سنگی و جاهلیت و توحش باقی میماند.

به هر حال ما که از پیشرفت های جهانی به دلیل بسته بود و محدود بودن فضای کشور خیری ندیدم اما همین که انسان های زیادی در این کره خاکی با شادی در حال زندگی کردن هستند هم باعث شادی میشه.

امیدوارم روزی تاریکی به پایان برسه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
2
20
بیچاره از تعجب دهانش کج شده که چطور یک همچین چیزی میشه مگه میشه ولی مدیران ما ثابت کردن که میشه و اب از اب تکون نمیخوره...
زنبورک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
1
7
بیخودی به مسئولین دلسوز ما چیزی نگو که این وصله ها بهشون نمیچسبه.اگه میبینی مسئولین خودشون دارن به وصله ها میچسبن،آخه تو از اینترنت چی حالیته؟نمیترسی از جهرمی یا بقیه چیزی بهت بگن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار